Skocz do zawartości

Co jest nie tak?

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przejąłem się, wykupiłem seokatalogowanie, pododawałem trochę linków i byłem przekonany, że wróci. Zamiast tego poleciało jeszcze bardziej...

To jest przyczyną spadków... Po ostatnich zmianach w algorytmie, katalogi są najgorszym złem...

Panie Kapitanie, skąd Ty te wszystkie pomysły bierzesz. To nie katalogi są złem tylko sposób linkowanie do jednego źródła linków.

Skoro katalogowanie jest takie złe to czemu sprzedawcy multikodów nie zauważyli spadków w sprzedaży?!

Za bardzo linkujesz swoją stronę trzeba linkować równomiernie każdego dnia tyle samo. To jest nienaturalne linkowanie jak walisz blast 300 linków na dzień a drugiego dnia tylko 3 linki z katalogów.

Za mocno linkujesz, teraz musisz zróżnicować linkowanie i anchory, żeby wyjść z filtrów na wszystkie frazy a to będzie pracochłonne ...

Następny Mistrz od naturalnego/nienaturalnego linkowania. 300 linków to jest za mocno?! Zlituj się człowieku.

@moody - najważniejsza rzecz, którą musisz zrobić to sprawić aby linki do twojej witryny prowadziły nie tylko z katalogów (nie usuwaj też tych, które do tej pory zdobyłeś). Zdobywaj linki w preclach, na forach, w komentarzach, księgach gości, jakiś blogach.

Panie Kapitanie, skąd Ty te wszystkie pomysły bierzesz.

Z kosmosu... Mam taką antenkę i odbieram sygnały bezpośrednio z Proxima Centauri... :D

Skoro katalogowanie jest takie złe to czemu sprzedawcy multikodów nie zauważyli spadków w sprzedaży?!

Rozumiem że znasz wszystkich właścicieli katalogów, masz dostęp do ich kont bankowych i na tej podstawie stwierdzasz to ponad wszelką wątpliwość...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

@Kapitan Seo i po co ten cynizm - w pewnych kręgach z braku argumentów przemawiają argumentem siły :kwasny:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Panie Kapitanie, ja bym powiedział, że jest nie tylko reputacja strony ale także reputacja użytkownika/konta google. Jak reputacja jest wysoka to opłaca się korzystać z GWT, GA i zgłaszać tam nowe strony. Jak nie jest to lepiej trzymać się od tych usług z dala.

Mion jaki cynizm... tu chodzi o to że pan MKM w każdym poście po kimś jedzie... Zero konstruktywnej rozmowy... Jak napiszesz że 2+2=4 to pan MKM odpisuje że pieprzysz głupoty czy że następny mistrz się znalazł, lub coś w stylu...

Panie Kapitanie, ja bym powiedział, że jest nie tylko reputacja strony ale także reputacja użytkownika/konta google.

Coś w tym jest... Ja osobiście prawie każdą stronę mam w GWT na innego użyszkodnika...

Kapitan SEO, a na jakiej próbce domen dowiodłeś tego złego wpływu katalogów na pozycję strony?

Opieram to przede wszystkich na setkach wpisów na PiO... mówiących iż samo katalogowanie po wprowadzeniu pingwina jest przyczyną spadków... Patrz temat: "Google robi porządki" ponad 2500 postów... przeczytałem wszystkie i można śmiało wyciągnąć taki wniosek... Pokrywa się to z moimi doświadczeniami na około 20 stronach postawionych po wprowadzeniu pingwina... Dla mnie to fakt... Masowe dodawanie do 1000 słabych katalogów mija się obecnie z celem... Wiem że zaraz uderzą we mnie posiadacze setek shitowych katalogów... Trudno...

Mion jaki cynizm... tu chodzi o to że pan MKM w każdym poście po kimś jedzie... Zero konstruktywnej rozmowy... Jak napiszesz że 2+2=4 to pan MKM odpisuje że pieprzysz głupoty czy że następny mistrz się znalazł, lub coś w stylu...

Panie Kapitanie Ja jadę tylko takim imbecylom jak Ty, którzy nic mądrego nie napiszą a co jeszcze gorsze pieprzą tylko to co przeczytali (gdzie przykład mamy w twojej wypowiedzi powyżej, że tyle przeczytałeś, że aż postanowiłeś przekazać głupotę dalej).

A Ja w swojej wypowiedzi napisałem co trzeba zrobić.

Lepiej się zastanów co Ty w ogóle wypisujesz bo każdy może sprawdzić twoje ostatnie posty i zobaczy, że co drugi nie ma nic wspólnego z niczym a na pewno nie z seo, a jak już coś mądrego myślisz, że napisałeś to okazuje się, że przeczytałeś całe PIO i postanowiłeś podzielić się tymi mądrymi radami. Ale wiedz, że najmądrzejsze rady są wtedy gdy coś sam robisz i obserwujesz tego skutki (lepsze lub gorsze).

PS. Co do znajomości z każdym właścicielem katalogów to tak masz rację, nie znam każdego, ale z tymi z którymi rozmawiałem potwierdzili mi, ze nie zanotowali według twojej teorii spadku w sprzedaży multikodów po Pingwinie i innych update'ach.

Opieram to przede wszystkich na setkach wpisów na PiO... mówiących iż samo katalogowanie po wprowadzeniu pingwina jest przyczyną spadków...

Może to właśnie brak zróżnicowania, a nie katalogowanie samo w sobie jest przyczyną?

Ja tego za bardzo nie odczuwam. Kataloguje praktycznie każdą stronę i wypadło bardzo mało. No ale dbam też o linki z innych źródeł.

Panie Kapitanie Ja jadę tylko takim imbecylom jak Ty

To że nazywasz mnie imbecylem, nie świadczy źle o mnie, to świadczy o Twoim poziomie... A ja do tego poziomu się nie zniżę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności