Skocz do zawartości

subdomeny jako częśc zaplecza

_G_

Rekomendowane odpowiedzi

hej,

Jak sadzicie czy twożenie małych (1-3 podstrony) tematycznych stronek jako subdomeny domeny której pozycję chcemy podnieść oraz linkowanie jedny mlub dwoma anchorami (innymi dla każdej subdomeny) do niej z tych subdomen ma jakiś sens ?

Oczywiście zakładam ze te subdomeny będa miały jakąś wartośc dla uzytkowników internetu.

Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie ?

Zaplecze powinno być na osobnych domenach. Zobacz u zgreda seo.zgred.pl był test robiony.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Moim zdaniem jeśli szukasz taniego zaplecza i chcesz oszczędzić pieniądze poprzez stawianie go na tej samej domenie,

to powinieneś się pomęczyć. Postaw tam albo bloga albo katalog. Zarówno dla Google jak i dla innych osób wartość będzie większa

niż taka ministronka..

Wykonam dobre teksty za 1,00 zł! Stworzę dobre strony zapleczowe za 25 zł! 10 artykułów x 1500 znaków, dobrany szablon i zdjęcia. Za wszytko płacisz po otrzymaniu!

FujiAire straszne banialuki prawisz - subdomena z katalogiem jako zaplecze.. najlepiej jeszcze niemoderowanym seokiem ze standardowym theme'm.. masakra jakaś..

_G_ jeżeli uważasz, że potrafisz stworzyć zaplecze i naprawdę go potrzebujesz to stwórz kilka (-naście) zapleczówek na darmowych platformach web 2.0 - wyjdziesz na tym lepiej niż na subdomenach pozycjonowanej domeny.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Nie znam się zbytnio na pozycjonowaniu, ale moim zdaniem opcja porządny serwis na głównej + katalog tematyczny firm + jakis blog na subdomenie + fikcyjne forum z nabitymi postami nie jest wcale złym pomysłem? Może powiesz mi co takiego złego jest w moderowanym katalogu firm związanym z tematyką serwisu na głównej na subdomenie?

Wykonam dobre teksty za 1,00 zł! Stworzę dobre strony zapleczowe za 25 zł! 10 artykułów x 1500 znaków, dobrany szablon i zdjęcia. Za wszytko płacisz po otrzymaniu!

FujiAire w dużym skrócie:

katalog, nawet tematyczny, moderowany to słabe rozwiązanie i aktualnie coraz mniejsza moc jako zaplecze (no chyba, że jako zaplecze, zaplecza, które będzie miało zaplecze :D).

Blog na subdomenie może dawać radę. Ale to musiałby być blog z prawdziwego zdarzenia - zadbany, z autorskimi tekstami, dopieszczoną grafiką itp.

Zaspamowane forum jest chyba jeszcze gorsze niż katalog.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

katalog, nawet tematyczny, moderowany to słabe rozwiązanie i aktualnie coraz mniejsza moc jako zaplecze
mcmagikw dużym skrócie:

Słaba to jest twoja wiedza na ten temat. Dla serwisu np firmy budowlanej jak najbardziej ma sens katalog firm związanych z jego branżą. Niestety dla większości z Was pojęcia katalog kojarzy się tylko z jednym, więc nie wrzucaj wszystkich "katalogów" do jednego wora :kwasny:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion, a myślisz, że o jakim katalogu pisał FujiAire he?

Jakie pytanie, taka odpowiedź.

Mion, a myślisz, że o jakim katalogu pisał FujiAire he?

O jakim pisał możesz przeczytać jednoznacznie:

opcja porządny serwis na głównej + katalog tematyczny firm + Może powiesz mi co takiego złego jest w moderowanym katalogu firm związanym z tematyką serwisu na głównej na subdomenie?

Wiec jak bym ujął to inaczej - jaka WIEDZA taka odpowiedź... :faja:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion, możemy polemizować - mam czas ;)

Moim skromnym, niedouczonym, zdaniem FujiAire ma na myśli zwykłego seoka z duplikatami opisów, linkami w treści, który stał będzie na lekko zmodyfikowanej skórce. Taki katalog, postawiony na subdomenie, nie będzie miał prawie żadnej mocy pozycjonerskiej dla pozycjonowanej domeny.

Co innego postawić autorski katalog z wizytówkami firm, solidnymi opisami, grafikami i innymi duperelami.. To może mieć moc. Tylko czy gra będzie warta świeczki dla jednej strony? Takie rozwiązanie to duży nakład - nie tylko finansowy.

I jeżeli FujiAire miał na myśli drugie rozwiązanie, to podkulę ogon i przeproszę.. szkoda tylko, że jestem pewien swego i w moczu czuję, że miał na myśli jakiegoś miniacza czy innego seoka..

możemy polemizować - mam czas [ ...] , grafikami i innymi duperelami... To może mieć moc.
NIe chcę cię "pogrążać" ale ogólnie rozumiana grafika nie ma bezpośredniego nic wspólnego SEO. Natomiast ma, ale pośrednio ponieważ do serwisu który nam się wizualnie podoba chętniej dodajemy wpisy i w naszych subiektywnych odczuciach jest lepszy, więc niewykluczone, że dzielimy się informacją o nim np w postaci wpisów w blogach co z kolei owocuje linkami itd...

dzięki za odpowiedzi :)

zrobię zatem tak: postawię z 20-30 subdomen skoncentrowanych na różne frazy na których mi zależy w domenie głównej i zobaczymy jaki będzie tego efekt po jakimś czasie. jak będa pozytyne efekty opiszę.

Ponieważ nie mam ciśnienia to nie będę przez ten czas domeny głównej katalogował ani preclował ani dodawał żadnch linków z zewnątrz.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności