Skocz do zawartości

Adwords API Developer Token

sniver

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu zabieram się za api google (m.in. google console) - we wiadomych celach - chcę napisać mały "kombajn" do obsługi adwords, porównując m.in. analytics'a i narzędzia dla webmasterów. Mam rynek zbytu który wymaga bardzo uproszczonego i zautomatyzowanego działania reklamowego. Niestety adwords jest za ciężki i za trudny dla większości moich klientów. Tym samym rodzą się możliwości dla mnie. Chcę udostępnić dla jednej z platform handlowych i firm które tam sprzedają możliwość reklamowania się w google. Sami tego nie robią bo nie umią, a stałe umowy o współpracy sa dla nich niekorzystne. Tym samym umożliwię proste tworzenie kampanii reklamowych. Mam już troche tego wszystkiego gotowe. Czekam na dostęp do klucza api. Od kilku dni ma status: "Czeka na zatwierdzenie".

Dziś dostałem wiadomość w j. angielskim, w której mam dostarczyć dodatkowe informacje na temat planowanego przedsięwzięcia..no i mam problem - nie potrafię tego opisać w taki sposób aby obsługa mnie zrozumiała. Czy ktoś może mi w tym pomóc?

Postawione pytania we wiadomosci od Google:

a) Describe the uses of your API application or tool with specific

examples. For instance, account management or bid optimization.

B) Who is or will be using your API application or tool? For example,

colleagues in their company or advertisers or agencies to whom they are

selling the tool.

c) Please attach screenshots of your API application or tool. If the application or tool is yet to be developed, please provide relevant design documentation.

d) Please provide a list of clients that will be using your API application or tool in an automated way.

..:: Strony WWW ::....:: Nowe technologie ::....:: Hurtownie ::....:: Reszte znajdziesz w google.pl ::..

• 2 tygodnie później...

Powiem tak - ogólnie procedura przyznawania klucza API jest zawiła. Ja czekam na to już 6 miesiąc i kontaktowałem się chyba z 20 osobami.

Musisz wysyłać pisma faksem itd.

Generalnie w tym opisie to musisz opisać jak będzie działać program, który chcesz stworzyć + załączyć screeny jeżeli je posiadasz.

Z tego co pamiętam to w panelu AdWords dodajesz skrócony opis tego, a potem mailowo poproszą Cię o dokładny.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Tak też zrobiłem, ale mam generalnie problem z napisaniem tego co trzeba po angielsku :D

Co innego zrozumieć, a co innego składnie napisać - myślałem że ktoś już to przeszedł i udało mu się to poskładać do kupy.

PS. Jaki budżet na api jest wystarczający? Ja przydzieliłem 100 zł (narazie) - wystarczy w razie akceptacji?

..:: Strony WWW ::....:: Nowe technologie ::....:: Hurtownie ::....:: Reszte znajdziesz w google.pl ::..

z API jest masakra! u mnie czas oczekiwania = jakies 8 mies ;/ brak slow, ciagle przeprosiny od Google ze to tak dlugo trwa i trwa..

ciagle mailowanie i wyjasnianie zasad aplikacji, ciagle drazenie tematu, strasznie zniechecaja z tego co widze..

czyzby sie czegos bali :> ?:D

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

Od razu powiem, że lepiej dobrze się zastanowić co wpisze się w polu o wykorzystaniu API - napisanie czegoś o masowym skanowaniu fraz, potencjałów itp, lub jakiemuś powiązaniu z SEO może się kiepsko skończyć i będzie trzeba walczyć o odblokowanie konta :)

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

To nie tak - to w ogóle ma nie być w niczym powiązane z pozycjonowaniem. Pomysł jest prosty, mam kilka portali tematycznych - w tym kilka handlowych (takie pasaże). Co niektóre nawet na siebie zarabiają. Chcę je rozwinąć aby użytkonicy za pomocą wewnętrznego panelu mogli dokonywać zakupów reklamy w google, a tym samym wyrobić sobie te progi sprzedażowe w adwords. Generalnie widziałem coś podobnego na alibaba.com i na beltal.com (made in asia). Pewnie i w PL takie rzeczy są.

Owszem biję się z myślami aby wykorzystać to do analizy ruchu i tym samym wyceny pozycjonowanej frazy, ale najpierw chcę wykorzystać to na czym mogę już zarobić :-)

• 2 miesiące temu...

Ponawiam to i owo..

Minęło już sporo czasu, ja wciąż nie mam aktywnego google adwords api key (token programisty).

Wysłałem odpowiedź, no i m.in. to co to ma być, jak to będzie wyglądać i działać. Wszystko zwizualizowałem za pomocą projektu graficznego itd..nadal cisza, nadal echo...

Gdzie w takiej systacji powinienem napisać/zadzwonić/jechać?

Pewnie nie takiej odpowiedzi oczekujesz ale - nie ma sprawnego supportu google adwords API.

Na Google Day pytalem o to - to rozkladali rece, przykro mi, ale tak jest i raczej bedzie na przyszlosc.

To troche tak jak support google maps :) reszte sobie dopowiedz ;)

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności