Skocz do zawartości

[program] Wyszukujący w katalogach, preclach, google, sie, PR Ultra SEO Master UCM

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że juz pisałeś że program nie jest de facto tworzony pod wyciaganie maili ale ośmielę sie zaproponować funkcję która umożliwiłaby tworzenie bazy danych firm poprzez pobieranie danych (takich jak: branża, e-mail, adres, nazwa firmy, czy posiada strone www) z takich serwisów jak pkt.pl, zumi.pl, pf.pl, firmy.net Tak wygenerowane bazy świetnie by się nadawały do e-mail marketingu.

Propozycja może trochę zbaczajaca z głownego kierunku jaki obrała ta aplikacja ale pomyslaem sobie że jak tworzysz kombajn to w przyszłości może znajdziesz czas na takie funkcje.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dziękuję za propozycję nazw, ale prosił bym o nie pisanie kolejnych propozycji gdyż zrobi się bałagan w zasadniczej cześć topicku.

Z góry dziękuje ...

@Propozycja może trochę zbaczająca z głownego kierunku jaki obrała ta aplikacja [...] to w przyszłości może znajdziesz czas na takie funkcje.

Jak mawiają czas pokaże na razie dokończę planowane funkcje i funkcje dodające do katalogów

@Może jakaś www by się przydała z ofertą ?

Oczywiście, że będzie strona programu z filmikami itd, ale do tego czasu pozostaje ten wątek lub kontakt z autorem programu :pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Google Harvester

- możliwość zaznaczania footprintów do skasowania więcej jak jednego
- możliwość zatrzymania harvestowania + wznowienie
- czas między zapytaniami do Google (z możliwością ustawienia random między np. 2-10 sekund)
- możliwość wyłączenia proxy w Google Harvester
- ustawienie filtrowania przy harvestowaniu według słów kluczowych, która muszą wystąpić w adresie url, w innym wypadku nie zostają uwzględniane
- brak możliwość eksportu wyników wyszukiwania, czy mi się wydaje ?
- możliwość ustawienia w locie filowania zduplikowanych adresów url
- po kliknięciu w przycisk unikalne, program powinien filtrować takie adresy:

https://seo-z.pl/
https://seo-z.pl/index.php
https://www.seo-z.pl
https://www.seo-z.pl/
https://www.seo-z.pl/index.php

i zostawić jeden.Chyba, że to będzie w obróbce linków :)

Obróbka linków

Moduł jeszcze nie gotowy, ale jeżeli ma to być taki sam jak w PingSEOMaster, to mam pomysł, który nigdy nie został zaimplementowany w żadnym programie do obróbki linków. Chodzi mi tutaj o filtrowanie adresów za pomocą wyrażeń regularnych. Czyli wczytuje listę wyrażeń regularnych i klikam w przycisk start. np.

Pierwsze wczytane wyrażenie regularne będzie miało najwyższy priorytet. Po lewej stronie znajduje się wyrażenie regularne, po prawej ciąg na który ma zostać zamieniony wyszukany adres

/forum(.*)#/forum/
/showthread.php(.*)#/

itp.

Jakbyś jeszcze stworzył narzędzie do definiowania wyrażeń regularnych to już w ogóle byłoby niesamowicie.

Inne funkcje - jako, że to ma być kombajn SEO :)

- mieszacz linków w treści. Wczytuje artykuł z synonimami i wybieram plik tekstowy z linkami i program mi ładnie automatycznie wstawia linki na początku, środku i końcu.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

@czas między zapytaniami do Google (z możliwością ustawienia random między np. 2-10 sekund)

W pewnym sensie tak działa, bo program łączy się za pomocą proxy których czasy żądań są bardzo rozbieżne jednak dodatkowo wprowadzę random o n - n sekund.

@możliwość zatrzymania harvestowania + wznowienie

wystarczy suwak wątków przesunąć w lewo i program już się sam "zatrzymuje" za jakiś czas wznowić.

@możliwość ustawienia w locie filowania zduplikowanych adresów url

Program działa wielowątkowo, więc filtrowanie w locie kilkunastu tysięcy adresów jest dosyć kosztowe poza tym bezsensowne.

@po kliknięciu w przycisk unikalne, program powinien filtrować takie adresy:

Tu Masz jak najbardziej rację będzie to wdrożone z wykorzystaniem modułu do obróbki adresów.

------------

Zapomniałem napisać - wszystkie propozycje jakie Paweł podałeś zostaną rozpatrzone i zapewne ... wdrożone :) Tylko najpierw muszę dokończyć i wdrożyć moduł dodawania do seokaatlogów, bo sam go potrzebuje i jest to w tej chwili sprawa priorytetowa nad którą pracuję

OK, działam dalej :pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wystarczy złączyć plik i złączony wczytać.

Szukam cały czas w mojej pracy, którą wykonuję dodatkowych sekund :) Stworzenie osobnego pliku raz, że zajmuje dodatkowe miejsce na dysku, dwa robi się bałagan, trzy zajmuje około 2-3 minut na odpalenie dodatku w Scrapeboxie i scalenie wszystkich adresów do jednego worka :D

Zostało dobrze zaprojektowane, bo jest dokładnie tak jak piszesz :) czyli

NP SEOKatalog#/admin/

Więc nie potrzeba nic więcej dodawać przy wczytaniu.

No tak, ale nie można wczytać listy for i podzielić je pod względem rodzaju skryptu. Np. w OmniSpeed czy damrowych programach wrzucam listę adresów i mi ładnie dzieli adresy na katalogi, fora itp. Wszystko do osobnego worka, a tu muszę wiedzieć jaki skrypt chcę weryfikować. Chyba, że czegoś nie widzę ?

Zapomniałem napisać - wszystkie propozycje jakie Paweł podałeś zostaną rozpatrzone i pewnie wdrożone :) Tylko najpierw musz dokończyć i wdrozyć moduł dodawania do seokaatlogów, bo sam go potrzebuje i jest to w tej chwili sprawa priorytetowa nad którą pracuję

Mam nadzieję, że poradzisz sobie z weryfikowaniem kategorii, bo z tego co wiem np. seoqucikadder nie radził sobie zbytnio z tym. Miało to być poprawione i pewnie jeszcze zostanie.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

@e nie można wczytać listy for i podzielić je pod względem rodzaju skryptu.

Można - program zapisując wyszukane sam przypisze do typu skryptu nie wszystkie do jednego pliku wyszukane. Standardowo Prześlij mi na email lub PM listę nie dużą - testową pomieszanych do rozpoznania i zobaczę czy mówimy o tym samym.

@Mam nadzieję, że poradzisz sobie z weryfikowaniem kategorii

Ja też :) ... Choć z tego co widzę w testach to już sobie poradziłem w dodatku z priorytetami przy wybieraniu dla kategorii głównych i subkategorii. Ale najlepiej tą kwestię zweryfikują użytkownicy modułu.

"znalezione" zapisywane są automatycznie w plikach TXT oraz te z wcześniejszych wyszukań archiwizowane.

Natomiast wyniki wyciągania anchor / link zapisywane są w CSV - wyciąganie linków zawierających zdefiniowany anchor;

Ok. Dzięki

Max 20 wątków to po to by nie zajeździć maszyny?

Bo przydałoby się więcej :)

Ale program na prawdę warty polecenia. Szybki i wyciąga dość dobrze linki.

Pozostałe zabawki dopiero testuję.

@Max 20 wątków to po to by nie zajeździć maszyny?

Sprawa wygląda następująco - Nie zawsze większa liczba wątków oznacza szybsze działanie programu:

- gdyż każdy wątek czeka na przydział czas procesora zanim się uruchomi;

- im więcej wątków tym więcej zasobów komputera jest wykorzystywanych;

- im więcej wątków tym spada szybkość jednostkowego transferu danych w żądaniach HTTP i żądanie może się zakończyć timet out, bo serwer nie odpowie ;

- może się zdarzyć, że aktualnie sprawdzana grupa katalogów/precli itd jest na jednej fizycznej maszynie i zbyt duża liczba żądań w tej samej jednostce czasu powoduje błędy HTTP 500.

Uważam empirycznie, że 20 wątków wystarczy.

Problem polega na tym, że w znanych mi phpLD nie integralnej strony wpisu, więc program nie miał by czego zwracać.

Sam się dziwię, że w phpLD tak to jest zrobione.

Ooo to dobrze, ale znowu jest problem, bo:

dla wpisu:

https://www.demo.phplinkdirectory.com/phpld/detail/os-designer-phpld-templates-455.htm

Szukana domena: osdesigner.net znajduje: https://www.demo.phplinkdirectory.com/phpld/index.php?search=osdesigner.net

Jednak dla tej strony co Podałeś już nie :(

chris-pearce.net Sorry, no records found that match your keyword(s): "chris-pearce.net"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności