Skocz do zawartości

Pytanie o bloga w bloggerze

madox91

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm a po co pozycjonować bloga na bloggerze? Żeby Ci za rok ktoś wywalił? Rozważ czy nie lepiej kupić domenę i nawet na darmowym hostingu WP nie posadzić. Jak coś to zawsze możesz przenieść na inny a wywalonego bloga nie uratujesz...

Z tym pół roku to też gucio prawda. Zależy na jakie frazy i jak to robisz.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

sasza, nie wiem czy widziałeś mojego bloga ( jakby co jest on w stopce ) i jak już każdy zdążył zauważyć jest na nim sporo linków :kwasny: , kurcze ja sam nie wiem jakby to zrobić żeby było dobrze. Jak widać na nim proponuje ludziom książki jest ich może ze 200, może więcej. Na 1-ego posta wychodzą w sumie 4 linki, i co radzicie zredukować to max 2 linków w poście ? Już myślę nad tym jakby to zebrać do kupy żeby blog nie spamował :olaboga: , ale za ch... nie wiem jak .Czy może zrobić tak, że jak chce linkować na te 10 fraz to może umieszczać je jako tytuły posta , a w poście opisywać te książki choć zdaje sobie sprawę, że takie posunięcie rąk i nóg nie będzie miało :kwasny: . Patrząc w wyszukiwarkę mam zaindeksowanych ok. kilkaset postów, wiem wiem to choler.ie dużo, może dobrym pomysłem było by to zredukować do tych 10 fraz kluczowych ?

Najważniejszym dla mnie jest to, aby nie budować od nowa czegoś po 100 razy, tylko jak już coś zrobić to raz a solidnie, i tu nie chodzi mi tylko o pozycjonowanie, bo jak sami wiecie budowa takiego bloga, z tak dużą ilością postów będzie długa i mozolna, dlatego chcę coś zrobić 1 raz i na długo i naprawdę teraz nie wiem i wacham się czy odpowiednią platformę do tego wybrałem bloggera?

Co wy o tym sądzicie ?

Czy dobrze wybrałem ?

Czy może przesiąść się na inną platformę, żeby było dobrze?

Tak nawiasem mówiąc widziałem gdzieś w sieci jak gość ma to samo tylko, że na wordpressie i całkiem dobrze mu chyba idzie, bo blog jest wysoko, a tekst skopiowany jest jak złoto .....

Zarabianie w internecie z pasją --> opisuję różne programy, doradzam. 
Zbiór książek --> drukowane książki,e-booki,audiobooki
Fobia społeczna --> serwis dla nieśmiałych i lękliwych społecznie

To po co dałeś tyle linków? Napisz o każdej książce coś sam. Na podstawie spisu treści i wstępu kilka zdań skręcisz. A linka dodasz tylko jednego ze swoim referralem do sklepu. W ten sposób będziesz miał unikalną treść, w którą wpleciesz sobie słowa kluczowe.

Co do blogera to nie wiem czy wybór dobry czy zły. Też mam bloga na blogerze ale ja do tej pory nabijałem mu tylko PR, narazie go nie pozycjonowałem, więc nie mogę nic na ten temat powiedzieć.

Jak widziałeś podobnego bloga, to przyjrzyj mu się dokładnie i zobacz w jaki sposób koleś się pozycjonuje i wzoruj się na nim.

A mam jeszcze takie pytanie odnośnie bloga w bloggerze.

Jeśli w metatagu nadam wartość dla robotów nofollow ( czyli te wszystkie linki, dajmy na to 200 nie zostaną odwiedzone przez roboty, mnie też zależy na tym, aby roboty nie wchodziły pod te linki, bo nie zależy mi na nich pod kątem pozycjonowania, wystarczy, że czytelnicy będą tam wchodzić ) to czy takie posunięcie będzie miało wpływ na pozycjonowanie bloga, a tym samym na wyniki wyszukiwania?

Ps. Proszę o odpowiedź, bo jest to dla mnie ważne :)

Zarabianie w internecie z pasją --> opisuję różne programy, doradzam. 
Zbiór książek --> drukowane książki,e-booki,audiobooki
Fobia społeczna --> serwis dla nieśmiałych i lękliwych społecznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności