Skocz do zawartości

przejęta domena - 301 na podstronę?

kalinowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam stronę o chomikach, domena ponad rok, delikatnie linkowana, pod niektórymi frazami osiąga dość ciekawe pozycje (frazy dość niszowe).

Trafiła mi się teraz okazja i przechwyciłem domenę, która ma dobrą pozycje pod frazą "chomik dżungarski". Co ciekawsze, strona ta już nie istnieje (nic się nie otwiera) już długi czas.

Wpis chyba istnieje w serpach tylko dlatego, że jest przypisany do miejsca na mapie.

Teraz czy uważacie, że będzie to dobre posunięcie, jeśli z tej domeny zrobię 301 na dział na mojej stronie, w której piszę o chomikach dżungarskich?

Z góry dziękuję za pomoc

PS. Tematyka mojej strony jest inna, nie chciałem podawać konkretnych nazw domen.

Przede wszystkim, żeby szybciej zobaczyć efekty. Po drugie zaleca się podlinkowywanie starej domeny nawet jakiś czas po zrobieniu przekierowania. NIestety większość linków w sieci nie jest wieczna i nawet jak teraz jest dobrze podlinkowana to niedługo mogą one zniknąć. Wzmacnianie jej nie zaszkodzi.

Po drugie zaleca się podlinkowywanie starej domeny nawet jakiś czas po zrobieniu przekierowania.
Co za nonsens :zeby:

Przekierowanie 301 można porównać do przeniesienia fizycznego sklepu pod inną lokalizację = adres i na starym na drzwiach zawieszeniu kartki [ sklep zamknięty - zaprawszamy do nowej kolakizacji i podany adres ] a linkowanie z rozdawaniem ulotek i reklama w mediach drukowanych .

Wiec jak przeniesiesz sklep dalej będziesz reklamował drzwi z kartką [ SKLEP ZAMKNIĘTY ] :rotfl:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

jest to skuteczne. więc co jest w tym nonsensownego?
To, że nowe algorytmy google są "bardzo czujne", a mało prawdopodobne jest, że serwis który przestał istnieć zbywa naturalnie nowe linki :dirol:

Poza tym twoja skuteczność jest pojęciem względnym.... ale oczywiście rób jak uważasz za słuszne jednak może nie proponuj tego innym w ramach porad dla początkujących .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ani ja ani Ty nie mamy pojęcia jak będzie wyglądał następny algorytm. Ostatni update nic z tym nie zrobił. Zresztą tym tropem można odradzić wszystkiego bo przy następnym updacie może się to okazać szkodliwe.

Ze sposobem podanym przeze mnie każdy zrobi co chcę. Ja tylko mówię, że jest skuteczny. Przecież nikomu go nie każę używać. Każdy ma swój rozum. Ja osobiście wolę przepuszczać większość linków przez inna domenę niż dawać bezpośrednio.

pozdrawiam

@Ja osobiście wolę przepuszczać większość linków przez inna domenę niż dawać bezpośrednio.

OK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności