Skocz do zawartości

Layout do oceny - redesign strony

Bartekk91

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem wziąć się za moją stronę i zrobić mały redesign. Chciałem wprowadzić nowe funkcje, jednak obecny układ nie do końca mi pasuje.

Wstępny projekt, który przygotowałem: https://obiadstudenta.pl/obiadstudentanowy.jpg

obiadstudentanowy.jpg

Prosiłbym o ocenę czy jest lepszy czy gorszy i dlaczego od obecnego wyglądu - www.obiadstudenta.pl

Moim zdaniem stary layout przyjemniejszy dla oka ;) Poszedłbym raczej tym samym krokiem i kolorystyką - poprawił jedynie błędy i dodał funkcjonalności do starego pozostawiając główny motyw layoutu i kolorystykę :)

Wykonam dobre teksty za 1,00 zł! Stworzę dobre strony zapleczowe za 25 zł! 10 artykułów x 1500 znaków, dobrany szablon i zdjęcia. Za wszytko płacisz po otrzymaniu!

I ja jestem za starym, który można by ewentualnie minimalnie dopracować, żeby był bardziej funkcjonalny... Jest dużo bardziej żywy od nowego - bladego i trochę nijakiego. Wiem, że nie pomogłem, tak że... nie ma za co ;))

Nowy prawie już cały zakodowany :) Chociaż teraz tylko kolory na bardziej żywe podmienić to nie problem. Musze to poważnie przemyśleć, bo faktycznie trochę mdłe te kolory i nie do końca pasują chyba do tematyki strony :D

Ale mam nadzieję, że coś wymyślę. Czasami nawet mała drobna poprawka może zdziałać cuda. Pobawię się jeszcze może odcieniami kolorów.

A co z układem strony? Lepiej? Gorzej? Ta obecna strona wg mnie jest trochę za ciasna.

Nowy ma swoje plusy, stary też;]

Najlepiej byłoby połączyć to, co najlepsze z obu;]

strony www gdynia - profesjonalne strony www, sklepy internetowe, identyfikacja wizualna

Blog webmastera - mój blog o Internecie, projektowaniu stron, gadżetach itp.

Blog i portfolio grafika - tutoriale, inspiracje itp.

Stary - żywsza, bardziej pobudzająca kolorystyka (apetyczniejsza), lepiej pasująca do tematyki

Nowy - lekko mdławe kolory, przydałoby się jakieś ożywienie.

Nowy layout bardziej czytelny, ale moim zdaniem lekko ascetyczny.

Także twierdze, że ten poprzedni jest o wiele lepszy. Wystarczyło by kilka elementów odświeżyć i byłoby ok.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

• 4 tygodnie później...

Projekty na poza kolorystyką nie za bardzo się od siebie różnią. Lepiej przegląda się ten pomarańczowy.

Do zielonego mam uwagi:

* Nagłówki (najnowsze przepisy, dobre opcje, nie chce ni się gotować) są zbyt słabo widoczne

* Białe menu na zielonym tle słabo widoczne

* Brak nagłówków w tych aktualnościach (tzn. nie wiem czy to są aktualności bo tutaj też nie ma głównego nagłówka)

Najlepsze rozwiązanie dla każdej firmy to Aplikacja dla firm CRM , a szkolenia znajdziesz w bazie szkoleń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności