Skocz do zawartości

Jak rozliczacie się z klientami na frazy ogólnopolskie, jeżeli teraz wyniki regionalizowane?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w umowie mam wyniki z google.pl, a sprawdza serwis zewnętrzny np. webpozycja.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Ja w umowie mam wyniki z google.pl, a sprawdza serwis zewnętrzny np. webpozycja.

No tak, ale czy webpozycja bierze pod kątem geolokalizacje "polska", czy wogóle geolokalizacji nie bierze pod uwage?

Przecież na wiele fraz ogólnopolskich, ludzie z różnych regionów widzą co innego w serpach, wiec jak działacie w nowych warunkach?

Czy po prostu klientowi wciskany jest kit, i jeżeli na fraze "tynkowanie" i jest w top10, to jest ok, mimo że ludzie z innej geolokalizacji już nie będą widzieli jego strony w top10?

Dlatego pozycjonuje klientów do TOP3, gdzie ten problem nie występuje.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Większość pozycjonowanych fraz, to i tak frazy regionalne typu 'plastikowe bamusy kraków', więc tam regionalizacji i tak nie ma dodatkowej. Problem jest przy frazach ogólnych ... mimo wszystko póki co najbardziej sprawiedliwe jest rozliczanie się za 'Polska', ale wkrótce trzeba będzie pewnie bardziej uświadamiać klientów i im tłumaczyć, że co miasto to inny wynik :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Czy po prostu klientowi wciskany jest kit, i jeżeli na fraze "tynkowanie" i jest w top10, to jest ok, mimo że ludzie z innej geolokalizacji już nie będą widzieli jego strony w top10?

Kit to jest wciskany wtedy, kiedy tynkarz z Krakowa nie przyjedzie do Szczecina otynkować piwnice :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A co tynkarza Krakowa interesuje, że kolo ze Szczecina nie widzi go pod zapytaniem tynkarz Kraków? ;-)

Bo jak ten tynkarz ma np. do otynkowania od groma metrów w tym szczecinie (np. u jakiegoś dewelopera kilkadziesiąt/kilkaset mieszkań) to mu się opłaca.

Przecież ekipa tynkarska to nie zawsze kilku ludzi, są firmy które zatrudniają kilkudzisięciu ludzi, i pracują nie tylko w swoim rodzinnym mieście.

Ale tu nie chodzi o mnie, tu chodzi o klienta, że on nie chce być pozycjonowany na jedno czy kilka miast, tylko na całą Polske.

Mój ojciec ma betoniarnie, i jeżeli ktoś płąci za transport, to dowozi swoje produkty w dowolne miejsce, i tak z biznesu lokalnego (dzięki pozycjonowaniu na całą Polske), biznes stał się ogólnopolski, bo 90% wyrobów sprzedaje się poza naszym miastem (czasami, ale rzadko, wysyła transport z Radomia właśnie do Szczecina :) )

P.S.

Widzę że za dużo siedzicie przed komputerami, i nie zauważacie jak działa biznes.

P.S. 2

Przykład tynkarza akurat nie jest najlepszy, ale wiele biznesów chce się reklamować na Polske. Ostatnio miałem do czynienia z gościem który handluje śrubkami, i nie interesowało go pozycjonowanie lokalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności