Skocz do zawartości

Gsa Search Engine Ranker - Extremely Powerful Linkbuilding Software

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 791
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dlaczego nie weryfikuje mi maili ?
Mam poczte o2 do projektów po 3 adresy e-mail na 1 projekt.
pop3: poczta.o2.pl
port 995 i zaznaczone SSL

robie test każdego konta i wychodzi, że wszystkie są prawidłowo ustawione i GSA się z nimi łączy

Witam

Proszę o rozjaśnienie chce dodać nowe footprinty (zmodyfikować obecne w gsa ) odpalam Footprint Studio wprowadzam nowe footrprinty ale po sprawdzeniu w danym silniku w pliku tekstowym nie widzę moich footprintów które dodałem , sa tylko te co były.

Czy może Footprint Studio nie służy do dodawania footprintów i nie dodaje do danego silnika a trzeba to zrobić ręcznie wklejając i zapisując w pliku textowym który przypisany jest do każdego silnika jaki obsługuje gsa ?

Trochę chaotycznie ale mam nadzieje ze zrozumiale to pisałem .

Proszę o rade .

• 3 tygodnie później...

Mam mały problem. Od usługodawcy przyszła informacja o wykryciu incydentów przez

https://bitninja.io/

Na pewno chodzi o GSA i tu mam pytanie gdyż używane są proxy publiczne anonimowe lub prywatne i pomimo tego nadal wyłapywane są problemy - czyli na serwerze docelowym wykrywany jest IP Naszego serwera a nie IP proxy, oczywiście chodzi o serwery które maja zainstalowane oprogramowanie

https://bitninja.io/

Czy ktoś miał już podobny problem i jak sobie z nim poradził.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

anonimowe lub prywatne i pomimo tego nadal wyłapywane są problemy - czyli na serwerze docelowym wykrywany jest IP Naszego serwera a nie IP proxy,
Jeśli proxy są wysoce anonimowe, to nie przekazują żadnych informacji o sobie w tym pierwotny adres IP.

Publiczne proxy mogą być/są zmienne jak kobieta ;) dziś są anonimowe, a jutro mogą być już publiczne i jesteś jak na świeczniku... i nie ma na to reguły i skutecznego zabezpieczenia, bo nawet po uprzednio sprawdzeniu w trakcie danej sesji żądań HTTP ich status może się zmienić.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

1 opcja: Kup proxy z buyproxies, w zakładce See all dedicated proxies masz 5 dedykowanych i tylko dla Ciebie więc za 20 $ masz 10 własnych, przy 10 spokojnie leci 80-90 wątków do postowania ( używając jedynie tych zakupionych) problem z głowy

2 opcja: zakupienie Bulletprof jeżeli masz taką możliwość, plusem jest większa ilość wątków, minusem musisz co tydzień bądź dwa zmieniać IP na VPSIE. Używam tej opcji u chłopaków z v-net i jestem zadowolony.

3 opcja: postawić swój własny serwer lub serwery proxy na tanim VPS.

Jednak tym wypadku minus jest taki, że VPS przeważnie = 1. 1 IP = jedno proxy chyba, że dokupisz dodatkowe IP....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@UP = Gdzie drwa rąbią tam wióry lecą. Nawet nieraz poleci cała klasa IP z czym się później zmagacie, by to odkręcić ;)

Jasne jasne, ale to też akurat nie przez GSA czy inne seo-softy... złapaliśmy klienta z listy ROKSO (https://www.spamhaus.org/statistics/spammers/) i dlatego tak się zdarzyło ;)

1 opcja: Kup proxy z buyproxies, w zakładce See all dedicated proxies masz 5 dedykowanych i tylko dla Ciebie więc za 20 $ masz 10 własnych, przy 10 spokojnie leci 80-90 wątków do postowania ( używając jedynie tych zakupionych) problem z głowy

Są wykupione prywatne dedykowane proxy

muszę zerknąć tak jak maxpan napisał odnośnie iż GSA sam pewne rzeczy moze robić ze swojej bazy proxy (nie wszystkie opcje mam jeszcze obcykane)

w każdym razie jeden z problemów wystąpił w takim momencie

22:06:27: [-] 374/999 no engine matches - --- komunikat w GSA

a tu komunikat problemu w raporcie https://bitninja.io

(GMT+1) 2015-01-10 22:06:03

BL_WEB_HONEYPOT_DELIST_BADURL Url: [XXX.biXXXja.org/members/profile/64965/G89Z]

Agent: [Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.8; rv:22.0) Gecko/20100101 Firefox/22.0]

Server id: [263]

(n)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

• 2 tygodnie później...

Możecie mi powiedziec od jak dawna w blogspotach do komentowania jest teraz recaptcha ? Jeszcze 2 miesiące temu na tej samej liście miałem od kilku do kilkunastu tyś. postów gsem, a dziś puszczam i wszędzie recaptcha. Oczywiście nie wszystkie lecz w większości :/ No i teraz u mnie jest błąd w Gsie czy też tak macie? Pytam bo nie przelecę 40k adresów. Dzięki za info

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności