Skocz do zawartości

Stanowisko Google w sprawie ostatnich wiadomości w Narzdziach

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że to nie spam, ale dostrzeż też inny punkt widzenia odnośnie tego całego zamieszania z tym linkowaniem.

Z kolei w stopce masz już słowa kluczowe w linkach ;)

I o to chodzi - ja nie słyszałem ani jednej negatywnej opinii od zwykłego usera.

Zwykły user/nie webmaster nie ma pojęcia jak działa google i na pewno nie myśli o tym by Ci napisać, że nie może znaleźć tego czego szukał. Webmasterzy to też zwykli userzy, tylko że wiedzą co i dlaczego się dzieje, więc mogą o tym rozmawiać

Z kolei w stopce masz już słowa kluczowe w linkach ;)

Qui - np. promuję bloga - jest możliwość zwiększenia liczby czytelników na blogu więc wstawiam link :)

nie słyszałem ani jednej negatywnej opinii od zwykłego usera.

Webmasterzy to też zwykli userzy, tylko że wiedzą co i dlaczego się dzieje, więc mogą o tym rozmawiać

Zatem zapraszam do zgłaszania nieprawidłowości :)

Trochę wątpię, że ludzie w tym wątku będą pisali o tym co im nie pasuje w wynikach, bo większość ma już zakodowaną niechęć wynikającą z delikatnie mówiąc dość nieprzyjemnych komentarzy co niektórych użytkowników forum google dla webmasterów, wystarczy poczytać, osobiście nie uczestniczę w tej grupie, bo jakbym napisał o swoich poglądach to zaraz bym się prawdopodobnie nadział na oszczerstwa, ale też w sieci, a szczególnie wątku tu na forum PiO o pingiwnie była już podawana masa przykładów, których szukasz, u was też trochę było. Oczywiście czasem czytam waszą grupę, widziałem tam nawet użytkownika "Wujek Prawda", który mnie raz zacytował, ale ten user to nie ja.

Możliwa jest sytuacja, w której Google „uderza” tylko na linki prowadzące do strony z jakiegoś zaplecza/sieci linków – skasowaniu ulega moc tylko tych linków, domena nie ponosi konsekwencji.

Bardzo dyplomatyczne stwierdzanie "Możliwa jest sytuacja" gdyby nie ten dopisek powiedziałbym, że to nie prawda, bo strony nie znikałyby wtedy w tak drastyczny sposób.

W tym Twoim wątku na drugim forum... Pojawił się już Colin i zaczyna wyzywać ludzi...

Cytat z Colina:

"Poza ludźmi z pewnego forum o oszukiwaniu Google charakteryzującymi się poważnymi zaburzeniami psychicznymi takich jest bardzo mało."

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Mister Colin o ile pamietam dostal chyba na PiO bana, więc ma pewien uraz do osób tu piszących.

Co do uderzania w linki ze spamów. zaplecz itp, a nie domeny linkowane. To bardzo bym chciał aby tak było, tylko, że po wprowadzeniu tego mielibysmy wyniki, jakich jeszcze świat nie widział. :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

W tym Twoim wątku na drugim forum... Pojawił się już Colin i zaczyna wyzywać ludzi...

No tam, można co chwilę gdzieś trafić jakieś obraźliwe teksty, zaburzenia psychiczne to chyba jedno z łagodniejszych. Nie wiem ja nie jestem spamerem, nie produkowałem nigdy śmieci i bezsensownego bełkotu, każdy webmaster chyba zna forum PiO i nie wszyscy to spamerzy, ale i tak z założenia wszyscy mamy defekty mózgów, czy jak to tam ktoś napisał, nie pamiętam dokładnie.

Aczkolwiek Sebastian, jak tak czytałem Twoje wypowiedzi to zachowujesz poziom, w przeciwieństwie co do niektórych kolegów z forum google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności