Skocz do zawartości

Mało płatne kliknięcia

przemkoo101

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Poprawcie content, ułożenie reklam i nie ma co psioczyć.

Nie o to chodzi bo jak pisalem wczesniej. nawet z youtube zarobki sie obnizyly a w dniu dzisiejszym to mam tragedie wrecz, srednia za klik to 0.02e !!

Mam nadzieje ze wszystko wroci niebawem do normy.

Dodam że przez ostatnie 4 dni zarobki spadły mi 20-to krotnie przy czym wyświetlenia reklam są na tym samym poziomie co normalnie, generalnie spadła ilość kliknięć jak i cena za kliknięcie czyli wniosek jest taki że lipne reklamy są wyświetlane :D

U mnie często jest tak, że gdy mam dużo kliknięć to są kiepsko płatne. Gdy mam niewiele kliknięć to znów są dobrze płatne - generalnie cały czas do przodu ;)

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

Poprawcie content, ułożenie reklam i nie ma co psioczyć.

Nie o to chodzi bo jak pisalem wczesniej. nawet z youtube zarobki sie obnizyly a w dniu dzisiejszym to mam tragedie wrecz, srednia za klik to 0.02e !!

Mam nadzieje ze wszystko wroci niebawem do normy.

Dodam że przez ostatnie 4 dni zarobki spadły mi 20-to krotnie przy czym wyświetlenia reklam są na tym samym poziomie co normalnie, generalnie spadła ilość kliknięć jak i cena za kliknięcie czyli wniosek jest taki że lipne reklamy są wyświetlane :D

Wniosek jest taki,że czas poczytać o "smart pricing"

Witam wszystkich.

Jestem nowy na forum, ale temat interesujący, więc postanowiłem się wypowiedzieć.

Osobiście mam Adsense na 2 stronach. Patrząc na kliki, CTR, zyski to mam porównanie, bo posiadam stronę w języku polskim i angielskim o różnych tematykach.

Polska strona - forum i ok. 10 tyś userów. Strona ma 1,5 roku. Pod podanym keyem jest na 1 miejscu w polskim google. Zarobki tragiczne. Nieważne jaki to dzień miesiąca. Nie zauważyłem tu jakiejś analogii.

Strona anglojęzyczna, dużo wejść z USA, UK i Indii. Niszowe słowa kluczowe dobrze wypozycjonowane.

Dodam, że działa od około 2-3 miesięcy. Ma 2-3 miejsce w google.com pod podanym wyrażeniem.

Jak widać na dołączonych przykładach jest to potwierdzenie tego co pisali moi przedmówcy.

Dodam tylko, że polscy internauci są bardziej "świadomi", a ich kliki są mało warte.

RPM zazwyczaj jest śmiesznie niskie.

Z moich screenów można wywnioskować, że opłacają się strony anglojęzyczne, gdzie słowo kluczowe(niszowe), domena i odpowiednia tematyka to podstawa. Osobiście byłem bardzo zdziwiony i mile zaskoczony, że strona, która nie przedstawia jakiś unikalnych treści, nie jest wysokich lotów, ale jest w języku angielskim, przynosi takie dochody po 2 miesiącach.

Dodam, że strony nie dodawałem do żadnych katalogów, nie spamowałem nikomu skrzynek, blogów, nie wymieniam linków itp.. Stworzyłem sitemap i zrobiłem FanPage na Facebooku, to chyba wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności