Skocz do zawartości

Bing wyprzedził Google

Rekomendowane odpowiedzi

Znaczy się Bing też dostrzegł niebezpieczeństwo negatywnego SEO i przynajmniej zareagował

https://seoinfo.edu.pl/bing-wyprzedza-google/

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Ale to może jest rozwiązanie dla tych webmasterów, których można zakwalifikować do grypy ekspertów ze sporym doświadczeniem, przeciętny webmaster nie jest w stanie rozróżnić szkodliwych linków, poza tym że owych linków wcale nie przegląda, bo przecież musiałby tylko siedzieć przed kompem i analizować BL.

Teraz przypadek - ktoś dopina Ci swl rotacyjny, odpala jakiś skrypt spamujący itp. i jak nadążysz nad kasowaniem linków??

Co do szkodliwości linków to sam na własnej skórze już odczułem szkodliwość linków dowalonych przez osoby trzecie, także jak najbardziej się da... z tym, że niemożliwe jest ich pozbywanie się poprzez narzędzie, bo to syzyfowa praca, powinny być po prostu ignorowane, a nie szkodzić, tak jak było kiedyś.

Edycja: Ort

[...]powinny być poprostu ignorowane, a nie szkodzić tak jak było kiedyś.

To byłoby idealne rozwiązanie ... Problem jednak zawsze zostanie z interpretacją link z automatu/SEO link vs "link ekologiczny" ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

czyżby miało dojść do sytuacji ze ręcznie będziemy akceptować/odrzucać każdy link (grupę linków)?

a co ze stronami niezgłoszonymi do webmaster tools?

Bing wyprzedził Google... A nasza kiełbasa już dawno wyprzedziła ich kiełbasę

a co ze stronami niezgłoszonymi do webmaster tools?

Myślę że jak Google wprowadzi coś takiego to dopiero wtedy będziemy się martwić co ze stronami niezgłoszonymi do webmaster tools...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

monitorowanie własnych linków to idiotyzm totalny. Kto nie siedzący w temacie w ogóle będzie o tym wiedział, wiedział jak się do tego zabrać a przede wszystkim skąd ma na to mieć czas? Ma stworzyć nowy etat w firmie? Będą ogłoszenia o pracę na stanowisku: "sprawdzacz linków"? I przede wszystkim skąd na to brać kasę?

To zabrnęło za daleko, ludziom z G. całkiem na łeb padło. Tak naprawdę wystarczy olać te linki i niech po prostu sobie działają (bardziej lub mniej, czyli niech mają większą i mniejszą moc). Czyli zero filtrów, chyba że w ewidentnej sytuacji oszukiwania użytkowników (podkładanie strony o innej treści od zapytania). Dopóki dana witryna odpowiada tematycznie zapytaniu jest przecież wszystko w porządku. Użytkownika, który szuka danego hasła/frazy nie obchodzi dlaczego ta a nie inna witryna jest na wysokiej pozycji. Te wszystkie filtry, kolejne wytyczne i idiotyzmy mają na celu TYLKO i wyłącznie zwiększanie przychodów z AdWords poprzez destabilizację wyników naturalnych. I w zasadzie tyle w tym temacie :)

Użytkownika nie obchodzi ale googlasy wraz z klakierami uważają, że mają monopol na jedyną słuszną ocenę zawartości stron. A jak w praktyce to sie przedstawia to mieliśmy dowód w postaci klapsa porównywarkom gdzie google zafiltrowało witryny porównywarek zaprzeczając swoim własnym "wskazówkom" , że wartościowa strona powinna zawierać jak najwięcej przydatnych użytkownikowi informacji ....

Bing strzelił sobię w nogę google na pewno tego nie zrobi ... Bo co nagle będziemy rezygnować z linków jak strona dostanie kare ? Odnoszę wrażenie że funkcja przyda się tylko osobą które pozycjonują więc jak by nie było lekko oszukujących ...

Zbyt fajnie dla [ nierzetelny partner ]ów bo w końcu pierniczne blasta jak sie sprawdzi to zostawie sobie linki a jak nie to je usune udając że to konkurencja mnie tak mocno podlinkowała i to akurat na frazy które sam sobie wcześniej wybrałem ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności