Skocz do zawartości

nfssoundtrack.xaa.pl - proszę o ocenę

Mtik333

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Podejrzewam że u większości forumowiczów strona ta wzbudzi bardziej politowanie niż zainteresowanie, chciałbym przedstawić pewien projekt, dotyczący ścieżek dźwiękowych z gier z serii Need For Speed. Pomysł został zainspirowany ze strony o podobnym profilu, tyle że dotyczącym muzyki z gier z serii FIFA (fifasoundtrack.com).

Sama strona ruszyła z tydzień temu i, co chyba nie zdziwi nikogo tutaj, ma słabe statystyki (od startu wizytowało ją ok. 220 unikalnych użytkowników), stąd chociażby brak jakichkolwiek reklam (bo w sumie, co ja mógłbym tutaj wstawić?)

Prosiłbym o jakąś ocenę wyglądu, funkcjonalności, bowiem samą ideą było to, aby umożliwić wysłuchanie muzyki z tych gier w jednym miejscu, nie każdy bowiem lubi co chwilę wklepywać w Youtube tytuł piosenki i wykonawcę. Pytanie o reklamy jest bezsensowne, jednak spytam - jeśli miałbym już wstawiać jakieś reklamy, to jakiego typu?

Dodam jeszcze, że na stronie, która mnie zainspirowała, a o której wspomniałem na początku, są zamieszczone reklamy AdSense i o dziwo strona ta wychodzi na + już po 2 miesiącach roku (w takim sensie, że zarabia gotówkę na utrzymanie domeny + serwera przez jeden rok).

Link ponownie:

nfssoundtrack.xaa.pl

Pozdrawiam.

A dziękuję bardzo, też mam swój gust jeśli chodzi o muzykę w grach Need For Speed, ale może nie będę ujawniał.

Wciąż myślę nad tym, czy da się w jakiś sposób zarobić na takim pseudobiznesie - bo zrobiłem to z kolegą głównie tak hobbystycznie, ale patrząc na swoją inspirację, w przypadku muzyki z FIFy udało się zarobić webmasterowi, stąd pytanie o reklamy - jakie umieścić i kiedy. Bo podejrzewam, że w momencie ujawnienia utworów do kolejnej gry z niekończącej się telenoweli pt. Need For Speed, ilość wyświetleń wzrośnie niebywale i takie okazje można wykorzystać.

(w takim sensie, że zarabia gotówkę na utrzymanie domeny + serwera przez jeden rok).

To chyba mało co jest na plusie, bo w ProSerwer to nie wielkie opłaty. A domeny chyba jeszcze nie masz lub błędnie interpretujesz to pojęcie. :)

Dokładnie, nie mam domeny, ale słowa te padały na przykładzie tej strony: https://fifasoundtrack.com gdzie, cóż, udaje się po prostu zarabiać na tym interesie (świadczą o tym wysokie liczby tzw. "like'ów" na FB, gdy wpisując w wyszukiwarkę hasło fifa soundtrack, wyświetla się on jako 2 strona). Wczoraj zaś liczba wyświetleń tamtej strony przekroczyła 3000 (info od webmastera, z którym mam kontrakt), także w tamtym przypadku udaje się - ustawione są tam reklamy AdSense.

Wiadomo, że droga tego mojego serwisu do takiej popularności jest długa, ale podejrzewam że osiągalna, tylko jeszcze nie do końca wiem, w jaki sposób.

EDIT: Pomimo tego, że strona jest raczej niszowa, prosiłbym o jakieś rady dotyczące ustawienia tutaj reklam. Jeden z serwisów affilacyjnych odrzcuił moją stronę, więc zastanawiam się nad banerami CPM.

wszystko ładnie pięknie ale imho stronka na jeden sezon

Grafik komputerowy zaprojektuje ciekawe layouty, dodatkowo możesz skorzystać z usług projektowania logo które wykona agencja interaktywna katowice.

Jeśli potrzebujesz konkretne rozwiązanie e-commerce zobacz sklep internetowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności