Skocz do zawartości

jak znaleźć pozycjonera?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@piomoo: czasem musisz o to zapytać bo wchodzisz w branże której nei znasz - ajkoś musisz ją poznać.

Zgadzam się: ten co ma dużo postów nie jest wiarygodny ;P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@piomoo: czasem musisz o to zapytać bo wchodzisz w branże której nei znasz - ajkoś musisz ją poznać.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred jeśli chodzi o ilość postów.... to jesteś w czołówce... :D

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Post Rybkasa merytorycznie jest wart 100 razy więcej niż Twoje nabijanie licznika.

wcale ten user co najwiecej udziela sie w tematach nie jest najlepszym pozycjonerem

Tu jest właśnie sedno sprawy. Po pierwsze Rybkas ma rację, tutaj jest milion szczyli, którzy nie mają pojęcia czym jest seo. Dopóki jest dobrze to jest dobrze, ale jak przyjdzie update i się pojebie to kontakt się urywa i klient sie martwi jak to posprzątać.

A o nabijaniu postów już nie będę wspominał bo Ja po 2 latach tutaj mam mniej postów od niejednego, który się w czerwcu tego roku zarejestrował.

To ja mam jeszcze mniej postów. :)

Niezależnie od branży firm do współpracy szuka się z polecenia. Dobre słowo od zadowolonego klienta to najlepsza rekomendacja i reklama.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

heh tylko porownaj daty rejestracji swoja i Zgreda

no o wartosci merytorycznej nie wspomne

na ale jak to piszecie w dziale dla poczatkujacych link to link

he he he

Jedyna rozsadna metoda na pozycjonera jest polecenie chociaz zastanawiam sie czy

najlepszym wyjsciem nie jest jednak adwords

z ekonomicznego punktu widzenia ( przynajmniej w moim przypadku ) bardziej oplacalnym jest googiel- place i mam.

W przypadku pozycjonowania place i moze bede mial kiedys o ile nie wejdzie nastepny zwierzak :-)

Mysle ze pozycjonerzy powinni sie naprawde zastanowic co dalej, w ktorym kierunku pojsc

bo googiel odbiera spora czesc ruch ze strony i pozycjonowanie na top 3-10 kompletnie sie nie kalkuluje - dla zamawiajacego usluge

top 1-3 obawiam sie ze raczej tez nie - ale to potwierdze albo nie jak kiedys sie uda :-).

No ale zawsze znajdzie sie swierzy w temacie i bedzie placil za obietnice topu.

Na moje oko a jestem na PiO 1 rok ( sorry mam 2 konta, na jednym pytam a na drugim doradzam ) na tym forum ok 10 % userów wartych jest zachodu.

Przepraszam urazonych i wraznilwych na ortografie

Zgred jeśli chodzi o ilość postów.... to jesteś w czołówce... :D

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem.
Pesymista wie, co to za otwór >>>tanie noclegi<<<

@Rybkas - sorka ale adwords to wciąż za droga sprawa vs pozycjonowanie dla wielu osób. A ceny adwords w ostatnich miesiącach tak podskoczyły, ze mimo, ze nie zajmuje się adwordsami to tym miałem ostatnio styczność z cenami i aż oczy mi wyszły na wierzch. Już nie wspomnę, że konwersja do ceny jest po prostu beznadziejna. I pisanie, że ludzie przejdą na adwordsy na prawdę mija się z celem. Nie będę tez wspominał, że wielu pozycjonerów w ogóle się nie udziela w wątkach pand i pingwinów bo Oni myślą i reagują co jest podstawą a nie płaczą jak reszta.

Gdy przed laty szukałem kogoś kto miałby pozycjonować jeden z moich serwisów przyjąłem takie kryteria, kolejność ma znaczenie:

1. musiała to być firma, jeden gość choćby geniusz, czasami ma kłopoty, wakacje, itd. a serwis był dla mnie ważny
  2. rekomendacje, co najmniej kilka sprawdzonych, pozytywnych opinii od poważnych ludzi
  3. trzecie miejsce przypadło jakości kontaktu, wybrałem trzy firmy i nawiązałem osobisty kontakt
  4. teraz cena, miała najmniejsze znaczenie bo wydałem na GA ok. 8-10 razy więcej niż kosztowało pozycjonowanie, jednak propozycje firm różniły się na niektórych frazach o 100%, że fraz kilkanaście i biorąc pod uwagę fakt, że pozycjonowanie zamawia się na kilka lat minimum, łatwo to policzyć, jednak wybrałem firmę ze średnimi stawkami

Myślę, że gdybym dziś wybierał pomyślabym podobnie, nawiasem mówiąc, do dziś współpraca nie najgorzej przebiega, spięć było niewiele. Jednak hobystycznie pozycjonując inne swoje serwisy, nabyłem wiedzę, którą bym wykorzystał w negocjacjach, np. cenowych.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Jako laik w temacie, rzekłbym, że dobry pozycjoner to ten, który jest na bieżąco, ma dostęp do odpowiednich narzędzi i potrafi elastycznie dostosować się do zmian algorytmu wielkiego G.

Gdybym miał skorzystać z usług kogoś z PiO, byłby to najprawdopodobniej ktoś, kogo Zgred, Beerbant i np. Kikas darzą tu szacunkiem, choć może nawet niekoniecznie go lubią :) To tak tytułem odpowiednich rekomendacji ;) I wówczas pozostałaby jedynie kwestia kontaktu i ceny.

adwordsy nie są drogie tylko trzeba posiedzieć nad optymalizacją. właśnie siedzę nad kampanią na bodajże 300 fraz ...

@zgred może dokonałem za dużego skrótu myślowego. Chodziło mi o to, że jeśli pozycjoner będzie pozycjonować frazy podane przez zlecającego 1:1 bez uprzedniej ich analizy czy doboru na ich podstawie innych lepszych fraz to raczej naciągacz jest i cwaniak

wywóz gruzu - dla tych co remontują....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności