Skocz do zawartości

Ban na ip w google

seo-ninja

Rekomendowane odpowiedzi

cześć :)

mam takie pytanie, czy da się wysłać jakąś prośbę o rozpatrzenie ponowne serwera, bądź ktoś wie na ile czasu są nakładane bany na adresy ip serwerów?

Mam monitoring na serwerze w linuxpl - działał bez zarzutów proxy + serwer przez 2 lata, ilość fraz własnych trochę się zmniejszyła, więc olałem proxy i zostawiłem sam serwer - tak działało pół roku bez żadnych problemów - dzisaj info - ban na ip. Hosting współdzielony, a od supportu otrzymałem info: to siła wyższa mogę sobie kupić inne konto ;)

jeśli ktoś jest biegły w tej materii, to proszę o jakieś rady :)

Możesz:

1) poczekać, ban na IP jest czasowy - chociaż jak monitoring będzie ciągle odpytywał to będzie trwał w nieskończoność

2) dodać proxy

3) zmodyfikować monitoring tak aby korzystał z innych ip przypisanych do serwera (jeśli jest na cURL'u)

To, że zmniejszyła się ilość fraz nie jest wyznacznikiem. Mógł wejść następny klient na dzielony hosting i też monitoring zainstalować dla tego przestało działać. Najpewniejszym rozwiązaniem jest dedyk + pula IP + własne proxy.

Ban powinien minąć w ciągu kilkunastu minut, jeśli nie są wykonywane ponowne zapytania (zakładając jeszcze, że nie siedzisz na shared hostingu). Natomiast jeśli są wykonywane ponowne zapytania czas resetowania od 6 do 24h - mówię to na podstawie doświadczenia z Google Index Checker.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

• 5 miesięcy temu...

^^ Proponuję bana na powitanie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

ajs22 -> :spam: do kosza

@Radze przeczytać mój toturial

A ja radzę zmienić zachowanie

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A co to już z botem pogadać nie można? :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności