Skocz do zawartości

Gsa Search Engine Ranker - Extremely Powerful Linkbuilding Software

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 791
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Max

Twój serwer jest w infrastrukturze VMLine, także klienci v-net.pro nie dostali takiej wiadomości.

Odnośnie problemu @lixe,

faktycznie jest mały problem z wydajnością IO na jednej matce jednak na dniach on zniknie,

v-win 5 i win-6 działają naprawde dobrze na innych matkach, co może potwierdzić spora ilość klientów.

Na dniach wprowadzamy oferte z dyskami SSD, pytanie tylko czy 15GB przestrzeni szybkiego dysku dla najtańszego pakietu Wam wystarczy?

• 2 tygodnie później...

Od wczoraj nie mogłem sie zalogować do VPSa (V-NET.PRO) i pisze ticket a dzisiaj dostaje info ,że moje IP zostało zablokowane w związku z duża ilością abuse , pytam sie dlaczego żadnego ostrzeżenia nie dają tylko od razu blokują to odpowiedz,że to nie oni tylko serwerownia i mam wykupić bulletproof za 40 zł. :)

Swoją drogą to czy miła ktoś taki sam przypadek na GSA z proxy z buyproxies?

Pożyczki na każdą okazje - TanieChwilowki.net

Temat proxy był już poruszany w tym temacie, sugeruje przeszukanie tego wątku.

Można się dogadać ale nie przy serwerach AMD, nie mamy tam (jeszcze) swoich klas IP, niebawem będą.

To co mam teraz zrobic żeby w ogóle się dostać na swój VPS mogę wykupić jednorazowo IP , tam mam parę softów?:) Bo już chyba wiem ... w środku nocy padły pewnie proxy , na które już sie skończył abonament a zostały tylko opłacone i GSA postował przez proxy oraz przez te już nieopłacone (padnięte) , pytanie co sie teraz dzieje,że tak szybko zgłoszenia idą bo od lat rożnie to było i nie było problemów a teraz z tego co widzę to chwila postowania bez proxy i już zgłoszenia idą .

Sprawdź sobie sam swoje ip na przykład na stopforumspam, abuse lecą bardzo szybko. W opcjach GSA masz do zaznaczenia, żeby zatrzymywał projekty bez aktywnych proxy - to Cię uchroni na przyszłość. Co zrobić teraz? Napisz do v-net, że chcesz zrobić backup, pewnie Cię wpuszczą :)

Prosze napisac na support v-netu, zostanie podmienione IP,

zgloszenia abuse sa z paru dni i jest ich naprawde sporo.

Chociaż nie te stare usunąłem wiec były tylko dobre więc już naprawdę nie wiem o co chodzi z tymi ustawieniami , co do stopforum spam to przed chwilą sprawdzałem i jest czyste i te ustawienia żeby postował bez aktywnych też jest to co może być jeszcze przyczyną ? Dodam że w logu CB mam często ze proxy jest zbanowane przez recaptcha ,to może faktycznie coś nie tak z tymi proxy buyproxies?

Ustawiania mam takie jak na foto https://zapodaj.net/f6a9c213a1c48.jpg.html

recaptcha bardzo szybko banuje ipki, wiec z abuse to nie ma nic wspólnego. Trudno powiedzieć coś więcej, ustawienia wydają się być ok, jak miałeś dobrze zaimportowane proxy, to nic nie powinno się stać. Są więc trzy możliwości: albo coś przeoczyłeś albo znalazłeś buga w GSA albo coś się pomyliło w v-net :) Tak czy siak lepiej wykupić bulletproof jak się spamuje, nawet kosztem prywatnych proxy, bo one na długo nie starczą jak się dużo postuje, chyba że masz ich setki (a tu się znów pojawia problem opłacalności takiego rozwiązania).

A może byc wina maili ,że np sprawdza skrzynki ,które są z blacklistowane i przez to są zgłaszane IP?

Nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Na Twoim miejscu z czystej ciekawości napisałbym do vnet o udostępnienie tych abuse.

Co do ustawień - nie wiem po co Ci custom time to wait between 2 search queries skoro nie używasz proxy do search engines. Zaznacz skip proxies for identification - to pozwala odciążyć trochę proxy przez co można przez nie puścić więcej wątków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności