Skocz do zawartości

Co jest nie tak?

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz mi ktoś powie, że po 3 latach na forum sam powinienem wiedzieć, ale co tam, spytam.

Mamy stronę swiatzniczy.com.pl. Tematyka niszowa, więc z pozycjami nie było problemu - miesiąc delikatnej pracy i TOP1 na interesujące mnie frazy (znicze elektryczne, znicze diodowe, zapalarki do zniczy, itd.). Po zawirowaniach w Google sprzed kilku miesięcy wszystko poleciało. Nie przejąłem się, wykupiłem seokatalogowanie, pododawałem trochę linków i byłem przekonany, że wróci. Zamiast tego poleciało jeszcze bardziej...

Myślałem, że to filtr, zgłosiłem nawet stronę do ponownego rozpatrzenia, ale okazało się, że Google nie ingerowało w pozycje. Dodam, że nie używałem żadnych SWL ani innych spamów (poszedł jedynie jakiś blast .edu - 200 czy 300 linków).

Będę wdzięczny, jeśli ktoś wskaże przyczynę kłopotów. W ostatnich miesiącach wypadłem trochę z SEO i szczerze mówiąc chyba coś przeoczyłem.

Nie przejąłem się, wykupiłem seokatalogowanie, pododawałem trochę linków i byłem przekonany, że wróci. Zamiast tego poleciało jeszcze bardziej...

To jest przyczyną spadków... Po ostatnich zmianach w algorytmie, katalogi są najgorszym złem...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

"Znicze na baterie" to ostatnia fraza jaka się trzyma. Wszystko inne poleciało - znicze, znicze diodowe, znicze elektryczne, znicze led, wkłady elektryczne, zapałki do zniczy... Na większość tych fraz wyprzedzają mnie nawet wpisy w dobrych preclach.

Spadki zaczęły się przed katalogowaniem, więc nie ono jest przyczyną kłopotów (choć mogło pogłębić problem).

"Znicze na baterie" to ostatnia fraza jaka się trzyma. Wszystko inne poleciało - znicze, znicze diodowe, znicze elektryczne, znicze led, wkłady elektryczne, zapałki do zniczy... Na większość tych fraz wyprzedzają mnie nawet wpisy w dobrych preclach.

Klasyczne działanie Pingwina...

Za bardzo linkujesz swoją stronę trzeba linkować równomiernie każdego dnia tyle samo. To jest nienaturalne linkowanie jak walisz blast 300 linków na dzień a drugiego dnia tylko 3 linki z katalogów.

Za mocno linkujesz, teraz musisz zróżnicować linkowanie i anchory, żeby wyjść z filtrów na wszystkie frazy a to będzie pracochłonne ...

Gorąco zachęcam do zajrzenia na mojego bloga Web News, gdzie możecie przeczytać wiele ciekawych artykułów na temat nowych technologii, sprzętu oraz oprogramowania.

Przyjmijmy, że to Pingwin. 301 raczej odpada, bo klienci już znają tą stronę, a wszelka nowość to dla nich problem (staromodna branża). Rozumiem, że na powinienem skupić się na usuwaniu linków z katalogów tak? Precli też to dotyczy?

Przyjmijmy, że to Pingwin.

Z pewnością Pingwin.

Rozumiem, że na powinienem skupić się na usuwaniu linków z katalogów tak? Precli też to dotyczy?

W raz z pingwinem Google wprowadziło coś takiego jak Reputacja Strony... Więc nawet jak usuniesz linki to raczej niewiele to da... Bo reputacja zostanie...

301 raczej odpada

301 sprawdza się na chwilę... I po następnym zapuszczeniu Pingwina przeważnie znowu leci...

Ja wyszedłem z filtr i innych zawirowań w Google poprzez dalsze linkowanie tyle, że zróżnicowałem linki (różne miejsca linków nie tylko katalogi i precle), większość linków miały rożne anchory i były tylko częściowo powiązane z frazami pozycjonowanymi.

Jak linkujesz to nie dawaj po 10 linków na dzień dla jednej frazy bo znowu oberwiesz.

Gorąco zachęcam do zajrzenia na mojego bloga Web News, gdzie możecie przeczytać wiele ciekawych artykułów na temat nowych technologii, sprzętu oraz oprogramowania.

W moim przypadku sprawa jest o tyle ciekawa, że wyprzedzają mnie jakieś syfiaste podstrony, bez treści, bez linków, niektóre nawet bez tytułu. Najprościej będzie chyba postawić nową stronę, która powinna z automatu być wyżej niż stara...

Najprościej będzie chyba postawić nową stronę, która powinna z automatu być wyżej niż stara...

Dobrze myślisz... Na dzień dzisiejszy lepiej postawić 10 spamów niż jedną dobrą stronę...

@moody, ja mam podobną sytuację. Poradzę Ci abyś na przyszłość stworzył sobie odpowiednie zaplecze supportowe. W tej tematyce nie powinieneś mieć z tym żadnego problemu. Postaw sobie strony tematyczne dla każdej ważniejszej frazy i je lekko linkuj. Niech się kiszą w google. Na tych stronach daj formularz kontaktowy do tej firmy ze zniczami i w przyszłości to zaowocuje. Mnie to uratowało przysłowiowe cztery litery. Obecnie spadków mam bardzo dużo ale klienci piszą nadal tylko właśnie nie ze strony firmowej, a z tego zaplecza. Teraz nigdy nic nie wiadomo i dlatego warto mieć kilka stron firmowych na te same frazy.

seowyszbanner.gif

Za bardzo linkujesz swoją stronę trzeba linkować równomiernie każdego dnia tyle samo. To jest nienaturalne linkowanie jak walisz blast 300 linków na dzień a drugiego dnia tylko 3 linki z katalogów

Odpowiedz mi tylko na jedno pytanie - co jest naturalnego w identycznej ilości linków codziennie?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Google przecież nie zindeksuje wszystkich linków w tym samym czasie, które dodaliśmy dzisiaj tylko z pewnym opóźnieniem dla każdej strony czas zindeksowania podstrony będzie inny, wiec linki zliczy też z opóźnieniem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności