Skocz do zawartości

Usunięcie starych linków z indeksu Google

Zybex

Rekomendowane odpowiedzi

witam

kilka dni temu dokonałem całkowitej zmiany jednej z moich stron, była to zwykła strona na HTML a teraz jest na joomla, w efekcie tego zabiegu zmieniły się linki do strony, nie ma już www.strona.pl/oferta.html a jest www.strona.pl/index.php/oferta i tak dalej, jednak w indeksie google nadal są stare adresy w związku z czym wszczy którzy klikają na stare linki nie mogą wyświetlić strony, chciałem je usunąć i dodać nowe. czy ewentualnie można jakoś skonfigurować sam serwer aby po kliknięciu w stary link zamiast informacji że nie znaleziono strony, użytkownik byłby przenoszony na nowy adres ??

dzięki, pozdro

.htaccess dzaiala OK, a ma to jakis wplyw na indekoswanie i pozycjonbowanie ??

Tak dla ciekawości - Ty projektujesz strony internetowe na rynku UK ???

Pytam bo zamierzam polecić tamten rynek wnukowi kolegi - diabelnie zdolny jak na podstawówkę a z tego co widzę konkurencja żadna ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pokazywałem jak byłem mały i to też przypadkowo :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności