Skocz do zawartości

Adder8 za 1 zł !

Adder8

Rekomendowane odpowiedzi

Jak interpretować zapis z umowy licencyjnej:

§ 4 pkt 4

nie posiada prawa do pozycjonowania za pomocą programu stron osób trzecich

Czyli można tylko linkować swoje zaplecze?

Do podlinkowywania nie można używać?

O stronach klientów nie wspomnę.

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy już ktoś dostał dostęp do swojego Addera?

Ja dostałem jak na razie maila:

Witam

Dziękujemy za okazane zaufanie i zakup naszego oprogramowania. Licencja na program Adder 8 – inwestycję w Twój serwis internetowy, została przydzielona na następujące dane:

Nazwa: xxxxxxxxxxxxxxxxx

Domeny: adder.enterso.org;www.adder.enterso.org

Faktura VAT zostanie wystawiona do końca miesiąca na dane:

brak

Mój adres

Dane do FV podawałem więc nie wiem czemu jest brak, no i żadnych danych do panelu nie dostałem ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

A tego nie dostałeś:

Witamy,

Dziękujemy za poprawne złożenie zamówienia poprzez stronę www.seoadder.info. Po otrzymaniu płatności nastąpi jego realizacja. Oprogramowanie jest instalowane przez naszego pracownika do 48h (w godzinach pracy najczęściej do 2 godzin). Otrzymają Państwo wiadomość z loginem i hasłem do zainstalowanego programu Adder.

...

Lata temu korzystałem z Addera, ta promocja to w zasadzie dobry pomysł z Waszej strony, bo ja to w sumie żyłem negatywnymi opiniami innych osób, a teraz sam potestusję, na pewno zdam relację.

Na pierwszy rzut oka co mi się bardzo nie podoba - to, że jest jakiś limit na 30 stron. Co to oznacza? Że później trzeba kupić nową licencje? Czy to tylko takie okrojenie na rzecz promocji? Wg. mnie takiego czegoś zdecydowanie nie powinno być i z pewnością już choćby w tego powodu nie zakupiłbym Addera.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Ja dostałem po ok. 20min.

Pierwsze wrażenie po pozytywnie dodanej stronie do programu to to iż albo nie umiem inaczej ustawić albo tylko max 25 wpisów do katalogów można zgłosić dziennie...

Proszę o wyjaśnienie jak to jest?

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

aj te 25 katalogów to tylko sugestia... można ustawić więcej. Dodawarka dodaje ale na stronie głównej wywala komunikat

Strona "dddddd.pl" jest poprawnie skonfigurowana, ale zawiera drobne uwagi. Zaleca się poprawę konfiguracji zgodnie z uwagami w podsumowaniu konfiguracji.

Uwagi jak uwagi ale gdy zwiększy się liczbę dodawania dziennie, projekt oznaczany jest jako źle skonfigurowany.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Jak interpretować zapis z umowy licencyjnej:

§ 4 pkt 4

nie posiada prawa do pozycjonowania za pomocą programu stron osób trzecich

Czyli można tylko linkować swoje zaplecze?

Do podlinkowywania nie można używać?

O stronach klientów nie wspomnę.

Z tego co wyczytałem od tego jest umowa agencyjna

"Licencja programu Adder nie pozwala na udostępnianie oprogramowania lub jego kopii osobom trzecim. Są dwie drogi współpracy z nami w przypadku sprzedaży naszych produktów. Pierwsza polega na Programie Partnerskim o którym można przeczytać więcej na stronie : https://seoadder.info/program-partnerski.html. Druga to umowa agencyjna - pozycjonowanie stron osób trzecich za pomocą programu Adder. W tym wypadku za każdego klienta płaci się 10 zł miesięcznie netto i nie mniej niż 150zł tj. 15 klientów."

A z drugiej strony ciekaw jestem jak oni weryfikują czy strona jest moja czy nie? Dokumenty mam przedstawiac dla każdej domeny?

A oferta sama w sobie ciekawa. Na 100% lepsza forma zdobycia klienta od wyjątkowo nachalnego marketingu szemranego.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Ktoś musi czuwać, bo inaczej przypadkiem ktoś uwierzy że ten program działa

.

Nie wiem czy wiesz, ale takie komentarze mają fachową, niezbyt dobrze kojarzącą się nazwę - pomówienie.

NIe moja to sprawa, ALE jak nazwiesz takie działania:

Mamy dzisiaj dla Was promocję Adder8 - do godziny 23.59 można go kupić dosłownie za złotówkę - 1 zł ! [...] Zakupu w cenie promocyjnej można dokonać na stronie .
VS to co czytamy w regulaminie: https://seoadder.info/pdf/licencja_a8.pdf
LICENCJOBIORCA w szczególnośi nie nabywa prawa własności do Oprogramowania,
Jak dla mnie zakup wiążę się z czymś zgoła odwrotnym czyli nabyciem prawa własności ... ta czynność też niezbyt dobrze się kojarzy - oszustwo

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

"Promocja skierowana jest tylko do firm – osoby fizyczne nie mają możliwości skorzystania

z promocji."

Czyli to dotyczy tylko firm posiadających osobowość prawną?

Jeśli to jest zakup pełnej wersji programu to w przypadku zakupu przez link partnerski firma dokłada swoich 49 zł... Zmieńcie regulamin bo zbankrutujecie :)

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności