Skocz do zawartości

Rezerwacja domen

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Szanownych forumowiczów zna może firmę która zajmuje się kolejkowaniem rezerwacji domen??

Interesuje mnie pewna domena która obecnie jest zajęta, doszły do mnie plotki że osoba która jest jej właścicielem zamyka w Polsce biznes i nie będzie jej przedłużać. Wiem też że jest ona łakomym kąskiem więc chciałbym być pierwszy.

Czy wiecie może ile trwa takie postępowanie wyjaśniające jeśli domena jest nieopłacona przez wcześniejszego właściciela??

Jest to domena PL

Z góry dziekuje

spoko już się dowiedziałem u źródła;) Okres zawieszenia od nieopłacenia domeny przez klienta do jej odwieszenia dla domeny PL trwa 30 dni. Partnerzy NAsku maja tzn opcje na domene, czyli kolejkowanie rezerwacji. W domena.pl przyjemość taka kosztuje 165 zeta netto, i usługa świadczona jest 3 lata :D

Nie chcialem robic nowego tematu bo w sumie musialbym go zatytulowac prawie tak samo jak kol. Adek

Moze podzielimy sie uwagami i zrobimy cos w rodzaju malego rankingu Rejestratorow domen?

Osobiscie do tej pory mialem do czynienia z 3:

az.pl - wszyscy zachwalaja, a mi wypadl najgorzej moze niekumaty jestem ale jakos tak to wszystko (panel) maja na moj gust nieprzyjaznie skonstruowany a na odpowiedz na maila to czekalem kilka dni

active24.pl - bardzo przyjaznie i intuicyjnie wszystko sie obsługuje

ibc.pl - no nie wiem, nie chce tu jakies kryptoreklamy robic ale mi wypadl najlepiej, wszystko piorunem gladko i łatwo.

Druga czesc posta dotyczy nadchodzacej daty 7 kwietnia kiedy rusza .eu , tak sie zastanawiam jak sie wtedy wszyscy rzuca do rejestracji (a rzuca sie?) to chyba systemy sie pozawieszaja ? Nie doczytalem czy przy rejestracji .eu bedzie natychmiastowa rezerwacja wtedy? Macie jakies refleksje w tym temacie?

Nie doczytalem czy przy rejestracji .eu bedzie natychmiastowa rezerwacja wtedy?

Nie będzie rezerwacji. Będzie tak, jak z domenami globalnymi - składasz zamówienie w jakiejś firmie, ale dopiero w momencie zapłacenia domena jest rejestrowana i wtedy już na pewno do Ciebie należy. Najpierw kasa, potem rejestracja.

A czy ktos z forumowiczow bylby tak mily i podzielil sie skryptem sprawdzajacym, czy domena jest wolna (taki ktoryby mzna dodac do crona)?

z gory dzieki i 2 piwa :)

rysunek, malarstwo, nauka rysunku, szkoła rysunku, kurs, architektura

usługi dla firm, doradztwo, uslugi doradcze, consulting, biznes

katalog stron WWW, Katalog stron, katalog SEO, linki bezpośrednie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności