Skocz do zawartości

[program] Wyszukujący w katalogach, preclach, google, sie, PR Ultra SEO Master UCM

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

przycisk "Zatrzymaj" i "Przerwij"

też prosiłem, ale autor odpisał, że nie planuje czy nie chce mu się.

Możesz sobie zmniejszyć ilość wątków do 0 - taki sposób jest.

Tak jak Mion pisał, po raz któryś nie ma możliwości technicznych po prostu, a to pytanie pojawia się non stop. Używam i BS i USM na co dzień i nie odczuwam jakoś specjalnie braku możliwości wystopowania - przed każdym kliknięciem dodawania przez BS przecież sprawdza się projekt czy jest dobry anchor dobra strona itd. W USM podobnie, no jak się nie da to się nie da i płacze i lamenty nie pomogą, Mion powinien chyba umieścić w opisie programu "brak przycisku stop" ;)

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A czy jest mozliwość by jesli nie ponowić z automatu lub przyciskiem, to chociaż wykeksportować footprinty dla których nie udało się pobrać wyników na wzór scrapeboxa, gdzie jest to chyba od samego początku? Również sortowanie po kolumnach mogło by rozwiązać problem. Czasem tak się zdarza, że część zapytań zwłaszcza inurl nie kończą się w zadanym czasie i warto by je ponowić. Względnie jeszcze 4 opcja takiej implementacji przychodzi mi do głowy - czyli określenie timeouta po których footprint jest pomijany, ale chyba któraś z tych 3 pierwszych opcji będzie bardziej realna do ewentualnego wdrożenia.

@wykeksportować footprinty dla których nie udało się pobrać wyników

Mod module Harvester Hight Tech tworzony jest automatycznie plik loga z informacją ile dany footprint zwrócił linków zapisywany w formacie CSV w katalogu z wynikami harvestrowania, więc można go dalej przetworzyć.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Paweł

Dokładnie coś w tym musi być :). Przykładowo puszczam projekt w KatalogiSubmitter i po chwili uświadamiam sobie że wpisałem zły multikod, lub inne pole zostało źle wypełnione. W takim przypadku wybieram przycisk STOP, poprawiam projekt i puszczam go od nowa. Suwak nie wyzeruje dodawania.

@Mion

Przypominam się z tematem: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/156261-program-wyszukujacy-w-katalogach-preclach-google-sie-pr/page__st__1080#entry1205081. Jeśli da radę, proszę o wprowadzenie dodatkowego pola.

...

Jak idą prace nad katalogiem?

Będzie na SQLite? Będą kategorie?

Nie będzie nic. Nic nie będzie :) A tak na serio, to trochę tutaj cisza, jak przed burzą, więc pewnie się coś szykuje.

Przestudiowałem prawie cały temat, może coś tam przeoczyłem, ale screencasty i ilość informacji na bardzo dobrym poziomie. Nic, tylko zebrać to wszystko do kupy w jedno miejsce.

Przypomnijcie mi proszę, jakiego captchera używa program i czy jest możliwość podmiany, ewentualnie dla nierozwiązanych odczytywanie innym programem / ręcznie? No i jak ze skutecznością. Katalogi na multikody widziałem, że wchodzą idealnie. Póki co ogarniam temat i odrabiam zaległości sprzed kilku lat. Czas wybrać coś, co wspomoże i zautomatyzuje pracę ;)

Patrząc tak w miarę rozsądnie, ile wątków można zapuścić jednocześnie przy tych pakietach z api z proxymarket (100, 65)?

Nie przegrałeś, dopóki walczysz!

Patrząc tak w miarę rozsądnie, ile wątków można zapuścić jednocześnie przy tych pakietach z api z
Jak chodzi o harvester to np tak jak na nagraniu: USM: Harvester Hight Tech 50 wątków

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dzięki za szybką odpowiedź. Dobrze wiedzieć, że żyjesz :)

Bardziej chodzi mi o to, czy te 50 wątków Twojego harvestera obsłuży np. pakiet proxymarket 100 czy potrzebny będzie wyższy (widziałem na filmiku, że chodzi sprawnie, czy przez to mam rozumieć, że spokojnie wystarczy?) Wszystko rozbija się o poprawne działanie, a to jest najważniejsze. Wiem, kupię to sobie zrobię testy, ale myślę, że wielu z Was ma różne pakiety proxy wykupione i jest w stanie powiedzieć np.: nie ma sensu puszczać harvestera na 50 wątków bez pakietu 200 proxy. Albo: spokojnie wystarczy pakiet proxy 2 razy większy niż liczba zapuszczonych wątków, aby podmiana przebiegała w miarę sprawnie.

Zdaję sobie sprawę z tego, że różne serwery proxy trafiają w danej chwili do pakietu podczas harvestowania, a czynników, które wpływać będą na szybkość działania jest wiele. Niemniej taka informacja z pewnością przydałaby mi się, aby oszacować sobie mniej więcej koszty. No i jak tam z tą captchą i jakich kosztów tutaj należy się spodziewać?

@Amigo zależy ile wpakujesz fotosów do szukania, możesz dać 10szt, a możesz i 10k, Captcha ? Po co tobie captcha przy harvescie, Mion nie dodał łamania captcha przy zablokowanych IP.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

@Amigo zależy ile wpakujesz fotosów do szukania, możesz dać 10szt, a możesz i 10k, Captcha ? Po co tobie captcha przy harvescie, Mion nie dodał łamania captcha przy zablokowanych IP.

captcha nie dotyczyła harvestera, tylko postowania, może źle to ująłem w pierwszym temacie :)

Przypomnijcie mi proszę, jakiego captchera używa program i czy jest możliwość podmiany, ewentualnie dla nierozwiązanych odczytywanie innym programem / ręcznie? No i jak ze skutecznością. Katalogi na multikody widziałem, że wchodzą idealnie. Póki co ogarniam temat i odrabiam zaległości sprzed kilku lat. Czas wybrać coś, co wspomoże i zautomatyzuje pracę ;)

@Przypomnijcie mi proszę, jakiego captchera używa program i

Captcha tyczy tylko darmowych SEOkatalogów z programu KatalogiSubmitter pakiety USM. I tam używa deathbycaptcha.com -> dodawania wpisów z reCaptcha z tym, że nie wiem czy to działa, bo to zależy od tego czy "dekoderą" z deathbycaptcha chce sie przepisywać reCaptch'y :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności