Skocz do zawartości

Scrapebox - czy da radę?

kokimbo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Zamierzam kupić na dniach program jakim jest scrapebox.

Zamierzam wypozycjonować kilka swoich stron ( przedtem jechałem na płatnych katalogach, prywatnych preclach itd - jednak odchodzi to chyba do lamusa).

Strona będą świeże - nówki.

Interesuje mnie teraz szybkość pozycjonowania oraz niski nakład finansowy. Zamierzam użyć sygnaturek na forach(mam ich kilkanaście - dobre fora z dobrym TR ). Dodatkowo chcę blastować moje strony SB( w miarę dobre listy ).

Czy takie połączenie pozwoli wypozycjonować strony nisko konkurencyjne? Tzn. frazy są łatwe - takie że konkurencja raz się wybiła i już o nie nie walczy ( średnio strony z top mają po 2-4k BL z katalogów, precli itd ).

W miarę możliwości proszę o rozsądne odpowiedzi.

Jeśli chcesz blastować swoje strony z pomocą SB, po to by je szybko wypozycjonować na łatwe frazy to sobie "odpuść" kupowanie tego programu.

Praktycznie każda gotowa lista którą kupisz będzie zaspamowana. O ile kiedyś korzystanie z takich list dawało nawet dobre wyniki, to teraz jest trochę inaczej.

Na łatwe frazy nie jest Ci potrzebny SB.

Na półautomaty szkoda mi czasu, dodawarki typu publiker są mało moim zdaniem skuteczne, potrzebuję narzędzia do podlinkowania wpisów i blastowania strony docelowej.

Po waszych wypowiedziach mam rozumieć że SB jest aż takim słabym narzędziem że nie poradzi sobie z łatwymi frazami?

Jak możesz posiadać dobrą listę AA bez posiadania SB? Kupione NIE SĄ dobre bo są kupione :)

Jak nie masz czasu - zmień branże. Poza tym do łatwych fraz nie potrzebujesz ani wiele czasu ani softu a już tym bardziej SB.

"( przedtem jechałem na płatnych katalogach, prywatnych preclach itd - jednak odchodzi to chyba do lamusa)." - sądząc po Twoich wypowiedziach "płatne" = "dobre" - zostawię to bez komentarza.

A w ogóle to ktoś Cię chyba oszukał... ;-) powodzenia!

Skuteczne seo zaistniejw.net, długo, drogo, solidnie.

Seo bohater + dział dla początkujących.

MaxPan, według niektórych osób z tego forum używanie SeoBohatera jest bardzo niebezpieczne :). Ciężko teraz polecać tę metodę. 20 katalogów dziennie może przecież zabić Twoją stronę.

seowyszbanner.gif

Witam, zastanawiam się nad kupnem ScrapeBoxa. Od razu zaznaczam, że moja strona ma ok. 3 tygodnie, dodałem ją już do wielu katalogów, precli oraz korzystam z SWL, a także staram się reklamować ją na różnego typu blogach oraz forach.

Tu moje pytanie, czy warto kupować tego bota ? Co mogę osiągnąć dzięki niemu na tym etapie ? Jakich funkcji użyć abym miał z tego jakąś korzyść ? Zależy mi (jak chyba każdemu), aby nie dostać bana od google, tak więc chciałbym działać ostrożnie i skorzystać jedynie z opcji, które są bezpieczne dla mojej witryny.

Pozdrawiam.

Nie tak łatwo dostać bana, a filtr obecnie może dostać każdy.

Co do Scrapeboxa to jeżeli szukasz narzędzia do pozyskiwania linków to nie jest to dobry wybór. Mają one obecnie bardzo małą moc i niewiele tym wypozycjonujesz.

Jednak dzięki niemu możesz uzyskać wiele lokalizacji, na których możesz umieścić link. Możesz spamować w komentarzach, żeby zaindeksować swoje linki. Sprawdzać masowo pagerank, zaindeksowanie i jeszcze kilka innych przydatnych rzeczy. Poczytaj. Jest to bardziej narzędzie pomocnicze niż do samego pozycjonowania.

Jeżeli liczysz na wzrost pozycji szukaj czegoś innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności