Skocz do zawartości

Wygląd linków - który lepszy

DarkSilver

Rekomendowane odpowiedzi

Koniec dyskusji w tym temacie, a wszystkim tym, którzy twierdzą, że to obojętne podziękuj ładnie ;p

Akurat Google poradzi sobie z domena.pl/?tytuł i z domena.pl/tytuł.php a problem mógłby pojawić się z takimi adresami jak już podał autor tematu ?iid=!@#$%^&ssdsfdsfdsfds

Wersja podana przez Kukisa jest najlepsza.

Nie do końca.

Jeżeli:

G.. nie lubi stron generowanych dynamicznie oraz takich ze zbędnymi z punktu widzenia informacyjnego dodatkami (np. #$%&*?)

oraz

Liczba parametrów powinna być jak najmniejsza, a same parametry powinny być możliwie krótkie.

To takie rozwiązanie

domena.pl/tytul.html

będzie najlepsze dlatego, że:

domena.pl/tytul/ = domena.pl/tytul/index.html
(oczywiście index.html nie jest wyświetlany, ale brany pod uwagę)

Czyli o jeden (niepotrzebny) parametr więcej niż domena.pl/tytul.html

Ale czy w praktyce to aż takie ważne/pomocne przy pozycjonowaniu? Jakoś nie zauważyłem różnic, także na miejscu autora kierowałbym się estetyką i możliwością jak najłatwiejszego zapamiętania adresu URL.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

Generując linki w ten sposób:

adres.pl/?nazwa

weź pod uwagę że jest to nazwa GET'a do którego odwołuje się plik PHP. Czyli np:

adres.pl/strona.php?nazwa

Musisz zadbać o to aby robot nie łyknął pełnych adresów: strona.php?nazwa

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Ok, dzieki za odpowiedzi. Chyba wybiorę drugą wersje linków.

co do wersji linków to chyba najlepsze by było coś takiego domena.pl/tytul (bez znaku "/" na końcu"

Jeszcze taką ciekaweostke podam że jak stawiałem stornę na darmowej wersji QuickCMS gdzie linki są w formacie domena.pl/?tytul,12 i strony indexowały się całkiem nieźle. Zauważyłem, że w google analytics w przeglądzie treści strony miały adres w postaci domena.pl/?tytul,12= skąd tam sie wziął znak "=" to nie wiem, w google byly zaindexowane normalnie.

Diablo 1 Hellfire - Kronika | Diablo 1 Mod - The Awakening | Path of Exile |

@served

Ale czy w praktyce to aż takie ważne/pomocne przy pozycjonowaniu?

jeżeli chcesz powalczyć o "long tail" to, z tego co czytałem opcja "domena.pl/tytul/index.html" (czyli z użyciem podkatalogu)

będzie dobra do walki o pozycje. Oczywiście zamiast "index" robisz frazę, która Cię interesuje i do tego tematyczny Content na stronie.

Bez wnikania w to, czy łatwe, czy trudne frazy - po prostu masz możliwość umieszczenia kluczowych fraz w URL-u,a to pomaga w pozycjonowaniu, ale jak zawsze - należy robić to z głową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności