Skocz do zawartości

Gsa Search Engine Ranker - Extremely Powerful Linkbuilding Software

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 791
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fajnie napisz jemu co on może, szczególnie jak piszą do nas na PiO, że dostali bana na licencje a sprzedający nie chce oddać kasy i nie są to pojedyncze przypadki. Oddasz im pieniędzy czy tez podasz linka?

Interesuje nas to co wymaga producent i ochrona użytkowników od utraty zapłaconych pieniędzy, a czy narusza producent tym zapisem Prawo to nie jesteśmy w stanie ocenić.

p.s zaznaczę jeszcze, jeśli chodzi ten przypadek o którym mowie osoba sprzedająca sprzedawała prawdopodbnie wersje crack

Trochę się dorzucę do offtopu, bo uważam, że MaxPan nieco przesadzasz z tymi ogłoszeniami. Idąc takim tokiem rozumowania to również wszystkich innych ogłoszeń można by zakazać bo nie wiadomo czy sprzedawca wykona usługę / czy przeleje pkt w SWL itp.

Każdy wie co kupuje. Natomiast banowanie licencji to wg mnie trochę bajka bo autor softu nie jest w stanie zweryfikować kto używa danej licki i czy ją sprzedał - szczególnie w takim GSA, gdzie można sobie go jednocześnie instalować na tylu maszynach na ilu się chce, a używać jednorazowo można tylko z jednej, więc to nie podlega żadnej możliwej weryfikacji, czy licencja była odsprzedana.

Wg mnie jak już coś to są banowane licencje zakupione dziwnymi sposobami np. kradzione karty, czy też zgłaszanie refundacji po zakupie, albo jakieś licki kradzione z VPS'ów.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

nie wiesz, że jest scrakwoana wersja GSA co aktualizuje się?

Własnie taką sprzedają jako swoją.

Przelew tylko na paypaj.

Na forum piszą przez TOR. Taką informacje dostalem i takie ogloszenie bedę banować.

Natomiast banowanie licencji to wg mnie trochę bajka

To poczytaj forum inne i plącze tym co zbanowali, również forum GSA

bo autor softu nie jest w stanie zweryfikować kto używa danej licki i czy ją sprzedał - szczególnie w takim GSA

Mylisz się.

Wg mnie jak już coś to są banowane licencje zakupione dziwnymi sposobami np. kradzione karty, czy też zgłaszanie refundacji po zakupie, albo jakieś licki kradzione z VPS'ów.

Napiszę jeszcze raz "nie jesteś w temacie". Na przykład w CS byla promocja można było kupić ile chcesz licencji za 39 USD. Cena z rabatem za ref obecnie ok 77 USD, więc ludzi sprzedawali po 50 niby używane. Dla tego większość znanych mi autorów zabrania sprzedawanie licencji, lub wprowadzają opląty za przeniesienie licencji.

Jasne Max z tymi promo to masz rację. Też tak jak np. kupowanie dodatkowych licek do SB, które jest tańsze - już też widziałem takie ogłoszenia, że ludzie takowe odsprzedawali.

Natomiast ja piszę o sytuacji normalnej - w sensie ktoś ma licke, nie korzysta już z programu i ją sprzedaje. Wtedy nie ma możliwości zweryfikowania czy licencja przeszła z ręki do ręki. Sam mam GSA na 4 maszynach zainstalowanych (1 licencja) i sobie odpalam wg potrzeb i upodobań. Więc jakbym nagle sprzedał komuś licencje to to się niczym nie różni od tego jakbym ją zainstalował na innym swoim komputerze i nie da się takowego procederu wykryć (oczywiście pod warunkiem, że jak podkreślam sprzedawca postępuje uczciwie i faktycznie ma legalną lickę, której już dalej nie będzie używać).

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Natomiast ja piszę o sytuacji normalnej - w sensie ktoś ma licke, nie korzysta już z programu i ją sprzedaje.

Prywatnie uważam, że nie warto takie coś zabraniać. Ale trzeba wprowadzić jakiś sensowny sposób weryfikacji i kontroli za licencjami. Również wyeliminować proceder kiedy kupuje się soft aby zrobić parędziesiąt blastow a dalej sprzedaje się dalej.

Nu i temat rabatów kolejny przykład scrapebox tez dodatkowa licencje można kupić z ok 40 a cena z rabatem to 57 więc można handlować po 50, jak by autor zezwalał sprzedawać licencje zarabiać 10 USD i sprzedawać taniej jak autor.

• 2 tygodnie później...

Pytanie do osób które używają CaptchaSniper v4.95 do GSA.

czasem mi sie obala (zawiesza) i przez to spada mi LpM

"Captcha Sniper Error: undefined error message (probably down)"

dosyć irytujące bo hula na 30 wątkach i nie powinno być problemu a tu takie kwiatki.

nie jestem w stanie 24h monitorować dedyka i z tego względu jest lipa bo nie wykorzystuje w 100% własnych dobrych list.

ktoś ma podobny problem? jest na to jakiś sposób?

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności