Skocz do zawartości

Adsense na Youtube a prawo autorskie

marjanoos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Parę miesięcy temu wrzuciłem pewien film na Youtube, który zaczął zbierać niezłą oglądalność. Postanowiłem zgłosić go do programu adsense. Po ponad miesiącu zalogowałem się, żeby z ciekawości sprawdzić ile zarobiłem, po czym moim oczom ukazała się liczba 108 euro. Nie posiadam niestety praw autorskich do filmu.

Moje pytania:

Czy mogę dostać bana na adsense, za to że nie mam praw autorskich do tego filmiku? Jeśli tak, to czemu zaakceptowali moje zgłoszenie do zarabiania na tym filmie (dla przykładu podam, że filmu nakręconego przeze mnie nie przyjęli)?

Jeśli mogę dostać bana, to czy wyłączenie zarabiania na tym filmie pomoże? Kiedy sprawdzają, weryfikują konto dokładniej? Po zleceniu wypłaty?

Parę miesięcy temu wrzuciłem pewien film na Youtube, który zaczął zbierać niezłą oglądalność. Postanowiłem zgłosić go do programu adsense. Po ponad miesiącu zalogowałem się, żeby z ciekawości sprawdzić ile zarobiłem, po czym moim oczom ukazała się liczba 108 euro. Nie posiadam niestety praw autorskich do filmu.

Moje pytania:

Czy mogę dostać bana na adsense, za to że nie mam praw autorskich do tego filmiku? Jeśli tak, to czemu zaakceptowali moje zgłoszenie do zarabiania na tym filmie (dla przykładu podam, że filmu nakręconego przeze mnie nie przyjęli)?

Jeśli mogę dostać bana, to czy wyłączenie zarabiania na tym filmie pomoże? Kiedy sprawdzają, weryfikują konto dokładniej? Po zleceniu wypłaty?

Wypłacaj póki masz, raczej jak przyjeli filmik to sami nic Ci nie zrobią, chyba, że właściciel upomni się o swoje prawa i Cię podkabluje. Pracownicy z googla nie myślą samodzielnie, pomagają im dobre duszyczki, tzw. podpierd..acze.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności