Skocz do zawartości

[SPRZEDAM] Blog o tematyce finansowej, PR 3, zarabia

vtvs

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do sprzedania blog o tematyce finansowej (domena, szablon, teksty): https://youngmoney.pl.

• PR 3
  • domena w sieci od 2010 r.
  • bez żadnego wkładu pracy na luzie zarabia ok. 50 zł/msc. z ProLinka, są miesiące z ok. 60 zł

Ruch może nie powala, ale blog generuje w miarę stabilne kieszonkowe. Aktualnie nie poświęcam mu praktycznie w ogóle uwagi, więc myślę, że jeśli ktoś by włożył w niego trochę pracy i serca, spokojnie zarobki można zwiększyć kilkukrotnie (biorąc pod uwagę, że aktualnie stały zysk generuje tylko ProLink).

Oprócz ProLinka zdarzają się bezpośrednie oferty sprzedaży linków. Dostaję ok. 20 - 30 zł za link, a w jednym artykule można ich umieścić np. trzy.

Wcześniej, gdy wkładałem w rozwój więcej pracy, udało mi się zarobić kilka prowizji z PP mBanku. AdSense też przynosił ok. 5 euro miesięcznie, gdy poczytność była większa.

To wszystko wymaga jednak poświęcenia regularnie czasu, a ja chcę go przeznaczyć na inne cele.

Dane wg GA z ostatnich 30 dni:

• odwiedziny: 516
  • unikalni użytkownicy: 488
  • odsłony: 763
  • Strony/odwiedziny: 1,48
  • Średni czas trwania odwiedzin: 00:01:11
  • Współczynnik odrzuceń: 74,03%
  • % nowych odwiedzin: 92,05%

73% ruchu to odwiedziny z wyszukiwania.

Słowa kluczowe (top 10) z ostatnich 30 dni wg GA:

1. (not provided) - 125
  2. wniosek o nip - 44
  3. tauron - 17
  4. young money - 9
  5. lingq opinie - 6
  6. giełda symulator - 4
  7. symulator giełdy - 4
  8. wniosek nip - 4
  9. akcje tauron - 3
  10. blog inwestycyjny - 3

Tutaj można podejrzeć tabelę wygenerowaną przez Narzędzie dla webmasterów Google.

Kontakt:

Paweł Michna

tel.: 692 863 202

pmichna [at] gmail [dot] com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności