Skocz do zawartości

WikiAdd 1.0 - kolejna dodawarka pod wiki

seogreen

Rekomendowane odpowiedzi

Przed paroma dniami wpadła mi w oko oferta z działu "ogłoszenia" o sprzedaży stosunkowo niedrogiej (69zł) kolejnej dodawarce do skryptu wiki. Skusiłem się i chciałbym napisać krótkie podsumowanie ze spostrzeżeniami po kilku użyciach. Program bardzo podobny z wyglądu i funkcji do darmowego "wikibota". Obługuje wielowątkowość, umożliwia ustawienia timeouta, korzysta z proxy i opcji "podszywania" się pod różne przeglądarki. Oczywiście i tytuł i treść mogą być zsynonimizowane. Autor dodaje podstawową bazę z 4,5 k adresów stron wiki. Do tytułu (autora) program dodaje losowy ciąg na końcu, co rzeczywiście może skutecznie zapobiegać "nadpisaniu" artykułu i zwiększyć żywotność linków. Ogólnie program jest stabilny - jeszcze ani razu mi się nie wykrzaczył, można go sobie zrzucić na pasek i tam sobie działa ;). Przyczepić nie ma się za bardzo o co - podobno będą update'y za free...

Moje zastrzeżenia odnoszą się raczej do załączonej listy (na aukcji allegro napisane jest że jej skuteczność ma być prawie 100%), tymczasem po ustawieniu dobrych proxy, maksymalnego timeoutu (30) i 5 wątków, udało mi się pozyskać za każdym razem tylko ok. 600 dodań. Zaznaczę też, że postarałem się przy artykułach (na 2500 znaków) i dałem 1 albo 2 linki max. zamiast sugerowanych 3 w treści. Demon prędkości też to nie jest - przy moim łączu 50Mb uzyskuje w takiej konfiguracji ok. 1000 dodań na 1h, ale poza tym całkiem sympatycznie sobie chodzi. Kodowanie też jest OK - bezproblemowo uzyskujemy anchory z polskimi fontami. Teraz testuję go na swojej liście 38k, tak że jeśli wątek będzie miał zainteresowanie dodam raport ze skutecznością po testach. Jeśli chcecie popatrzcie zresztą sami:

https://www.forum.opt...awarke-do-wiki/

Pozdrawiam miło całe PiO :)

Proszę o wrzucenie tematu do kosza - nie wiem jakim cudem, ale dodał się 2 razy po zatwierdzeniu.Nic nie kombinowałem, wystarczy popatrzyć na datę i czas wrzucenia posta. Jestem niewinny proszę Wysokiego Sądu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności