Skocz do zawartości

[program] Wyszukujący w katalogach, preclach, google, sie, PR Ultra SEO Master UCM

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  W dniu 24.09.2012 o 08:49, seoagent.pl napisał(a):

Jeżeli w trakcie sprawdzania UltraSEOMaster site domeny chciałbym zatrzymać sprawdzanie oraz w szybki sposób zamienić na nowa listę domen, muszę program zrestartować.

Na temat zatrzymywania działających wątków już się wypowiadałem i to nie raz. Wystarczy przesunąć suwak na lewo poczekać aż się wykonają te co już są uruchomione [0] i można zamknąć i otworzyć program ponownie. Ta operacja zajmie nie więcej niż dwie kilka sekund, więc nie uważam to za problem. W produkcyjnym wykorzystaniu programu operacje wykonuje się do końca.
  W dniu 24.09.2012 o 08:49, seoagent.pl napisał(a):
30 dziennych dodań, KatalogiSubmitter zatrzymuje się, zapisuje na jakim etapie zakończył. Jeżeli na następny dzień włączymy projekt
Kwestię takiej funkcjonalności można rozwiązać wczytując odpowiednio liczbę katalogów OD: ILE. Oczywiście można by też dodać rozbudowaną funkcję tworzenia projektów, uruchamiania jako usługa w tle z kolejkowaniem zadań itd, ale wtedy cena samego programu KatalogiSubmitter nie była ty tak niska i atrakcyjna jak całego pakietu UltraSEOMaster.

Dla przypomnienia - założenia dla programu KatalogiSubmitter są następujące:

- precyzyjne po przez dobry system dopasowywania i obsługi kategorii oraz szybkie dodawanie wpisów do większej ilości katalogów;

- szybkie tworzenie i zapisanie projektu;

- jak chodzi o dodawanie codziennie np po 30 wpisów też nie na problemu tylko trzeba odpowiednio wczytać od - ile;

Natomiast jeśli ktoś chce katalogować np 5 wpisów/dziennie przez miesiąc to KatalogiSubmitter nie jest do tego dedykowany. KatalogiSubmitter doskonale się sprawdza przy katalogowaniu typu "BLAST" <tok to nazywam> :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@djurek - jesli Ci "nie śmiga" wystarczy wysłać do mnie na adres: systemy.internetowe@gmail.com plik projektu XML załączniku nie czasami na PiO na PM, by format był zachowany wtedy będę mógł sprawdzić i ewentualnie coś doradzić np jak wpisać prawidłowo grupę lub w razie potrzeby zmieć w programie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Myślałem, że nie działa :]

Skoro Negocjujesz to w domyśle chodzi o więcej niż jeden kod, więc może warto poprosić wydawcę kaatlogów o kod testowy :)

To taka mała sugestia na przyszłość. Gdyby jednak nie działało co jest mało prawdopodobne to wkraczam jak na zasadach jak pisałem wyżej.

dobra działa :-)

Program jest generalnie ok. i jest skuteczny ale…. Mam sugestie co do kwestii podbierania i wybierania kategorii, mianowicie : dla bazy katalogów które są zbudowane na tym samym szablonie i kategorie są takie same radzi sobie znakomicie, gorzej w przypadku bazy w której znajdują się katalogi „różnej maści” pod względem kategorii, ponieważ program zaciąga je w sposób nieuporządkowany przez co wydłuża się czas wybrania kategorii na etapie jej wyboru…

@katalogi „różnej maści”

To jest pojęcie czysto względne, bo idea "bazy kategorii" jest taka, że zaciągając kategorie tworząc w ten sposób bazę kategorii dla określonej grupy katalogów danego wydawcy, więc nie należy wrzucać wszystkich katalogow do łączonej listy i pobierać dla niej kategorie.

Jeśli będziemy trzymać się tej zasady dobieranie kategorii jest bardzo wygodne gdyż zawężamy pulę kategorii dla określonej grupy katalogów w której przeważnie się powtarzają i mamy bazę uporządkowaną .

Jeśli łączymy listy dla katalogów rożnych wydawców do tego jeszcze z darmowymi <co jest błędem w sztuce> mamy tak jak piszesz. Wiec jak przygotujemy sobie bazę kategorii zależy tylko od Użytkownika - program nie nakłada na to żadnych ograniczeń. Jeśli zrobimy to zgodnie z zaproponowanym schematem działania czyli każda grupa ma swoją bazę wtedy jest znacznie łatwiej je dobierać.

---

W zasadzie wcale nie musimy tworzyć i zapisywać baz, bo możemy otworzyć kilka katalogów, wybrać kategorie jakie nam pasują i ręcznie wprowadzić do pola kategorii w projekcie. Następnie uruchomić test dopasowania kategorii i od razu wiemy "co słychać" - szybko i dokładnie.

---

Kupując pakiet programów UltraSEOMaster kupujemy go z takimi funkcjami jakie są dostępne w chwili zakupu i które są kupującemu znane. Jednak jak ktoś chce/potrzebuje niestandardowe funkcje lub całkiem inny program to ja jako firma jestem do usług z tym, że trzeba się liczyć, że program dedykowany nie będzie kosztować 300 zł, ale znaczną wielokrotność tej kwoty. To taka mała sugestia dla pomysłodawców dodatkowych funkcji.

https://www.moje-katalogi.pl/lista-katalogow.html

Mowie o tej liscie, bez mieszania list, zaciagnij kategorie z niej i kategorie z neona to zobaczysz roznice.

Akurat do tej pierwszej uzywam sqa, bo tam jest to bosko rozwiazane.

W dniu 26.09.2012 o 21:17, golum napisał(a):

Mion, kategorie kategoriami, da się je dopasować :)

Ale co z podkategoriami? Przydałby się harvester podkategorii.

Przecież program od samego początku do bazy kategorii pobiera kategorie główne i ich subkategorie, więc nie wiem o jakie jeszcze subkategorie może chodzić. Pobieranie kategorii i subkategorii screencasts

@djurek - UltraSEOMaster w wydaniu seryjnym ma to tak zaimplementowane jak ma i jest to bardzo doby sposób. Poza tym jak już też pisałem <widać nie czytasz> nie potrzeba importować kategorii gdyż można je w projekcie wprowadzić ręcznie. Ten temat jest zamknięty.

Jeśli potrzebujesz niestandardowych modyfikacji lub dedykowanych funkcji możesz takie modyfikacje zamówić - pisałem o tym wcześniej.

Takie panie Kolego @djurek jest oficjalne stanowisko BOK programu UltraSEOMaster.

Nie bardzo wiem, o co kolegom chodzi z tymi kategoriami. Ja nie widzę żadnych problemów ani z kategoriami głównymi ani podkategoriami. Wszystko jest jasne i klarowne a co najważniejsze - działa. Dodaję bez problemu do katalogów darmowych z captcha i multikodów. Powyższe kombinacje wydają mi się tylko szukaniem dziury w całym.

@Cordor - tak na marginesie w nawiązaniu do naszej ostatniej korespondencji przed Twoimi wakacjami odnośnie rozpoznawania skryptów właśnie powstaje coś nowego. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności