Skocz do zawartości

Mało płatne kliknięcia

przemkoo101

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dla mnie to wszysko jest dziwne jakieś. Jaki ja mam wpływ na to że kliknięcia są nieprawidłowe ?? I jak wyeliminować kliknięcia o niskiej wartości ? Nadal dostaje po jednym cencie.

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

Nie martw sie ja również z dnia na dzień dostaje co raz to mnie. Bywały miesiące gdzie stawka była po 0.15 EUR za klik, teraz jest to 0.04 EUR.

Google coś strasznie miesza ostatnio, tak samo jak z algorytmami wyszukiwania.

Nie da się od tak sobie wyeliminować mało płatnych klików. Na to wpływa, jakoś, popularność i tematyka witryny.

Ale również takie "triki" jak: kolejność reklam w kodzie czy "tekstowa a graficzna" zależy w jakim miejscu.

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

Dla mnie to wszysko jest dziwne jakieś. Jaki ja mam wpływ na to że kliknięcia są nieprawidłowe ?? I jak wyeliminować kliknięcia o niskiej wartości ? Nadal dostaje po jednym cencie.

Możesz wyeliminować śmieciowy ruch z serwisu.

O ile wiem, nie ma limitu, ze jak masz SP, to CPC nie przekracza 0,02€, a jak nie masz, to może być dowolnie duży.

SP po prostu zmniejsza CPC proporcjonalnie, by zrekompensować wydawcom słabą jakość konwersji z ruchu, który trafia z Twoich stron przez reklamy.

Ostatnio zauważyłem, że w niektórych branżach zmieniają stawki w piątki i soboty, później wszystko wraca do przedziału 0.1-0.3, ale te dwa wymienione dni to padaka totalna. Z drugiej strony coś Panom od Adsense zdrowo nawala dopasowywanie reklam. Finansówki i inne popierdółki musiałem blokować na tempo bo nikt w to klikać nie chciał, CTR spadał, po blokowaniu CTR powrócił na właściwy poziom. I jakbym nie szukał na blogach u siebie to nie ma nic wspólnego żaden wpis z finansami czy telefonami komórkowymi.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności