Skocz do zawartości

Gsa Search Engine Ranker - Extremely Powerful Linkbuilding Software

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Czy waszym zdaniem takie wyniki (unikalne domeny) są możliwe w GSA bez modyfikowania plików engine?

Article-BuddyPress............: 13823
Article-Drupal - Blog.........: 79815

Jeden koleś na angielskojęzycznym forum sprzedaje takie listy i stąd moje zdziwienie i pytanie do Was. Albo ja jestem cienki, albo ten koleś kłamie.

No cóż... w takim razie spróbuję na tym darmowym gscraper

Darmowa wersja Gscrapera nie działa i zwraca wyniki z linkiem do cache strony w google zamiast do właściwej strony. Jak masz gsa to nim harvestuj, sam harvester gsa wcale nie jest taki zły + masz możliwość harvestowania w yahoo na którym dużo publicznych proxy będzie działać.

• Odpowiedzi 791
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jesli chodzi o kontekstuale to ludzie sprzedaja takie listy ale z tego co sprawdzilem sa to jedynie domeny "identified" albo "submited" weryfikacja nigdy nie nadchodzi (((: , 3-4 tysiace article directories w zweryfikowanych to wszystko co widzialem do tej pory a scrapuje listy od ladnych paru lat. Szczegolnie na fiverr jest mnostwo takich list co to obiecuja dziesiatki tysiecy kontekstuali, tak,byc moze ,ale wiekszosc z nich to wiki - nofollow.

STRONABIZNESOWA.PL

Budowa Responsywnych Stron WWW

250 zł na reklamę w Google i prowadzenie kampanii za darmo !

Program to nei problem za 40 pare dolkow kupisz Gscrapera, problemem jest serwer (:, probowalem dawno temu ogarnac temat na kompie stacjonarnym ale nie bylo szans, rowniez byla to kwestia fatalnych lacz jakie mamy w naszym pieknym kraju, szczegolnie ze scrapowanie i postowanie szlo rownolegle. Ale sam serwer to nie wszystko, minimum 50 shared proxy, na publicznych scrapowanie i weryfikacja zajmuje wieki. Jest jeszcze jedno rozwiazanie bulletproof serwer, korzystam aktualnie od dluzszego czasu z jednego, nie wymagaja proxy osiagam LPM w GSA SER na poziomie 200-250 nawet.

Mam jeden serwer na solidseovps, upload/download na poziomie 250-380MBit .... kiedy takie cuda w Polsce beda, max to 100Mbit i to wspoldzielone, Solidseovps podpiety do 1GBPs, to sa realne transfery a nie obietnice, na polskich hostingach mam max 5-10Mbps - mowie oczywiscie o jakichs relatywnie nie duzych pieniadzach czyli powiedzmy do 50$/miesiac, porownanie polskich hostingow do tych z USA/Kanady wypada bardzo blado. Byc moze jest to tez po czesci zwiazane ze w Polsce ida maksymalne kombinacje i nie ma takich limitow na VPSach jak gdzie indziej , czyli krotko mowiac jest przeludnienie i to co dostaje pojedynczy ludek to kpina, moze to sie nada pod Senuke ale napewno nie pod GSA SER lum Rumaka.

Ehhh zrobić listę samemu... czuję że znowu będę do tego celu potrzebował program za pierdyliard dolarów. Czy to prawda? Możesz mi poradzić jak i czym samemu zrobić taką listę do GSA?

Aha... na początek chciałem to wszystko ogarniać z laptopa. Jak już wszystko ogarnę to w tedy VPS. Nie ma problemu z licencjami potem jak wszystko bede na VPS instalował? chodzi m.in. o GSA, Snipera, ewentualnie Zennpostera i Zenbloga.

STRONABIZNESOWA.PL

Budowa Responsywnych Stron WWW

250 zł na reklamę w Google i prowadzenie kampanii za darmo !

Jestem już po dwóch projektach w GSA i w sumie więcej zaszkodziłem niż pomogłem opiszę oba projekty.

Dodam że listę kupiłem od naszego kolegi z tego forum. Niby 370k URL

PROJEKT 1

Wypożyczalnia samochodów - strona ma rok. Przez jakieś 7 miesięcy była na pierwszych pozycjach. 17 maja dostała w łepek i poleciała na dół dziesiątki. Teraz jakies 2 miesiące trzymała się na 5 pozycji na 2 frazy które mnie interesują.

start: majesticseo - Trust Flow - 18 Citation Flow 38

- dokleiłem 300 profili web2.0

- założyłem 40 blogów w Zenblogu

- i teraz zabawa z GSA

dodałem po 2000 linków na każdy z pozycjonowanych blogów. Linki pochodziły z: Articles, Blog comment, Directory, Forum, Guestbook, Social bookmark, Social Network, Wiki.

- na koniec wrzuciłem wszystkie linki do BL-indexer

i teraz tak... Po 2 dniach wzrost o 1 pozycję, kolejnego o następną - i wejście do TOP3

Majesticseo - Trust Flow - 20 Citation Flow 40

minął tydzień i z dnia na dzień pozycje lecą w dół. Na wypożyczalnię samochodów jestem już na 8 a byłem na 3.

aktualnie Majesticseo pokazuje - Trust Flow - 15 Citation Flow 44. Jak widać Trust poleciał mocno w dół :-(

Jakieś pomysły lub sugestie?

========================================================================================

PROJEKT 2

strona której tematem jest wywóz odpadów, recykling, wynajem kontenerów na gruz itp.

strona ma 6 miesięcy i była pozycjonowana tylko dobrymi katalogami w ilości około 80 sztuka. Pozwoliło to na wszystkie (25 fraz) wejść do Top10-20

Tydzień temu rozpocząłem następujące dzaiałania na tej samej liście do GSA co wyżej:

- dokleiłem 350 profili web2.0

- założyłem 40 blogów w Zenblogu

- i teraz zabawa z GSA

dodałem po 2000 linków na każdy z pozycjonowanych blogów. Linki pochodziły z: Articles, Blog comment, Directory, Forum, Guestbook, Social bookmark, Social Network, Wiki.

- na koniec wrzuciłem wszystkie linki do BL-indexer

w zasadzie linki do blogów skończyłem dodawać dzisiaj ale pierwsze wrzuty do BL-indexer dałem we wtorek.

Pozycje na tej stronie były bardzo stabilne, a tu nagle dzisiaj patrzę w monitor i trach! Wszystkie frazy -50! Jestem przekonany że to filtr ALGO. Działań ręcznych brak. Teraz ręce mi opadły. Ma ktoś jakieś pomysły i sugestie?

Gdzie popełniam błąd?

Czy może powinienem budować linki dodając jeszcze jeden szczebel piramidy Tier3. Bo teraz jade tylko Tier2.

Czy teraz jeśli odepnę te wszystkie blogi to powinienem skorzystać z disavow i wysłać prośbę o ściągnięcie ALGO czy disavow na tych blogach wszystkim nam zaszkodzi?

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

Linki jadą z tej samej listy URL

No to masz odpowiedź. G powiązał sobie wszystkie blogi i dlatego jesteś teraz tam gdzie jesteś. Jeśli już chcesz blogi podlinkować z GSA to:

1. Nie linkuj wszystkim jak wlezie. Ustaw chociaż filtry dotyczące linków wychodzących (domyślnie jest 100, proponuję zmniejszyć).

2. Do jednego projektu załaduj URLe wszystkich blogów, weź też pod uwagę URLe do podstron, a nie tylko strony główne blogów.

• 3 tygodnie później...

Czytałem wypowiedzi na forum i nie znalazłem odp. na moje pytanie...

Podam przykład najpierw:
Dla platformy 'AltoCMS-LiveStreet' domyślnie w GSA Engine ma tylko jedną linijkę kodu po której identyfikuje dany skrypt:

page must have=Powered by <a href="https://altocms.ru|LIVESTREET_SECURITY_KEY|var DIR_STATIC_SKIN|ls.lang.load

Jak dla mnie to stanowczo za mało i nie daje 100% pewności, że wystarczy ten tylko warunek spełnić przy identyfikacji konkretnego url-a
Jak zbudować pewną listę dla wszystkich platform? Bo obecnie GSA obsługuje ponad 600 więc sam etn proces trwałby bardzo długo

Kiedyś sam ręcznie (znając WordPress-a) sam stworzyłem taką listę (ale trwało to b. długo)
Dodatkowo w identyfikacji korzystałem z modułu 'Page scanner' w programie ScrapeBox

jest to przecież tak cenny element całego procesu działania GSA, że nie można go pominąć ponieważ nie zidentyfikowane poprawnie = nie zidentyfikowane wcale linki = pozyskane linki nie będą w ogóle wykorzystane!!!

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Nie oczekuj, że za taką kasę ktoś będzie siedział 600 x bardzo długo. Na tym polega cały myk - posiedzisz i będziesz miał lepszą skuteczność niż inni.

ok, dzieki za odp. - utwierdza mnie w przekonaniu że dobrze kombinuje, chociaż z tego co widzę to można poprawiać to i inne rzeczy w nieskończoność

Jest bardzo duzo pracy z footprintami, proxy, uczeniem sie programów i w końcu kiedyś "START"

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności