Skocz do zawartości

Pierwsze koty za płoty

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie... Podajmy Google do sądu że nam tu Pingwiny zapuszcza...

Google może sobie zapuszczać co i gdzie chce we własnym podwórku - natomiast nie może wprowadzać w błąd użytkowników i nie może rozpowszechniać nieprawdziwych informacji które szkodzą innym firmom (nawet jeżeli są to tylko przypuszczenia). Można to podciągnąć pod rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji.

Przewiduję, że będą sie bronić na podstawie paragrafu "kto mając na uwadze dobro publiczne rozpowszechnia itp itd" ale w tym konkretnym przypadku dali doopy nie reagując na informację, że ich ostrzeżenia są nieprawdziwe ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Sorry ale wniosek upadnie z przycyzn formalnych - nie ma takich wyszukiwarek. Ktoś zrobił z siebie ....

życie to nie film :):)

sorry Zgred, ale zaprzestań oglądania Anny Marii Wesołowskiej......albo innych filmów o podobnych treściach.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

No to ja już wiem teraz czemu tak pozamiatali na naszym rynku. Porównywarki, Millenium, pingwin w wersji raczej bardziej rozszerzonej niz na innych krajach, autorskie akcje SQT-PL. To nie był poligon, nic nie testowali na nas.

Ciułali $ na ewentualne odszkodowanie.

Trzymam kciuki i mam nadzieję że zabraknie im tych zwiększonych obrotów z adwordsów - w myśl zasady: nosił wilk razy kilka, poniesli i wilka :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

To niech poniesie wilka... :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Podejrzewam, że nawet jeśli G dostanie karę, to będzie to jakaś śmieszna z punktu widzenia Googla kwota i to ich raczej nie zaboli. Obstawiałbym raczej utratę "nieskazitelnego" PR i możliwość stworzenia pewnego precedensu, chociaż u nas prawo nie jest precedensowe. Możliwe też, że pojawiłyby się inne firmy poszkodowane w jakiś sposób przez G, które nabrałyby odwagi na małą potyczkę z monopolistą. Pożyjemy, zobaczymy.

W Polsce to chyba jedyna firma, która dopuściła się tak haniebnego czynu. Np. we Francji jest ich więcej.

I o zgrozo przegrali tam parę spraw... Co do odszkodowania to już od dawna mają specjalny fundusz na to przeznaczony, także finansowo maja to w ..... Grocie nestle ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

I o zgrozo przegrali tam parę spraw.

Ale też wygrali.

Budujące jest to, że ludzie widzą monopolistyczne działania Google. Widzą i reagują.

Może i w Polsce ludziska przejrzą na oczy i zaciągną śmielej wielkie G do sądu. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Moim zdaniem może być bardzo ciekawie w tym temacie....

Dwa dni zbierania materiałów, ciekawe ... odkrycia. Gorąco zachęcam do dyskusji i propagowania tekstu. Jest to najdłuższy i najbardziej dopracowany wpis na moim blogu - dwa dni ciężkiej pracy, poszukiwań, analiz, wyciągania wniosków - ale i napisany (starałem się) bardzo obiektywnie.

Przeczytałem Twój wpis na blogu i niestety nie jest on obiektywny. Starałeś się, ale znaleźć winę firmy IAI.

Do mnie bardziej przemawia komentarz Krisa.

Sorry za szczerość.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Sorry za szczerość.

Dla mnie każdy komentarz jest cenny. Nie obrażam się, jak ktoś napisze tak, jak Ty - dzięki za feedback.

Jest więcej komentarzy w sieci, które są sceptyczne wobec projektu - w połowie sierpnia dowiemy się, co dalej zrobi IAI. Będe czekał z niecioerpliwością.

• 1 miesiąc temu...

Odgrzebuję kotleta:

ze źródłem dobrze oraz jako tako poinformowanych wynika, że IAI zrezygnowało z pozwania Google :D IAIko zarzuciło też kilku PiOwcowm, że przedstawiają sprawę nie tak jak było.... ciekawym jest fakt, że skoro nie tak jak było to jak skoro nie pozwali Google (przecież odgrzebane zostały różne wątki w tym programisty, który im wytknął dziury w systemie przez ktore skrypt został zaklasyfikowany jako wyłudzający dane) - widać od razu, że przegraliby w pierwszej instancji :)

IAIka tez trzeb amiec aby przyznać się do porażki.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A bo sie od (_!_) strony do tego zabrali IMHO. Mi sie wydaje, że najważniejszą rzeczą jest wykorzystywanie monopolistycznej pozycji w powiązaniu z silnikami przeglądarek które nawet po "wątpliwym alercie" blokują dostęp do strony co przy jednoczesnym braku szybkiej reakcji w przypadku fałszywego alarmu naraża właścicieli witryn na szkody. W SERPach mogą sobie robić co im sie podoba (i robią to) natomiast blokowanie przez przeglądarkę to inna para kaloszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności