Skocz do zawartości

Dzieci handlują na PIO

marcin777

Rekomendowane odpowiedzi

Bodajże w temacie o oszustwach była propozycja, żeby każdy, kto się ogłasza - czy to copywriter czy pozycjoner czy osoba tylko katalogująca - miał jeden temat, który mógłby po prostu uzupełniać/podbijać co jakiś czas, a nie za każdym razem zakładać nowy.

I jeszcze by można było zadawać pytania i komentować jakość usługi w wątku sprzedawcy. Na pewno wiele by to ułatwiło.

Treningi WattUp.pl

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To przechodzi ludzkie pojęcie, zakupiłem teksty co prawda za nie dużą kwotę, ale na ziemi nie leży od jednego z użytkowników na forum z działu copywriting, oczywiście tekstów nie zobaczyłem, a na pytanie kiedy wyśle teksty napisał "już wysyłam, teskty w załączniku" oczywiście załącznik pusty. Proponuje wprowadzić tam ograniczenia, a mianowicie nie może być tak, że 75 % osób dających tam ogłoszenia to nowi użytkownicy mający po 2 posty, niech się natnie tak 10 osób po 20zł i gość ma 200zł i myśli, że jest bezkarny, trzeba coś z tym w końcu zrobić

Zastanawia mnie czy Wy wszyscy, którzy piszecie, że zostaliście oszukani, albo jesteście rozczarowani jakością współpracy z cypywriterem, sprawdzacie go zanim dacie mu zlecenie?

Czy prosicie o dane kontaktowe, nazwisko. Czy podpisujecie z nimi umowy? Czy prosicie ich o referencje od poprzednich klientów?

Po dokładnym sprawdzeniu człowieka, prawdopodobieństwo, że Was oszuka jest minimalne.

www.sagomedia.pl - usługi SEO copywritingu i wartościowe, merytoryczne artykuły

• 2 tygodnie później...

Popieram wypowiedź poprzednika:) Być może jest to dobry sposób by oddzielić ziarno od plew. Ja czekam właśnie na taką małą szansę, podczas gdy daje się tu zarabiać gimnazjalistom i paru znanym, wciąż tym samym osobom.

Jako copywriter z prawie czteroletnim doświadczeniem

który założył konto na PIO 24.05.2012, a 4 lata był copywriterem na Alfa Centauri :D Czy wy myślicie ze ludzi na PIO naprawdę takie głupie? Copywriter z prawie czteroletnim doświadczeniem obudził się i po prawie czterech latach założył konto na największym polskim forum SEO :D Cale szczęście mam ludzi na etacie co piszą teksty...

No właśnie może skończył mu się taki błogosławiony etat jak u Ciebie i wtedy założył konto na PiO, różnie bywa. A to, że to miejsce jest największym forum SEO nie oznacza, że jest w nim najwięcej zleceń dla copy...

Poza tym, te cztery lata doświadczenia można szybko zweryfikować dając tekst próbny do napisania;)

podczas gdy daje się tu zarabiać gimnazjalistom i paru znanym, wciąż tym samym osobom.

To chyba dobrze, że klient ma sprawdzonego wykonawcę i gwarantuje mu ciągłość zleceń? Czy też porównując ich do gimnazjalistów uważasz, że jak przyszłaś na forum, to wszyscy zleceniodawcy mają zrezygnować ze współpracy ze swoimi stałymi copywriterami i na łeb na szyję lecieć, aby sprawdzić Twoje umiejętności?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Oczywiście, na miejscu zleceniodawcy gdybym miała już sprawdzonego wykonawcę, nie szukałabym innych. Jednak są tacy którzy aktualnie poszukują pisarzy do jakichś zleceń i w tym przypadku chyba wybierają tych, którzy oferują taniość, niekoniecznie jakość, czyli 'gimnazjalistów'. Potem zaś wieszają psy na całej grupie copywriterów.

Nie porównywałam natomiast sprawdzonych wykonawców do gimnazjalistów jak wynika z postu pozwyżej. Wspomniałam o nich z resztą dlatego, że: patrz tytuł wątku.

Po części masz rację, ale nie całkiem - sam spotykam się z przypadkami, gdy nie mam wolnych terminów, więc klient szuka kogoś innego - ale w większości przypadków nasza współpraca nie ulega zmianie i klient wraca, oferując kolejne zlecenia.

Nadal nie rozumiem, w jakim kontekście tytuł wątku odnosi się do sprawdzonych, stałych wykonawców?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Język nie sprzyja zrozumieniu i piszę to jako copywriter;) wspomniałam o gimnazjalistach z powodu tytułu wątku, nie o stałych wykonawcach:) z resztą chyba ostatnio za bardzo jeżdżę tej grupie społecznej. Równie dobrze takimi mało efektywnymi copywriterami mogą być osoby po studiach, nawet humanistycznych. Chociaż to nawet nie kwestia wykształcenia czy jego braku. Można by się pokusić o stwierdzenie, że precle przeciętnej jakości napisze niemal każda rozgarnięta osoba, natomiast nie każda zrobi to na czas, wg wytycznych, czy zachowując dobry kontakt ze zleceniodawcą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności