Skocz do zawartości

[a name] czy nazwa w <a> ma znaczenie dla google

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mojego testu dodawanie wartości name do linku nie ma żadnego znaczenia dla Google.

Testy dowodzą że pomimo występowania name na stronie a konkretnie w linkach nie odgrywają żadnej roli.

Test 1

Test 2

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

name też raczej nie ma znaczenie i temu się nie dziwię. Name służy tylko do identyfikacji obiektu na stronie, więc z tego samego powodu co alt w linkach raczej nie powinno to być brane pod uwagę przez wyszukiwarkę. Mogę sobie nazwać link jak chce, co nie?

heh, właściwie to mogłeś dać, te wszystkie tematy w jednym poście (alt, name i title), a teraz muszę przechodzić jeszcze do kolejnego posta ... ;)

AirMan

Mogę sobie nazwać link jak chce, co nie?

Oczywiście. Taka sama sytuacja jest w komentarzach, co nie? Komentarze służą usprawnieniu wynajdywania przez webmasterów odpowiednich fragmentów w kodzie - jednak masowo wykorzystywane są do pozycjonowania. Nad komentarzami będę się jeszcze "rozwodził" ale w przyszłości. Jeśli ktoś ma wyniki testów związanych z komentarzami to proszę o nowy post.

heh, właściwie to mogłeś dać

Właściwie mogłem, ale robimy porządki na forum i wszystko ma tu grać jak w zegarku ;)

Taka sama sytuacja jest w komentarzach, co nie?

Fakt tylko, że

IMHO of course

poprawcie mnie jeśli się mylę

z komentarzami jest taki myk, że są one chyba traktowane jako zwykły tekst na stronie..., czy nie ??

czyli słowa tam wliczają się do keyword density...

zwykły tekst czyli wszystko co jest zawarte bezpośrednio pomiędzy znacznikami <body>, <p> i <td>

no ale to się da też sprawdzić, bo w sumie może je gugl wycinać na dzień dobry, heh coś jak każdy kompilator zresztą..., były jakieś testy działania komentarzy ??

a znaczniki, to co pomiędzy nimi i ew. parametry raczej osobno rozpatruje

AirMan

zero3 napisał:

to ja jeszcze raz poprosze o utworzenie dzialu pt. Testy Wink

Popieram chociaż z drugiej strony liczba postów może byc tam znikoma, bo mało kto lubi się dzielić swoją wiedzą. Na forum mamy sporo użytkowników zapewne każdy robi, robił troche testów, ale tylko kilka osób się dotychczas nimi podzieliło...

...

Popieram chociaż z drugiej strony liczba postów może

Zchodzisz z tematu postu. Jeśli masz ochotę to idź i odpowiedz tam gdzie inni odpowiadają. Albo wszyscy przyswoją podstawy dyskusji na forum albo będzie to zbitek napompowanych od treści odbiegającej od tematu postów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności