Mion Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Takie ustawienia ograniczenia są od samego początku według kodu maksymalne powróżeń dla danego footpront powinno być do 15 razy niezależnie od tego czy pobierze czy nie. W przypadku harvestera High-tech ta wartość wynosi 30 razy. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroczo Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 To dobrze wiedzieć Niestety, mój USM żyje własnym życiem, albo coś innego jest nie tak. O 18:06 odpaliłem high-tech przy czym do teraz pobrał 294 footprinty i na tej liczbie zatrzymał się ok 40min temu i mieli non stop te same na tych samych proxy. EDIT: 10 min później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Jak jest 508725 footprintow stać w miejscu może i kilka godzin / dni i nic na to nie poradzę.... Polecam większe pakiety proxy któreś w końcu zadziała lub używanie footprint które nie są tak szybko banowane tak jak na filmie: https://ultraseomaste...0p27ft.swf.html -- Zacytuję kolegę "Wniosek stąd takie, że trzeba lepiej konstruować zapytania i próbować unikać zapytań zaawansowanych." HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroczo Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Dodałem dokładnie te same footprinty które ok 2tyg temu przeszły bez problemu, dzielenie tego na mniejsze pakiety tez sprawy nie załatwia bo próbowałem, wymiana dysku i płyty które były wadliwe również nie pomogła tak samo jak i inne proxy niż te z proxy market. Problem leży w harvesterze ponieważ on mieli po x razy (stanowczo więcej niż 30) jedno zapytanie Inna sprawa co ma liczba footprintów wyczytanych do działania tego ze zatrzymuje się na w/w przykładzie 294 i nie idzie dalej, tu nie ma różnicy czy jest ich 1mln czy 1000... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 @2tyg temu przeszły bez problemu, No widzisz, ale po stronie programu też żadnych zdalnych zmian nie było... Nastały ciężkie czasy, bo jak można wnioskować google szybko banuje IP i nic na to nie poradzę ponad to co napisałem: że trzeba lepiej konstruować zapytania i próbować unikać zapytań zaawansowanych. Problem nie leży po stronie harvestera co widać na nagraniu na którym pobierał do końca: https://ultraseomaste...0p27ft.swf.html Nie moze pobrać więcej niż tyle co pisałem, bo na to warunek nie zezwala: bool pobieraj = true; while(pobieraj) { // na koncu if((powtorzen > 30) || (iRazy302 > 30)) { pobieraj = false; } } // wyjście z pętli while i zakończenie wątku Też może być tak, że w wyniku działania wszystkie proxy z puli 60 mają BANA i program nie może ruszyć przez to dalej --- Możesz testowo przesunać liczbę wątków na 0 poczekać jakis czas, bo jak jest jak piszę powinny wszystkie się zakończyć i ilość wątków powinna wynosić 0. Jeśli liczna wątków nie będzie spadać to jest faktycznie BUG w programie. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crmad Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Google coś pozmieniał od jakiś paru dni, mam ten sam problem co koledzy wyżej, proxy szybko banowane i nic nie idzie zrobic, to nie wina softu imo. Pozycjonowanie stron Częstochowa - https://rankit.pl/uslugi/pozycjonowanie-czestochowa/ Freelancer SEO KordianMinkina.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 W dniu 6.05.2013 o 18:49, Crmad napisał(a): proxy szybko banowane i nic nie idzie zrobic, to nie wina softu imo.Zwłaszcza są szybko banowane jak są tego typufootprint z dwoma operatorami szybkiego BANA : Teraz to NIE PRZEJDZIE HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
san Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Dziwne, bo mi takie footy bez banowania przechodzą akurat nie w USM ale w innym harvesterze, ale o podobnej zasadzie działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Hmmm mogą przechodzić, ale nie muszą zwracać wyników. Też mogę zmienić jak będzie BAN będzie pomijane i brane następne. Tak, czy inaczej google stał się jeszcze bardziej rygorystyczne jak chodzi o operatory i to jest przyczyną ... Poza tym też kwestia proxy - może masz, że tak powiem "lepsze" = mniej "zużyte" HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja1 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Też mi każde footprinty przechodzą. Moim zdaniem chodzi o kwestię "jakości" proxy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
san Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 W dniu 6.05.2013 o 19:56, ja1 napisał(a): Moim zdaniem chodzi o kwestię "jakości" proxy. chyba w tym sęk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makauer Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 W dniu 6.05.2013 o 20:11, san napisał(a): W dniu 6.05.2013 o 19:56, ja1 napisał(a): Moim zdaniem chodzi o kwestię "jakości" proxy. chyba w tym sęk Niekoniecznie. Spróbuj sobie kilka/naście razy kliknąć na czystym IP/proxy w różne strony np. 1,4,7,10,13, 20 itd. wyników google dla zapytania z zaawansowanym operatorem i zobaczysz jak szybko dostaniesz bańkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakręcony Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 G zaczęło ostatio bardzo szybko banować IP. Nawet podczas pisania nowego footprinta zdarza mi się duzo częściej niż kiedyś przepisywać obrazki, bo jestm podejżany :] Jakość proxy już nie ma takiego znaczenia jak kiedyś, teraz musi być jakość i odpowiednia ilość. Oczywiście jak wrzucimy jeszcze do footprinta coś co zwykły user nigdy nie widział (site inurl itp) to jeszcze szybciej pada. - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THI Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 a u mnie po odwiedzeniu kilku stron z włączoną wtyczką SEOQuake gdy chce chce wyszukać normalną frazę np: komputery to i tak muszę przepisać CAPTCHA. Kiedyś SEOquake chodził cały czas włączony i nie było z tym problemu. Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny. Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euroaprk Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Witam Przy ustawieniu opóźnienia do 8 sek 60 proxy z api ( proxymarket), 50 wątków przemielił wszystko. Pozdrawiam Zapraszam na lotnisko modlin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.