Skocz do zawartości

Filtr na frazę? Pomocy!

Nadu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów,

Zgłaszam się do Was z następującym problemem..

Mam pewną stronę. Domena kupiona w lipcu tamtego roku to właśnie wtedy strona została dodana do wyszukiwarki google i po krótkim czasie przez nią zaindeksowana. Po 2-3 tygodniach strona kompletnie znikła z wyszukiwarki pod kluczową dla niej frazą i nie ma jej po dziś dzień. (już rok!).

Jedyne działania jakie podjąłem przed zniknięciem:

- linkowałem ją na jednej z moich stron(podobna tematyka) pod takim samym anchorem (własnie ta nieszczęsna fraza) (na bardzo wielu podstronach)

- dodawałem gdzie niegdzie tę frazę w atrybutach alt lub title dla zdjęć lub innych elementów na mojej stronie.

Po 2 miesiącach wszystkie linki i atrybuty usunąłem. Bez rezultatów.

Strona co prawda zawiera po części "kopiowane" treści ale nie jest ich dużo. Historia domeny nie ma "złej" przeszłości.

Tematyka strony: zdrowie-sport, strona ta jest wolna od błędów według Validiatora W3C, PageRank2, zaindeksowanych podstron w Google: około 3000.

Według Google Webmaster Tools: "Słowa kluczowe w treści" dana fraza jest na 13.pozycji i "znaczenie" jej wynosi 31%, fraza ta ujęta jest zarówno w meta Title, Keywords i Description (w każdym jednotkrotnie).

Według narzędzi AdWords "Miesięczne wyszukiwania globalne" tej frazy to 820 tysięcy, a "konkurencja" - "niska"

Bardzo proszę o rady

No to coś tam jest linkowane :)

Z tym, że jeżeli masz samą optymalizację serwisu + linki z tym anchorem tylko z jednego serwisu (nawet z wielu podstron) to może nie ma żadnego filtra tylko po prostu nie ma "siły" na wbicie się na pozycje.

Jak masz chęć to podeślij adres strony i frazę na PW, zobaczę jak to wygląda.

13 pozycja z GWT zgadza się z ręcznym (po wylogowaniu i wyłączonej historii) w guglu?

Możesz testowo dodać do jakiejś grupy seokatalogów, podlinkować wpisy i zobaczyć czy nic się nie zmieni.

dymna.jpg

1. sprawdź czy na pewno to jest filtr wpisując "fraza kluczowa www.adres.com" (jak bedzie w top to nie filtr)

2. sprawdź jak masz zaindeksowaną strone wpisując "site:www.adres,com fraza kluczowa" na pierwszym miejscu powinna Ci sie pokazać strona która w/g google najbardziej pasuje dla tej fraz

W zależności od wyników dla powyższych musisz zmienić linkowanie, zoptymalizowac serwis dla frazy, zmienić strukturę linków wewnetrznych, ale to wszystko o kant tyłka rozbić bo każdy przypadek jest indywidualny

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

1. sprawdź czy na pewno to jest filtr wpisując "fraza kluczowa www.adres.com" (jak bedzie w top to nie filtr)

2. sprawdź jak masz zaindeksowaną strone wpisując "site:www.adres,com fraza kluczowa" na pierwszym miejscu powinna Ci sie pokazać strona która w/g google najbardziej pasuje dla tej fraz

to sposób potwierdzony by być pewnym czy filtr?

Potwierdzony w przypadku 95% przypadków - potwierdziłbym w 100% dopiero jakbym się włamał do siedziby google, albo dorwał w swoje rąsie na 24 godziny Matta "ściemniacza" Cuttsa ... :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ogólnie ten sposób jest odpowiedni, jednak miałem kilka przypadków, w których po sprawdzeniu wszystko było ok, Google twierdziło że filtra nie nałożyło, a żadna z fraz nie szła w górę, stały za zacementowane, zero reakcji na linki, po czym po kilku miesiącach, całość wyszła z filtra.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności