Skocz do zawartości

Działanie na niekorzyść

dempoint

Rekomendowane odpowiedzi

zauwazyłem jedną rzecz za pomocą ahrefs.com a mianowicie od 2 tygodni znika po kilkadziesiąt backlinksów dziennie. Co to może oznaczać? Ręcznie kasowanie? czy niepłacenie za coś czy jedno i drugie?

No tak, kasowanie linków ale czym Ty się tu zadziwiasz? Zrezygnowałeś to wyłącza, a pozycje lecą... Nihil novi.

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ale słuchajcie ja rozumiem jeśli przestaje korzystać z usług pozycjonera (bo mi się to poprostu już nie opłaca aby wydawać na pozycjonowanie tyle ile mi zarabiał serwis) i on odłącza swoje zaplecze. Rozumiem to w 100%. Chciałem tylko się dowiedzieć czy mogę w jakiś sposób sprawdzić czy on coś specjalnie robi na moją niekorzysć aby mi strona spadła, nazwijmy to "jakies nieetyczne zabiegi". Bo tak jak napisałem rozstaliśmy się w mało przyjemnej atmosferze. Facet miał do mnie ogromne pretensje, ze ja rezygnuje z jego usług i zarzucał mi, że to nie poważne z mojej strony, że ja rezygnuję gdy strona jest tak wysoko. Ale wkońcu to chyba ja decyduje czy chce z czegoś korzystać czy nie:) no i generalnie po ostatnich bardzo ostrych zjazdach w dół chciałem się Was podpytać czy może on mi robi specjalnie coś na złość, ja się nie znam więc pytam:) Dzisiaj zauważyłem na ahrefs.com że bardzo szybko ubywają mi backlinks więc zapewne to jest powód. Tylko teraz się zastanawiam czy to on specjalnie coś wyłącza/kasuje linki czy coś, czy np. przestał płacić za jakieś swl'e czy inną cholerę i naturalna kolej rzeczy, że te backlinki znikają. Czy idzie to jakoś sprawdzić?

dempoint -> jak gosć jest kumaty i chce Ci zrobić na złość to nie dowiesz sie czy "coś" sie dzieje w tym temacie, wiec z góry odpuść sobie sprawdzanie adrhrefsa/majestica/bl'ek w GWT.

Druga sprawa - jeśli zdejmie to co siedziało i było tam pare "lepszych" linków(a wnioskuje że było jak miałeś dobre pozycje), to teraz, w okresie pingwinopandy, to i tak strona wyleci w kosmos wiec co za różnica ? :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

dempoint jedyne co możesz sprawdzić i czego już doświadczyłeś to to, że gościu miał moc, którą przekładał na Twoje pozycje. Skończyła się współpraca, skończyła się moc. I tyle. Teraz albo sam śmigasz z węglem albo zatrudniasz palacza ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

dempoint jedyne co możesz sprawdzić i czego już doświadczyłeś to to, że gościu miał moc, którą przekładał na Twoje pozycje. Skończyła się współpraca, skończyła się moc. I tyle. Teraz albo sam śmigasz z węglem albo zatrudniasz palacza ;)

Nie "moc", a raczej sporo mocnych linków/dobre zaplecze... :) To pozycjoner, nie Gandalf... "gościu miał moc" - jak to brzmi... :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Druga sprawa - jeśli zdejmie to co siedziało i było tam pare "lepszych" linków(a wnioskuje że było jak miałeś dobre pozycje), to teraz, w okresie pingwinopandy, to i tak strona wyleci w kosmos wiec co za różnica ? :D

A co ma do tego pingwinopanda, że po zdjęciu linków spada... ? Według mnie zupełnie nic. To samo by było gdyby nie było jak to nazwałeś pingwinopandy. Według mnie koleś nic nie robi i nie musi nic robić żeby pozycje poleciały, po prostu usunął linki którymi pozycjonował i tyle.

; ]

ale słuchajcie ja rozumiem jeśli przestaje korzystać z usług pozycjonera (bo mi się to poprostu już nie opłaca aby wydawać na pozycjonowanie tyle ile mi zarabiał serwis) i on odłącza swoje zaplecze. Rozumiem to w 100%. Chciałem tylko się dowiedzieć czy mogę w jakiś sposób sprawdzić czy on coś specjalnie robi na moją niekorzysć aby mi strona spadła

Oczywiście, ze możesz sprawdzić. Najlepiej w twoim przypadku zatrudnić innego pozycjonera który, posiada i wiedzę i narzędzia które pozwolą to sprawdzić.

Bo tak jak napisałem rozstaliśmy się w mało przyjemnej atmosferze. Facet miał do mnie ogromne pretensje, ze ja rezygnuje z jego usług i zarzucał mi, że to nie poważne z mojej strony, że ja rezygnuję gdy strona jest tak wysoko.

Nie masz się co dziwić facet dmuchał i chuchał na twoja stronę. Doprowadził na szczyt wyszukiwarki, a ty rezygnujesz z pozycjonowania. Ten co pozycjonował wie w jaki sposób twoja strona znalazła się w topie, bo przecież sam to robił :) . Nie wiem czy tak jest, ale całkiem możliwe, ze odcina linki ze swojego zaplecza i twoja strona leci z topu. Jak powiedziałeś, ze rezygnujesz to on już wiedział, ze będzie linki spuszczał, wiec nic dziwnego, ze ci powiedział ze wrócisz do niego prędzej czy później. a jak nie do niego to do kogoś innego. Chyba, ze poważnie zaczniesz ogarniać wiedzę z tego forum i sam się zajmiesz pozycjonowaniem :)

Dzisiaj zauważyłem na ahrefs.com że bardzo szybko ubywają mi backlinks więc zapewne to jest powód. Tylko teraz się zastanawiam czy to on specjalnie coś wyłącza/kasuje linki czy coś, czy np. przestał płacić za jakieś swl'e czy inną cholerę i naturalna kolej rzeczy, że te backlinki znikają.

Może i kasuje :), ale linki to i bez kasowania zanikają, jak się stronę zostawia bez pozycjonowania.

Best military dog tags in the world.  :peace:

Te znikające linki w/g ahrefs.com może oznaczać 3 sprawy:

- ktos zdejmuje linki ze swojego zaplecza lub(i) nawet katalogów

- linki były w jakimś systemie wymiany linków i projekt został wstrzymany/skasowany

- strony wyłapały bana i ślad po nich zaginął

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

A ja mam takie pytanie: czy opłata za pozycjonowanie była uiszczana dopiero po osiągnięciu przez stronę koknretnych miejsc w wynikach czy z góry za miesiąc? Bo jak gosciu siedział pół roku nad tym, żeby strona była w topie, a Ty mu w tym momencie podziękowałeś to się nie dziwie jego rozczarowaniu.

ale słuchajcie ja rozumiem jeśli przestaje korzystać z usług pozycjonera (bo mi się to poprostu już nie opłaca aby wydawać na pozycjonowanie tyle ile mi zarabiał serwis) i on odłącza swoje zaplecze.

nie jestem pozycjonerem, ale zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi.

Piszesz, że świadomie rezygnujesz z usługi, zatem świadomie też rezygnujesz z pozycji, to o co CI chodzi ? Wydaje Ci się, że spadki są większe niż sobie to wyobrażałeś ?? :):):)

Skoro byłeś naprawdę zadowolony z usługi, to znaczy, że raczej trafiłeś na zawodowca, a nie na jakiegoś szczyla co się bawi w 'działanie na niekorzyść'.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

ale słuchajcie ja rozumiem jeśli przestaje korzystać z usług pozycjonera (bo mi się to poprostu już nie opłaca aby wydawać na pozycjonowanie tyle ile mi zarabiał serwis) i on odłącza swoje zaplecze.

nie jestem pozycjonerem, ale zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi.

Piszesz, że świadomie rezygnujesz z usługi, zatem świadomie też rezygnujesz z pozycji, to o co CI chodzi ? Wydaje Ci się, że spadki są większe niż sobie to wyobrażałeś ?? :) :) :)

Skoro byłeś naprawdę zadowolony z usługi, to znaczy, że raczej trafiłeś na zawodowca, a nie na jakiegoś szczyla co się bawi w 'działanie na niekorzyść'.

M

@up

Sporo cwaniaków wystawia oferty za efekt, w dniu osiągnięcia pozycji rezygnują z umowy. Trzeba być niespełna rozumu żeby wejść w taki schemat rozliczeniowy. Najlepiej stały budżet z przekazaniem wszystkiego co powstanie na klienta(zapleczówki, blogi zapleczowe, inne pierdoły) plus X zł co miech po osiągnięciu pozycji. Zyskują obie strony. Firma pozycjonowana w razje plajty pozycjonera ma zaplecze, kontrolę nad domenami i etc, druga strona medalu pozycjoner nie dokłada do interesu obraca tylko funduszami klienta i wykorzystuje je w właściwy sposób zgodnie ze swoją wiedzą na temat SEO. Ciężko pojąć?? Nie wiem co za kret wprowadził taki system rozliczeniowy w Polsce ale to żenada. Spójrzcie na wschód i zachód jakie są modele płatności. Tylko Polak kombinuje jak wy...bać w kakao drugiego Polaka. Czyli krótko podsumowując, ile klient zapłaci tyle będzie miał, a kwestia ile to zależy jakin pozycjoner ma łeb. Bo można wziąć kilka tanich seo hostów po IPKów na zaplecze albo puścić 50 ipków na jednym DNS-ie ;)

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Pozycjonowanie rozpoczął dokładnie 18 miesięcy temu. Po 2-3 miesiącach frazy w topie, po ok. 4-5 miesięcy od startu były już wysoko. Rezygnuje po półtora roku i chyba mam do tego prawo - a Wy widzę robicie tu na mnie nagonkę jak bym zrobił coś fe że zrezygnowałem. Tak jak napisałem, nie zarabiam na serwisie więc nie chce płacić za pozycjonowanie. Zreszta podpisując umowę na pozycjonowanie był zapis o minimalnym okresie trwania umowy - 1 rok, minęło ponad półtora... To chyba logiczne, ze spodziewałem się spadków skoro zrezygnowałem z pozycjonowania. Aczkolwiek myślałem, że spadać będzie stopniowo a nie ciach z dnia na dzień. Dlatego zadałem jedno proste pytanie: czy możliwe są jakieś działania na niekorzyść, jakie i jak to sprawdzić?? Otrzymałem kilka cennych odpowiedzi za które dziękuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności