Skocz do zawartości

Filtr na frazy a metody wyjścia z niego

Iran

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie dostałem po pupie na dwie frazy , jestem już prawie pewny że to z nadmiaru linkowania tylko na te dwa anchory i teraz czy linkując na inne frazy zneutralizuje mi to filtr na te dwie?

Mając taki filtr warto też lekko na te frazy linkować dalej czy całkowicie chwilowo zaprzestać linkowania na nie?

Oraz z waszych doświadczeń ile fraz najlepiej pozycjonować na raz aby takie filtry na frazy się nie zdarzały ?

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

Nie ma reguły. Linkowanie na dwa anchory nie musi być przyczyną filtra. Mam wiele takich domen, gdzie linkowany był tylko JEDEN anchor i nadal trzymają się dobrze w serpach. Musicie zrozumieć jedną rzecz. Macie 100% mocy do wykorzystania. Możecie dać po 50% mocy na dwa anchory, lub 100% mocy na jeden. Do Was należy ostateczna decyzja. Nie ma sensu linkowania na frazę, która wam się do niczego nie przyda. Linkujemy zatem tylko to co musimy bo inaczej zmarnujemy miejsca na linki. To właśnie w tych miejscach tkwi cała moc.

@Iran, jaki masz filtr? Wypad całkowity (nie ma na żadne hasło, zwraca wynik z site:, ruch zerowy) czy "spad" o kilkadziesiąt oczek (są wejścia z długiego ogona, spadek ruchu)?

seowyszbanner.gif

Niestety amator jestem więc i moje przypuszczenia sa podobne. Nie znalazłem żadnych swli i "extra" linków w gwt za to ostatnimi czasy dodałem stopke na pio baza firm(gwt 2tyslinków) i linkowałem głównie ręcznie na dwie konkretne frazy baza firm i katalog firm.(no i raz katalogowanie 101 katów widoczne w na wykresie bo dodane w jeden dzień) . Pierwsza była po pingwinie w top6-9 a druga 12-16 a teraz 36 i (49 wczoraj ) a na drugą dzis juz 67 crazy :). Fakt zbiegło sie to z ostatnimi zmianami sprzed 2 dni i być może poprostu wyprzedzili mnie lepsi .Niestety spadek jest dalej niż na pozycje sprzed pingwina stąd moje poszukiwania . Jedynym plusem jest to że teraz mogę testować rózne metody bo już gorzej nie może byc , a tak się cieszyłem :)

A jeśli chodzi o klikniecia i wyświetlenia tez spadły po dniu w którym był spadek w serpach.

Inne hasła spadły (ale cały czas cos mi spada potem rośnie) inne wzrosły w tym te ze słowem "katalog" , "firm", "firmy" trzymają się dalej np "katalogi firm" nawet lekki wzrost zauważyłem z 11 na 10pozycje.

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

...teraz mogę testować rózne metody bo już gorzej nie może byc...

Może być gorzej... Ja kiedyś miałem takiego filtra... że moja strona była 1 od końca... Miejsce nr 1000... :D

A zmiana w stopce z baza firm na reklama w internecie... to chyba nie najlepszy pomysł...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Nagły spadek na jeden anchor i nagły wzrost na drugi anchor... Ja tak bym nie robił

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności