Skocz do zawartości

[system] pomysł - wymiana linków

pozyc17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niedawno wpadłem na pomysł założenia serwisu, który zająłby się zrzeszaniem osób chcących wymienić się linkami swoich stron z innymi stronami. Takie linki służą nie tylko promocji ale także podwyższają pozycję strony w wyszukiwarce (PageRank-google).

Myslę że dzięki takiemu serwisowi wymiana linków między serwisami przebiegałaby szybciej i sprawniej.

Każda strona zamieszczałaby informację o takim systemie i w ten sposób werbowała kolejnych webmasterów, wymiana linków odbywałaby się za pomocą systemu poleconych (coś takiego jak w firmach płacących za maile). Czyli np. strona x poleca do systemu 10 webmasterów, każdy z nich zamieszcza na swojej stronie link strony x. Strona x zyskuje w ten sposób 10 nowych linków na poszczególnych stronach. Dajmy że każdy z tych 10 webmasterów poleci tylko 5 osób, strona x zyskuje 10*5 kolejne 50 linków, czyli razem 10 + 50 = 60 linków.

Czy takie coś miałoby szansę na powodzenie ? Proszę o szczere opinie.

A może ktoś ma lepszy pomysł na taki serwis ?

Arkadio wrzuć to tam gdzie uznasz za właściwe, nie wiem może w "Narzędzia" - choć to tylko pomysł a nie narzędzie.

Z drugiej strony były już próby tworzenia systemu wymiany linkami - wystarczyło poczytać: "automatyczna wymiana linkow" lub tu "d4b links manager v.1.0.1 - prosze o opinie UPDATE+download" może kontynuować... sam nie wiem

A może lepiej przenieść posty które wymieniłem do tego forum (i zostawić też ten tutaj) tylko dodać im w tytule "[system]" aby nikt nie miał wątpliwości o co chodzi.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Arkadio wrzuć to tam gdzie uznasz za właściwe

Przeniosłem to tutaj bo faktycznie nie zabardzo posowało do forum "wymiana linków" myślę, że tutaj to zostanie chociaż ciężko to dopasować nawet i do narzędzi ale chyba bardziej odpowiednie jest to miejsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności