Skocz do zawartości

Atak konkurencji rotacyjny SWL - Jak z tym walczyć?

lysy2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie szanowne grono.

Uruchomiłem nowy portal...

Zrobiłem 301 na niego ze starej domeny, nie linkowałem nic, a nic..

A tu dziś dostaje w google Webmaster informację:

Łączna liczba linków

3 389 175

-------------------------------------------

dodatkowo wiadomość:

Google Webmaster Tools notice of detected unnatural links to https://www.moja-strona.pl

ear site owner or webmaster of https://www.moja-strona.pl/,

We've detected that some of your site's pages may be using techniques that are outside Google's Webmaster Guidelines.

Specifically, look for possibly artificial or unnatural links pointing to your site that could be intended to manipulate PageRank. Examples of unnatural linking could include buying links to pass PageRank or participating in link schemes.

We encourage you to make changes to your site so that it meets our quality guidelines. Once you've made these changes, please submit your site for reconsideration in Google's search results.

If you find unnatural links to your site that you are unable to control or remove, please provide the details in your reconsideration request.

If you have any questions about how to resolve this issue, please see our Webmaster Help Forum for support.

Sincerely,

Google Search Quality Team

-------------------------------

Patrząc po źródle linków w webmasterze widać ze wszystko to rotacja...

Google wywaliło z wyników na wszystkie frazy... (poza nazwą domeny, portalu).

Panowie co robić, co począć?

na 301 z tej domeny nie mogę sobie pozwolić, bo kupe kasy mnie ona kosztowała...

POMOCY!!!

Zablokuj możliwość linkowania tej domeny z SWL-i i zgłoś witrynę do ponownego rozpatrzenia opisując sytuację.

Mógłbyś bardziej rozwinąć wątek?

- Jak mam zablokować możliwość linkowania tej domeny z SWLi?

- Jak potem mam zgłosić stronę do ponownego rozpatrzenia, w google webmaster nie widzę takiej opcji - mógłbym prosić o link?

Przeglądam jeszcze linki i widze ze chyba nawet blast XR był...

Pomysły co zrobić?

- Jak mam zablokować możliwość linkowania tej domeny z SWLi?

W gotlinku https://www.gotlink.pl/antylinker, w e-weblinku napisz do admina.

- Jak potem mam zgłosić stronę do ponownego rozpatrzenia, w google webmaster nie widzę takiej opcji - mógłbym prosić o link?

https://www.google.c...ion?hl=pl&pli=1

JakubWiącek -> to że zablokuje możliwość linkowania do swojej strony nie znaczy że nie da się tej strony zbanować/zafiltrować zwykłymi publicznymi swl'ami(polskimi) w taki sposób, że nie da się dojść kto to zrobił. Sam na pewno nie znajdziesz przyczyny swojego bana/filtra(ale pracownicy gogla znajdą, jak im się zachce, z testów wynika że 1 na 10 domen da się wtedy odzyskać).

Dlatego napisałem że blokowanie w ewebie/gotlinku nic nie da na 100% to raz, dwa - takiej osoby nie da się znaleźć(jest po prostu za dużo kombinacji/opcji).

Natomiast publiczne fora nie są od pisania takich informacji, każdy kto wie na pewno siedzi cicho, bo każda z tych osób zdaje sobie sprawe że przy dzisiejszym algo jutro jego strona może nie istnieć, a pisanie o przywrócenie takiej strony doprowadza do rozstroju flaków(każą ci usunąć link z każdego precla czy katalogu że nie wspomne o profilach czego w 99% przypadków nie da sie zrobić).

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Ta... nadal są jednak osoby na tym forum które twierdzą, że linkami nie da się zaszkodzić. Proponuję Lysy abyś założył temat o tej treści na forum webmasterów google i zobaczył co odpiszą. G. powinno coś z tym zrobić bo taka sytuacja jest bez sensu.

INOMan -> był juz taki wątek, padła odpowiedź że Google potrafi odróżnić linkowanie konkurencji od linkownia przez nas samych swojej strony...

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności