Skocz do zawartości

<noscript> , <!-- --> , meta tagi

totom

Rekomendowane odpowiedzi

WitaM

zastanawiam sie nad metodami spamowania i mam pytanie :

czy takie motody:

1.

<noscript> full slow kluczy etc. </noscript> - czy to jest spam ? czy mozna dostac bana za takie praktyki ? jesli tak to ktore roboty nie lubia tej techniki najbardziej ?

2. <!-- full slow kluczy etc. --> - czy to jest spam ? czy mozna dostac bana za takie praktyki ? jesli tak to ktore roboty nie lubia tej techniki najbardziej ?

3.

<meta name="rating" content="">

<META name="abstract" content="">

<meta name="owner" content="">

<meta name="copyright" content="">

<meta name="Classification" content="">

<meta name="slowokluczowe" content="">

oczywiscie biorąc pod uwage po kilkaset znakow w kazdym ""

- czy to jest spam ? czy mozna dostac bana za takie praktyki ? jesli tak to ktore roboty nie lubia tej techniki najbardziej ?

pytam dlatego poniewaz znalazlem kilka stron stosujacych podobne techniki a wyniki sa zadawalajace 1-3 pozycja

pytanie tylko jak dlugo takie pozycje moga sie utrzymac ?

dodam jeszcze ze takie techniki znajduje glownie na stronach flashowych ale i na HTML tez widzialem i to stronka z naszej branzy <hmm>

Rules

by noone

1.

<noscript> full slow kluczy etc. </noscript> - czy to jest spam ? czy mozna dostac bana za takie praktyki ? jesli tak to ktore roboty nie lubia tej techniki najbardziej

jest to opcja, ktora nie jest spamem o ile jest dobrze uzywana. ostatnio ogladalem strone firmy z mojego miasteczka www.terrazyt.pl - spojrz i zobacz czemu im by sie przydalo

pamietaj o jednym:

wyszukiwarki az tak bardzo same tego nie tepia, ale sa ludzie, ktorzy tepia...

spam report rulezzz

lepiej jest zastosowac <noframe>  od <noscript>  ale oczywiscie ta teoria ma slusznosc w przypadku stron flashowych  

a co inni sądzą na ten temat ?

To niedawno był mój podstawowy dylemat moralny. Jeden i drugi przypadek uważam za uzasadniony (dodałbym jeszcze <noembed>), jeżeli dostarcza szukarce treści do której sama nie potrafi się dobrać i jest to treść dostępna dla oglądaczy z przeglądarkami wyposażonymi we flasha/javascipt. Wrzucanie tam full słów kluczowych jest już mniej wporzo.

Jeśli chodzi o to czego nie lubią roboty - do tych metod same się nie przyczepią. A ludzie którzy ewentualnie decydują co jest spamem a co nie też nie powinni mieć pretensji (poza botami do treści mają też dostęp użytkownicy Lynxa - jak to ładnie mój kumpel określił - wyszukiwarki wymuszają ulatwienie dostępu do treści). W połączeniu z innymi (elementarnymi) metodami pozycjonowania wyniki są rewelacyjne (przykład: postprodukcja dźwięku, Radek Pazura (na hasło Pazura), Rowland ze stopki i https://www.brzostowska.art.pl).

A jeśli chodzi o komentarze, to wciąz nie wiadomo jak to do końca działa, ale ktoś podobno prowadzi jakieś testy...

Choć moim zdaniem są raczej wycinane przed analizą strony, tak jak to ma miejsce we wszystkich kompilatorach, komentarz to komentarz, co było już niejednokrotnie podkreślana ne forum

AirMan

ja uzywam <noscript> <noembed> (<noframes> juz nie bo nie lubie ramek) przy stronach flashowych, owszem wrzucam tam slowa kluczowe ale staram sie je upchnac w sensownej tresci, ewentualnie po prostu 'obudowac' tekstem by nie byla to po prostu keywordowa wyliczanka.

jesli jest to robione bez przesady to jak najbardziej jestem za ;)

• 2 tygodnie później...
<meta name="rating" content=""> 

<META name="abstract" content=""> 

<meta name="owner" content=""> 

<meta name="copyright" content=""> 

<meta name="Classification" content=""> 

<meta name="slowokluczowe" content="">

A ja dorzuce cos od siebie

<meta http-equiv="imagetoolbar" content="no">

<META name="date" content="" >

<META http-equiv="pragma" content="" >

<META name="distribution" content="" >

<META name="rating" content="g" >

<META name="page-topic" content="" >

<META name="Reply-to" content="">

<META name="Robots" content="" >

<META name="revisit-after" content="" >

<meta name="Description" content="">

<meta name="Author" content="">

<meta name="Language" content="">

Widzialem jeszcze inne o wiele lepsze dziwolagi. Niestety uwazam, ze takowe znaczniki pomagaja bo wiele stron na pierwszym miejscu je posiada. Pewny na 100% jednak nie jestem. Jesli te znaczniki sa rzeczywiscie przesadzone to zasluguja na spam report, ale takim sposobem musialbym wyrzucic 1/5 stron internetowych :roll:

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

Prawda jest taka, ze meta tagi mozna sobie robic ja sie chce.

Ja moge na przyklad zrobic katalog stron, w ktorym opis bede chcial brac z description strony. Moze chcialbym jeszcze to aktualizowac co miesiac, w razie gdyby sie zmienilo. Kazdy wpis ma swoje id, wiec warunkiem istnienia w katalogu jest wpisanie do swojej sekcji <head> <meta name="optymalizacja" content="id wpisu">.

W taki sposob jest mi latwiej aktualizowac opisy, bo wysylajac robota na strone, od razu sprawdza ten tag i wie gdzie do bazy ma wpisac opis.

To jest oczywiscie przyklad hipotetyczny, bo nie mam zamiaru robic takiego katalogu. :D

P.S. Ja bym sie nie przejmowal zbyt wieloma meta tagami u konkurencji, bo jedyne na co sie to przydaje to zwiekszenie objetosci dokumentu, a wten sposob maja wieksze koszta zwiazane z transferem. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności