Skocz do zawartości

Dzisiaj w nocy będzie aktualizacja nowej Pandy

firma321

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

super, a poważnie pytam jaki jest jej cel jakie strony wypiepsza? jest cos sprecyzowane? swle... slaba jakos tresci .... ?

Panda jest aktualizacją mającą na celu usuwanie z SERPów witryn o niskiej jakości. Pierwsza wersja została wdrożona w lutym 2011r. znalazłem

Źródło: https://www.fuburek.com/panda-3-9-aktualizacja-dotknie-1-wynikow/

; ]

Jeżeli ta naprawa ma iśc w tym kierunku co pokazuja ostatnie dni. To nie mamy już problemu z kupą jaką zrobiła poprzednia panda. Teraz będziemy mieli problem z kupą zapakowaną w pędzącą kolejkę rollercoaster.

Gud dżob Matt :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Akurat te procenty to sądzę, że są z palca wyssane. Ewidentnie nie mieli pojęcia, że ich nowy apdejt zrobi taki syf w wynikach. Pamiętajmy o tym, że oni pracują na żywym organie. W takim przypadku o błąd bardzo łatwo. W odróżnieniu od np. pracy lekarza chirurga, oni żadnej odpowiedzialności za swoje pomyłki nie poniosą. Paradoksalnie okazało się, że nawet na tym syfie udało im się zarobić. Wielkie G zachowuje się jak dziecko. Gdy nabroi to się do tego nie przyzna.

seowyszbanner.gif

Na szybkie pożyczki + jakiekolwiek miasto nadal jest wszędzie syf w wynikach, nic ten update nie posprzątał, a jeszcze bardziej się ośmieszyli...przecież Panda ma promować strony z dobrą treścią, strony firmowe, a nie g...wno z automatu

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Moim zdaniem syf się utrzyma do końca sezonu ogórkowego, bo jest to dobry moment na dokonywanie takich zmian i eksperymentów.

Co by nie mówić to zmiany w 2011 roku nie przynosiły tak miernych wyników jeśli chodzi o jakość SERPów (poza tym, że ktoś mniej zarobił na SEO)

Obawiam się, że wielki Matt nawet nie wie, co się tutaj dzieje. Po prostu mieli zwiększyć sprzedaż to zwiększyli. Smutne jest tylko to, że tak traktują polacy polaków, niszczą polską gospodarkę tylko po to, żeby się podlizać swojemu amerykańskiemu panu lepszą sprzedażą adwords. Nie mają prawa nazywać się polakami. No cóż - z wczasie wojny byli volksdeutsche a teraz mamy volksgoogli.

Kiedyś Internet to była szansa dla każdego, nowe okno na świat, sposób na komunikację. Pojawiło się Google i świetnie tą ideę rozwinęło, szkoda, że kasa przysłoniła im oczy i teraz to wszystko niszczą.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

nic szczególnego się nie dzieje, pewien błąd, niewielka niedoskonałość całego systemu w tak dużej skali urasta to rangi tragedii, ale jestem pewien, że brygada dobrze opłacanych hindusów w pocie czoła oganiawszy się od much rozwiąże go w trymiga!

Nawet jeżeli był update, to przecież nie zmieni to zawartości SERPów w ciągu kilku godzin, prawda? Ocenianie zmian po tak krótkim czasie jest bez sensu.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

SEO to głównie intuicja, która chyba jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. Intuicja mi mówi, że to coś co zwą updatem jeszcze trwa. Trwa ponieważ jak zobaczyli jakiego spustoszenia narobili próbują teraz wnieść poprawki z różnym rezultatem. Takie wnioski mam na podstawie tego, że kilka stron z top1 poleciało mi na 11-15 pozycję, na drugi dzień weszło do top5, później znowu spadło i teraz wróciło. Myślę, że w ciągu tygodnia powinno się ustabilizować (kilka stron już wróciło i się ustabilizowało) jednak nie wszystkie strony odzyskają pozycję. Na szczęście świeże linki pomagają i stronki wracają (testowałem na kilku domenach).

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności