Skocz do zawartości

Pytanie o bloga w bloggerze

madox91

Rekomendowane odpowiedzi

Niewiem co się mogło stać z moim blogiem Zbiór książek ?

Znajduje się on w indeksie. Widzę to wpisując site:strona/y.

Przeszukując wyszukiwarkę strona po stronie nie znalazłem go.

Bloga mam tak mniej więcej od pół roku z tym, że ciągle są z nim problemy.

Jakiś czas temu mój blog też znikł więc na forum googla powiedziano mi, że otrzymałem filtr,

ale gdy napisałem o ponowne rozpatrzenie otrzymałem odpowiedź, że oni nic nie robili

i, że to może być wina algorytmów.

Moża to wina złej optymalizacji strony?

A może wina bloggera i powinienem przenieś się do innej platformy?

Zarabianie w internecie z pasją --> opisuję różne programy, doradzam. 
Zbiór książek --> drukowane książki,e-booki,audiobooki
Fobia społeczna --> serwis dla nieśmiałych i lękliwych społecznie

Faktycznie teraz jest. Raz jest drugi raz go nie ma. Czym to może być spowodowane?

Mam jeszcze pytanie odnośnie fraz na które pozycjonuje mojego bloga. Przedtem słowa kluczowe pojawiały się dosyć wysoko w google. Teraz ich nie ma. Co zrobić żeby pojawiły się one ponownie.? Dlaczego tych tytułów teraz nie ma?

Mam jeszcze pytanie. Czy na blogu wystarczy umieścić chmurę słów kluczowych. Czy słowa te lepiej umieścić w tekście?

Kasują bo nie tolerują spamu. Gdyby nie usuwali to prędzej czy później ilość spamu przewyższyłaby ilość prawdziwych blogów, co prawdopodobnie skutkowałoby wywaleniem całej domeny z wyników wyszukiwania.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

• 2 miesiące temu...

Jak szybko wam się indeksują wpisy na blogerze?

Na wordpress.com i blox jak dodam artykuł to na drugi dzień już jest zaindeksowany i można go znaleźć w google. Natomiast bloger coś wolno się indeksuje. Ostatnio prawie dwa tygodnie czekałem na zaideksowanie artykułu, a ostatniego z 14.09 nadal nie ma. Czy to jest normalne? Jak to wygląda u was?

• 1 miesiąc temu...

Witam ponownie,

nie będę zakładał nowego wątku ponieważ to co zaraz napisze jest też o tej samej platformie bloggera.

W skrócie chodzi mi o pozycjonowanie bloga na tej platformie.

Bardzo chciałbym wypozycjonować bloga na tyle ile się da fraz kluczowych, a mam ich 10 i tu pojawia się problem, bo pozycjonowanie bloga jest z reguły inne,tzn.posty na bloggerze pokazują sie w wyszukiwarce jako tytuły i jeśli mam przykładowo 200 postów to bardzo bym chciał, aby te posty pokazywały się jako frazy kluczowe. Jak to wszystko w bloggerze zrobić abym był możliwie wysoko na te kilka fraz kluczowych w bloggerze ?

Ostatnio również czytałem, że bloga na bloggerze się bardzo długo pozycjonuje :kwasny: (może nawet minąć pół roku) i w związku z tym niewiem czy wszystko co mam przerzucać na wordpressa, który jest bardzo zachwalany

Dla fachowców mam też pytanie odnośnie katalogowania. Czy jeśli wpiszę krótki tytuł w katalogu i mało związany z opisem to czy taki wpis będzie dobry.Czy w tytule podawać wszystkie słowa kluczowe, bo niezmiernie zależy mi, aby udało się wypozycjonować jak najwięcej fraz kluczowych ?

Jakoś nie zauważyłem wielkiej różnicy w pozycjonowaniu bloga. Obowiązują go dokładnie takie same zasady jak zwykłą stronę www. Jeżeli frazy kluczowe będą pojawiały się w treści artykułów na blogu to nie powinnieneś miec problem. Jak narazie to swojego bloga na blogerze nie pozycjonuje, więc niewiem jak tam z pocyjonowaniem. Ale mam też blogi na wordpressie.com i bloxie i tam nie zauważyłem wielkiej różnicy w "długości" pozycjonowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności