Skocz do zawartości

Gsa Search Engine Ranker - Extremely Powerful Linkbuilding Software

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

A coś poza rumakiem obsługuje komentarze na Drupalu?

w środę bedzie prezentacja na PIO softu co między innymi komentuje i publikuje artykuły na drupalu w domyślnej konfiguracji. Obchodzi jawa script i flash zabezpieczenia.

• Odpowiedzi 791
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

w środę bedzie prezentacja na PIO softu co między innymi komentuje i publikuje artykuły na drupalu w domyślnej konfiguracji. Obchodzi jawa script i flash zabezpieczenia.

Wiem i czekam :)

Co z tego skoro na rozwiązanie mollom wydasz miliony...

Mnie by nawet zadowolił pół automat, captcha bym ręcznie wpisywał.

Jaki VPS używacie pod GSA? Ja mam V-NET.PRO i dzisiaj otrzymałem taką informację od Administratora:

"SPAM - OSTRZEŻENIE

Witam,

odnotowaliśmy zgłoszenie nadużycia (abuse) dla Państwa serwera.

Jest to pierwsze i ostatnie ostrzeżenie. W przypadku kolejnego zgłoszenia, serwer zostanie zablokowany.

W razie potrzeby, sugerujemy wykupienie odpowiedniej opcji (bulletproof) do serwera VPS."

Jak to jest... kolega który używa GSA polecił mi ten VPS a tu takie info... Używam soft 24h na dobę od niespełna 2 miesięcy i nigdy problemu nie było... Proszę o pomoc.

P.S. Admin V-NET.PRO dosadnie poinformował mnie że zablokuje mi VPS :(

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

Korzystam z tego VPS-a prawie 2 lata i też pierwszy raz dostałem takie info.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Kurcze ludzie...

Czy to nasza wina że otrzymujemy zgłoszenia abuse z IP które używacie?

GSA to spamiarka, spamiarka = abuse,

sporo z was twierdzi że używa proxy, gdyby tak było, to zgłoszenia by nie przychodziły... Każdemu do wglądu przesyłamy treść zgłoszeń, praktycznie we wszystkich przypadkach jest to samo -

regbot - wyłapany przez fail2ban i przekazany do automatu blocklist.de

Sprawdzajcie proszę ustawienia proxy i czy na pewno działa... pozostaje też opcja bulletproof...

ps. nie blokujemy serwerów od razu, a nawet idziemy na rękę zmieniając IP gdy ktoś twierdzi że na 100% używa proxy... więc ok - jeśli używa to nie ma problemu, wiadomo ustawienia proxy mogły się posypać bądź proxy przestało działać i GSA zaczął używać IP serwera... ale proszę pamiętać, że to nie nasza wina.

Ps. tak niektórzy dostają pierwszy raz takie info ponieważ zmieniliśmy wpisy w RIPE dla naszych klas IP i wszystkie abuse lądują w specjalnej skrzynce która jest przetwarzana przez oprogramowanie w panelu klienta ;)

Kolega @Aramin prawdopodobnie nieprawidłowo ich używa, Bo u mnie 5 licek GSA chodzą na serwerach nie bulet od 2010 roku. IP czyste do dzisiaj,proxy z buyproxy nie mogą być transparentne z zasady ich budowy. Niema takiej możliwości. Problem prawdopodobnie leży po stronie ustawień postowania, postuje przez prywatne i publiczne.

więc to trochę dziwne...

niema w tym nic dziwnego kolega @Aramin jak widać dość początkujący w kwestii SEO i softów typu GSA

a hawestuje powietrzem? Lixe daj spokój, GSA sam pobiera publiczne ma ponad 300 zródel w domyslnej konfiguracji. Moze byc tez nie wlaczona opcja zapzrestania postowania kiedy wszytkie prywatne padli. Tak samo może być za duża ilość wątków na ilość proxy. Cos schrzaniliście w konfiguracji to na 100%, te proxy nie mogą być transparentne, po-prostu NIE MOGĄ

napisałem skąd ma proxy publiczne, sam je harwestuje nawet kiedy harwest linków wyłączony, a nie to, że Ty harwestujesz sobie listy. Dalej nie rozumiesz, a ja nie mam czasu Tobie to tłumaczyć.

listy gscraperem niż GSA:)

przecież to oczywista oczywistość

EOT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności