Skocz do zawartości

Pozycjonowanie jest etyczne?

Rekomendowane odpowiedzi

@FollwUP ze stopki linkujesz do strony z grami wytłumacz mi na podstwie tych działań, jak Twoja strona wpływa negatywnie na wyszukiwarkę, na użytkowników, na konkutencję...

No właśnie na co takie działania - pozycjonowanie, mają negatywny wpływ ?

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@FollowUP - myślę, że nadszedł najwyższy czas abyś udał się do najbliższego psychiatry bo moim zdaniem masz z tym poważne problemy.

Ja się nauczyłem, że w tej branży ludzie mają w du**e moralność.

PS. Bo zapomniałem napisać, ludzie się po przeczytaniu twojego pierwszego posta bardzo cieszą bo Ty odmówiłeś a Oni łykną takiego klienta szybko, sprawnie i bez bólu moralnego tak jak Ty to zrobiłeś.

I nie jeden od razu sobie pomyśli: Byle więcej takich jak FollowUP.

Skoro pozycjonowanie polega na wykorzystywaniu zasad działania i słabości (!) algorytmów

Każdą wymierną wiedzę można na tej zasadzie uznać za wykorzystywanie jakiejś słabości i rzecz sprzeczną z etyką - nie tylko w marketingu.

Czy jeśli trener danego zapaśnika i specjaliści z kadry wykorzystują znajomość zasad działania organizmu człowieka i jego psychiki (także przeciwnika) oraz znajomość przepisów do zapewnienia zwycięstwa swoim podopiecznym to ktoś ma pretensje, że robią wszystko, żeby ich zawodnik odniósł zwycięstwo i zyskał niemałe korzyści materialne?

A co jeśli wspomniani trenerzy robią to samo dla żołnierzy? A co jeśli robią to dla obcego kraju? Co jeśli zostaną zatrudnieni przez kryminalistów? Co jeśli zatrudni ich ktoś o kim nie będą wiedzieli, że jest kryminalistą?

Samego działania z tej kategorii nie można rozpatrywać w kategoriach etycznych, bez brania pod uwagę konsekwencji działań i świadomości takich skutków w momencie podjęcia współpracy.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

a cóż złego jest w reklamie? Szyldy od niepamiętnych czasów były wywieszane. Dziś czasy inne to i metody reklamy się zmieniły.

Gdybyś powiedzmy jako człek wierzący pozycjonował klinikę aborcyjną to brak kręgosłupa moralnego byłby faktem. Ale linkowanie firmy, która potencjalnie może paść w wyniku ryzyka jakie ponosi każde przedsiębiorstwo nie wydaje się być moralnie złe. No komuś zwyczajnie nie wyszło, klienci na ogół są od takich akcji ubezpieczeni więc wrócą do domów. Obarczać siebie za losowe zdarzenie to ciut przesada. Nawet gdybyś miał świadomość, że w momencie podpisania umowy cienko przędą to przecież marketing jest sposobem na rozkręcenie biznesu.

Promowanie wątpliwych firm typu provident no tu bym się zastanawiał bo choć wiadomo co to warte to z drugiej strony i legalnie działają i może komuś tam pomogą.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

muszę przyznać ze jak widzę reklamę z szczęśliwymi ludźmi którzy właśnie skorzystali z providenta, bo potrzebowali kasę na wakacje to mnie skręca, ale cóż ludzie są dorośli i nie powinni wierzyć reklamom.

Bingo. Każdy ma swój rozum. Żebym musiał myśleć za kogoś i martwić się zas(t/r)aną rzeczywistością, to delikatnie mówiąc zwariowałbym :)

Wiesz, wesołe jest to, że tak naprawdę myślisz, że masz racje, ale Twoja pycha zaślepia rozum

Ja bym to nazwał zdrowym rozsądkiem (czego Tobie i wszystkim życzę) :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Powiem Ci szczerze FollowUp, że ten temat nie ma sensu. To tak samo jak byś miał brać odpowiedzialność za to, że ktoś sprzedał komuś np samochód a ten np. prowadząc po pijaku spowodował wypadek. A jesli chodzi o biura podróży, to troszkę jest też w tym winy samych turystów, zamiast korzystać ze sprawdzonych na rynku firm z historią, to walą do firmy krzak, a potem się dziwią. Wycieczki za granicę, to akurat taki temat w którym wolałbym nie ryzykować podrózy z jakąś przypadkową firmą.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

@FollowUp - Jest rozwiązanie... Zrezygnuj z pozycjonowania i tyle...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Nie wiem dlaczego tak się uczepiliście tego providenta . ?! Faktycznie odsetki,są tam wysokie oraz uruchomienie kredytu do najtańszych nie nalezy,ale jak się oddaje w terminie to nie ma zadnych problemów. Mało tego nie trzeba nawet nigdzie z ratami chodzić, bo oni sami do domu przychodzą :)

Problemy zaczynają się dopierow wtedy, gdy ktoś próbuje ich oszukać, czyli nie spłacac kredytu .... Dziwi mnie to,ze cała krytyka spływa na providenta,a nikt nie krytykuje tych ludzi,którzy wzięli kredyt i go nie spłacają ....

Gdybym posiadał na tyle umiejętności, to bez chwili zastanowienia pozycjonowałbym tą firmę .

Z pozycjonerami nie można rozmawiać o etyce i o tym że to co większość tworzy to zwykły spam :) Biznes to biznes nie wykład na filozofii ktoś czegoś chce a że ty to potrafisz to mu sprzedajesz i tyle. Nie możesz oskarżać producenta broni o to że ktoś kogoś zastrzelił ludzie mają własny rozum i jak się dają nabrać to tylko i wyłącznie ich wina :) Trzeba pamiętać że wielu pozycjonerów uważa że pozycjonując robi przysługę całemu światu ^^ i nie ważne że spamują wikipedie, bombardują komentami niczego nieświadomych webmasterów i umieszczają teksty o viagrze na forach dla przedszkolaków ... Wkońcu strony które wymagają pozycjonowania przedstawiają najwyższą JAKOŚĆ <LOL2>

oj provident to przykład tylko... Legalnie działają więc można mieć obiekcje co do lichwiarskiego oprocentowania. U nich łatwo wpaść w kłopoty no ale kredytobiorcy nie są bez winy.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Tak, pozycjonując dane biuro podróży na frazę przykładowo "najtańsze wycieczki do egiptu" sprawiasz, że jest wyżej w serpach, dzięki temu większe jest prawdopodobieństwo, że użytkownik wejdzie i kupi u nich wycieczkę, pojedzie, biuro ogłasza upadłość, a turysta zostaje z gołą pupą na lodzie.

Za swoją głupotę się płaci, i tyle. Ze Sky Club była trochę inna sytuacja, bo do biuro dość prężnie bez Triady funkcjonowało, ale reszta to czwarta liga. Poza tym każdy chce przycwaniakować i nie zdaje sobie sprawę, że za 1500zł nie da się zorganizować tygodniowych wakacji w All Inclusive w ścisłym sezonie, ba, ciężko takie wakacje zorganizować sobie w Polsce z full opcją ;) Serwisy zakupów grupowych biorą również swoją prowizję.

Więc jeśli ktoś planuje swoje wakacje i organizacje swojego wyjazdu poleca mało znanemu organizatorowi, szukając go pod frazą "najtańsze wycieczki do Egiptu" to krzyż na drogę.

Podobnie sprawa ma się z Providentem, jeśli ktoś podpisuje umowę kredytową i zna kwoty oraz terminy spłat, to czemu niepłacenie miałoby uchodzić płazem.

Każda dorosła osoba ma swój rozum i za swoje błędy musi płacić, więc nie widzę problemu z pozycjonowaniem takich serwisów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności