Skocz do zawartości

subdomena czy podstrona

pabloalbert

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie - czy mniejszym nakładem pracy z mojej strony "wypozycjonuje się" podstrona typu: www.mocna-domena.pl/podstrona czy www.podstrona.mocna-domena.pl ?

Chodzi o to, które z podanych rozwiązan jest korzystniejsze z punktu widzenia pozcjonowania. Będę stosował przekierowania na inny adres, więc tematyka stron/podstron jest bez znaczenia.

ok., a czy subdomena może "czerpać moc" z domeny, jeśli ta ma wysoki PR.

Zauważyłem, że w serwisie interkursy.pl, gdy tworzy się jakiś kurs, jest on publikowany na subdomenie bedącej jego tytułwn/nazwą, np. tytuł-kursu.interkursy.pl. Efekt jest taki, że na słowo kluczowe "tytuł kursu" ta strona wyświetla się relatywnie wysoko już po kilku dniach od utworzenia. Domena interkursy ma PR=4.

Czy dobrze wnioskuję, że to silna domena "pędzi" subdomenę na wyskie pozycje?

a czy subdomena może "czerpać moc" z domeny, jeśli ta ma wysoki PR.

Nie może...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Jeżeli domena jest podlinkowana i mocna to łatwiej będzie pozycjonować katalog, istanieje cała masa katalogów/precli, które przyjmują katalogi.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

co to znaczy "dać link do subdomeny na domenie"?

Ja nie ogarniam tego pytania... :D

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

ok., a czy subdomena może "czerpać moc" z domeny, jeśli ta ma wysoki PR.

Czy dobrze wnioskuję, że to silna domena "pędzi" subdomenę na wyskie pozycje?

Nie.

Nie.

Subdomena jest traktowana jak inna domena. I nie ma nic wspólnego w przekazywaniu "mocy" czy też "pędzeniu".

Na temat czarów i przekazywaniu mocy też już gdzieś było pisane, tak potrafi Gandalf Szary czy też Biały (nie wiem jakiego był koloru.)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ponieważ tytuł kursu jest zarazem nazwą subdomeny, jest to bardzo łatwa fraza, która sama się pozycjonuje. Zauważ, że domena nie przekazuje PR gdyż subdomeny to PR0. Czyli domena tzw. "mocy" nie przekazuje.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności