Skocz do zawartości

Pozycjonowanie po zmianach

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że jest o tym pół forum, ale zależy mi na aktualnych informacjach.

Chodzi mi o odpowiedź tak/nie i ew napisanie co robię źle.

Pozycjonuje pod frazę, która jest w tytule strony i adresie strony. Z powodu prawdopodobnie FSB i średniej konkurencji od razu po zindeksowaniu dostałem dobre miejsca. tzn na 1 frazę (7 - 10) na 2 (10 - 11) na 3 brak.

1 fraza to nazwa strony, 2 to nazwa strony bez ść, natomiast 3 to nazwa kategorii(to się zalicza jako podstrona?)

Dodaje stronę do katalogów pod stronę główne wpisując w tytule 1 frazę, która jest nazwą strony. No i jeżeli jest możliwość, to daje anchory na mniejsze podstrony.

+ Dodatkowo robię anchory na różnych stronach na wszystkie te 3 słowa kluczowe. Oczywiście wszystko z umiarem.

I tutaj pytanie: Robię jakiś błąd? Nie dostane w ten sposób żadnego filtrowania? Jeżeli nie ma dużej konkurencji, to taka strategia wystarczy żeby się przynajmniej utrzymać na FSB?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Jak pozycjonujesz na 3 frazy tylko to można zebrać filtra, ja takiego załapałem .

Mam też pytanie fraza pudełko jesli różnicuje anchory na pudełka to ten anchor drugi pomaga w pozycji tego pierwszego czy jest traktowany całkowicie jako inny i tak pomaga jakbym próbował na fraze pudełko pozycjonować frazą auto iman7?

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

Ok teraz chyba skumałem czyli równie dobrze mogę zamiast frazy pudełka dać inna fraze powiazaną tematycznie np. Taśma,efekt ten sam.

Moje głupie pytanie wynika z tego że zauważyłem w gwt że google rozróżnia tą samą fraze w różnych wariantach "dział najczesciej występujace frazy na stronie" i myślałem że różnicowanie anchorów na te warianty daje więcej mocy dla tej frazy głównej i jakoś je tam powiązuje ze sobą pomimo że są różne wyniki dla nich w wyszukiwarce.

Mam też pytanie fraza pudełko jesli różnicuje anchory na pudełka to ten anchor drugi pomaga w pozycji tego pierwszego

W przypadku stron gdzie mam po kilkanaście fraz zauważam, wzrost pozycji nie tylko akurat lepiej linkowanej fraz, ale również innych, czyli pomaga.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

myślałem że różnicowanie anchorów na te warianty daje więcej mocy dla tej frazy głównej i jakoś je tam powiązuje ze sobą pomimo że są różne wyniki dla nich w wyszukiwarce.

Dobrze myślałeś... Ja jak bym pozycjonował np. frazę baza firm to różnicował bym anchory tak:

- baza firm

- baza firmy

- bazy firm

- firmy bazy

- spis firm

- firmy spis

- firmy baza

- www.katalogi.co

- katalog firm

- kliknij tutaj

- firmy katalog

- baza firm www.katalogi.co

- katalog firm www.katalogi.co

- reklama firm

- wejdź tu

Im większy chaos w anchorach tym bardziej Google stwierdzi że anchory są naturalne...

Czyli linkowanie fraz pudełko i pudełka ma taką samą moc dla frazy pudełko jak linkowanie fraz pudełko i taśma ?

Im większy chaos w anchorach.. Tym większa moc...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Super dzięki panowie wlasnie tego nie robiłem i frazy mi poleciały.

Jeszcze pytanko teraz juź wiem że linkowanie np tylko na dwie frazy może spowodowac filtra na nie i najlepiej to róźnicować i tak dla upewnienia sie czy jeżeli będe linkował dalej tyko na te dwie frazy ale w ich różnych wariantach i nie linkując na inne frazy zupełnie mogę załapać filtra na dwie główne?

Iran mocno różnicuj też źródła lików... Żeby nie było tak że np. 90% będzie z katalogów... Na maksa różnicuj źródła na: fora, blogi, facebooki i inne

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności