Skocz do zawartości

[program] Wyszukujący w katalogach, preclach, google, sie, PR Ultra SEO Master UCM

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Licencja przypisana jest do komputera i w ramach jednej licencji można program używać na jednym komputerze jednak bez ograniczeń co do jego instancji.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kolejny moduł "Google Harvester" dodany

googlescraper.jpg

Moduł służy do wyciągania danych z google na podstawie zdefiniowanych zapytań "fooprint" .

Moduł używa proxy z katalogu z programem /proxy/ListaProxy.txt. Do obsługi proxy dodany jest dobrze znany podprogram Proxy SEO Master który umożliwia pobieranie proxy z API ProxyMarket.pl i zapisywanie w pliku używanym przez moduł Google Harvester. Proxy są losowo wybierane automatycznie podczas wyciągania danych, wiec moduł bez problemu wyciąga np 50K adresów z google.

Liczba wczytanych footprint nie jest ograniczona. Przy testowym footprint dla SEOkatalogu program wyciąga ponad 4200 unikalnych domen na których wykryto skrypt SEOkatalog modułem do wyszukiwania ciągów znaków.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dodatek do programu "Sprawdź IP dla domeny"

pobierzip.jpg

Akcje -> Pobierz IP dla domen

Służy do masowego pobierania IP dla domen zwracanych funkcją gethostbyname.

Opcja przydatna przy sprawdzaniu list np katalogów, precli itd...pod kątem puli IP na jakich hostingach są postawione.

Przycisk [bing:ip] otwiera domyślną przeglądarkę z wyszukaniem dla komendy: IP:87.98.234.82

Dwukrotne kliknięcie na domenie uruchamia pojedyncze pobranie IP.

Program z tym dodatkiem ma wersje 1.9.1

Mam pytanie bo nie mogę znaleźć czy program można używać na przykład na dwóch komputerach nie chodzi mi o jednoczesne działanie na dwóch maszynach tylko nie raz jest taka potrzeba że nie mamy swojego kompa pod ręką czy w takim przypadku trzeba kupić dwie licencje ?

bilbord_opublikuj_mini.png

Jestem już po testach i śmiało można polecić. Spisuje się o niebo lepiej niż SB, dlatego jak na mój gust lepiej przesiąść się na to i ewentualnie wspomagać się SB

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Dodana nowa funkcja wyciąganie adresów email:

adresy_email.jpg

Dodana funkcja umożliwia wyciąganie adresów email z stron np kontakt i doskonale współpracuje z modułem Google Harvester

Przykładowe wykorzystanie:

Wpisujemy footprintnp: - Szukana branża < tu wpisujemy własną} "kontakt" email lub inna zapytania które zwrócą strony "kontakt". Permutacji zapytania jest masa...

Wyszukane strony przenosimy do moduły Wyszukiwania ciągu znaków

Jako wyszukiwana wpisujemy "adresy_email" i program wyciąga emaile w tej chwili wyciąganie emaili jest w wersji beta . Emaile można przefiltrować usuwając ich duplikaty na razie w module Proxy Master -> Proxy Ekstraktor [ Filtruj unikalne ] docelowo w module obróbki linków.

Wyciągnięte w ten sposób emaile do tego umiejętnie targetowane do grupy docelowej możemy wykorzystać do wysłania np zapytania o zgodę na przesłanie oferty lub innej wiadomości. Możliwości są ogromne, a pozyskany jeden klient zwraca koszt zakupu programu.

Oczywiście jestem wrogiem spamu, ale wysłanie emaila zgodnego z branżą nie można traktować jako spam do tego program wyciąga tylko emaile z "jawnie podanych emaili" w ramach kontaktu.

"Nie samym wyszukiwaniem człowiek żyje", wiec chyba dojdą moduły dodające np do seokatalogów :)

Zakupiłem soft już jakiś czas temu ale tylko wczoraj ukroiłem trocha czasu zęby zn im zapoznać się, jesli porównywac te same funkcje co ma SB to Wyszukiwacz działa o wile szybsze, stabilnie i daje bardziej trafne winniki. Myślę ze osoby co posiadają i SB i Soft Miona ( ogólnie Darek zrób jakaś nazwę porządna dla tego softu :D, SEOspider, PROSEOshark lub coś w ten deseń ) mogą samie sprawdzić.

Soft wart polecenia to na pewno, jeszcze parę pomysłów dam Mionu i można śmiało startować z takim softem na rynek globalny.

Na razie zamiast podbijać ceny dodaje funkcje w tym na dniach podprogram dodający do katalogów na skrypcie SEOkatalog.

Co do nazwy to faktycznie jest słaba, ale przyjdzie i czas na to :)

@Mion, a planujesz wdrożyć dodawanie z multikodem?

Oczywiście, to podstawowy sposób dodawania, bo na darmowe katalogi to w zasadzie strata czasu ... Ale recaptcha z deathbycaptcha też już jest :)

//

OT dla kupujących - w tytule wpłaty proszę podawać nr faktury proforma jaka jest wystawiana na zakup programu, bo nazwie lub po nazwisku "wplata od kowalskiego" do tego często całkiem z innego niż osoby które kupuje są problemy w połapaniu się przy wystawianiu FVAT

- z góry dziękuję -

Nudno już było z polskimi softami, a zresztą z softami seo w ogóle, oprócz nielicznych wyjątków. :) Na szczęście coś się ruszyło.

Mion, gratulacje. Dobry ruch. Już z tymi obecnymi funkcjonalnościami jest to kawał bardzo użytecznego softu, a strach pomyśleć co będzie dalej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności