Skocz do zawartości

Positionly - monitorowanie pozycji fraz w wyszukiwarkach

Positionly

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witajcie,

Od postu na Forum PiO minęło trochę czasu. Od ostatniego roku Positionly rozwinęło się, a także wzbogaciło się o nowe funkcje:

Analiza konkurencji

hej4.png

Poza monitorowaniem pozycji dla najpopularniejszych fraz, nasi użytkownicy mają możliwość zestawienia ich ze stronami konkurencji.

Backlinki

rpoe.png

Wgląd do linków zewnętrznych monitorowanej strony.

Nowa wyszukiwarka - Yandex

9z80.png

Dodaliśmy nową wyszukiwarkę Yandex, dla wszystkich tych, którzy zjamują się pozycjonowaniem w Runecie.

Więcej fraz

7re.png

W zamian za polecenia na Facebook'u, bądź Twitterze nasi użytkownicy mają możliwość zdobycia większej ilości słów kluczowych, dla których mogą monitorować pozycję strony w Google - całkowicie za darmo.

To tylko część z nowości, które wprowadziliśmy do tej pory i które wkrótce zamierzamy również wprowadzić :)

Co z tego jak ceny nadal z kosmosu?

Zalecam zmiany:

- Dodanie darmowego pakietu dla paru fraz i paru domen. Wiele polskich systemów monitorowania ma takie coś. 14 dni testu to raczej mało przekonuje.

- Zmiana cen na niższe bo są kosmiczne.

- dodatkowe darmowe frazy i domeny do śledzenia za like fb, g+ bądź polecenia.

• 4 tygodnie później...

Testuję narzędzie od kilku dni i w kwestii usability wszystko super, przejrzysta obsługa, wszystko prosto i konkretnie. Niestety cena zabija (mówię o sobie)

Wg mnie powinien być osobny cennik dla klientów z Polski ponieważ jak wszyscy dobrze wiedzą ceny usług za granicą są o wiele większe niż u nas, my Polacy niestety mamy kilkakrotnie mniejszy portfel niż koledzy z Niemiec czy Anglii więc przeliczanie 1:1 jest nie do końca ok.

Natomiast jest opcja negocjacji w zależności od potrzeb - więc tutaj już lepiej.

Ciężko nam się odnieść do wyników. Być może problem dotyczy zakresu dat. Proponujemy ustawić taki sam zakres dat dla obydwu stron. Jeśli problem nadal się pojawia, to prześlij proszę więcej szczegółów na nasz adres support[at]positionly.com.

• 3 tygodnie później...

Wprowadziliśmy duże uaktualnienie do funkcji sprawdzania backlinków. Obecnie naszym źródłem jest Ahrefs.

Więcej szczegółów znaleźć można na naszym blogu: https://blog.positionly.com/product-updates/improved-backlinks-checking

• 5 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ja także testuję ten system i jestem mocno zawiedziony. A mianowicie Panowie co zauważyłem. Nie dość że Positionly jest BARDZO DROGI w stosunku do możliwości oraz w stosunku do konkurencji to na dodatek chciałbym opowiedzieć Wam o funkcji tworzenia i wysyłania raportów. Wszystko pięknie, raporty wizualnie nawet mi się podobają ale jakież było moje zdziwienie gdy się okazało że po wygenerowaniu raportu czy to ręcznie czy automatycznego czy też cyklicznego ( podczas generowania raportu podaje się na dole email klienta ) no więc okazuje się że klient co prawda dostaje pięknego i stylistycznie ładnego meila że właśnie wysłałem mu raport i ..... tutaj zaczynają się schodzy. Klient klika w piękny zielony przycisk ZOBACZ RAPORT i .... dostaje komunikat że jeśli chce zobaczyć raport ma się zarejestrować. Jakoś można by to przełknąć, gdyby nie to że po zarejestrowaniu się i zarejestrowaniu klient owszem widzi Raport, jednak obok w systemie ma napisane: Konto ważne tylko 14 dni. Także POSITIONLY nie dość że mnie chce skasować bardzo drogim jak na Polskie warunki abonamentem to jeszcze chce skasować pieniądze od moich klientów. To jest jakieś kuriozum! Ja jako firma pozycjonująca strony chcę by klient kliknął i sobie obejrzał raport bez dodatkowego logowania się. Chciałbym owszem pozakładać konta klientom tak by mogli się logować ale tylko tym wybranym czyli nie którym klientom którzy u mnie odpowiednią usługę sobie zamówią. Natomias większość moich klientów chce poprostu raport. Byłem przekonany że skoro płacę wysoką cenę abonamentu w POSITIONLY to mam prawo wysyłać darmowe raporty moim klientom np automatycznie. To prawda automatycznie one przychodzą do klientów - jednak klienci są zmuszani do rejestracji a po 14 dniach do opłacenia konta. ( podkreślam ja nie chcę by klient który nie chce konta posiadał jakieś konto ). Co Wy na to??? Czy to jest fair?

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Witam was dobrzy ludzie. Mam pytanie - planujecie może drożyć taką opcję jak monitorowanie pozycji domen w TOP15,30 itp na daną frazę? Coś jak serpstat.pl swego czasu.

@up

Trochę późno, ale lepiej tak, niż wcale ;) Podeślij nam wiadomość na support[at]positionly.com. Mamy nadzieję, że szybko uda nam się rozwiązać ten problem.

Rozwiązaliście ten problem czy dalej obcy klienci muszą bulić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności