Skocz do zawartości

Co się stało z netsprint.pl

tomex44

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie śledzę tej wyszukiwarki codziennie (pewnie nawet nie raz w miesiącu), ale to co zobaczyłem dziś na netsprint.pl mnie zaskoczyło. Na stronie jest serwis informacyjny, a to co zwraca zamieszczona tam wyszukiwarka wygląda jakby pochodziło z kanałów RSS.

Czy ta wyszukiwarka jeszcze istnieje ? Wie ktoś coś więcej ?

Rzucanie palenia - czyli pewien test.

Chodzi o to że umowa z wp.pl to było jakieś (strzelam) 90% przychodów z wyszukiwarki. Gdy wp.pl zrezygnowalo z uslug netsprinta nie oplacalo im się już utrzymywać tej wyszukiwarki. Przynajmniej ja tak to widzę, nie wiem jak jest na prawdę

pozycjonuj.png

• 5 miesięcy temu...

Ale przynajmniej ciekawie wygląda :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 9 miesięcy temu...

Wyszukiwarki NetSprint.pl już chyba nie ma,

Coś tam jest jakaś wyszukiwarka, ale kto jej używa??

Przy czym chciałem zapytać o coś innego - jak hosting CBA podmienia te obrazki hotlinkowane - post z obrazkiem dodany przez tomex44. Przekierowują tylko adres obrazka na inny - ten z reklamą, czy to jakieś zaawansowane skrypty?

Nie patrzyłem, jak to robi cba, ale generalnie najprościej chyba jest zrobić to w .htaccess sprawdzając, co jest w nagłówku HTTP_REFERER (czyli czy odniesienie jest z innej domeny, niż "pożądana").

Wtedy można albo rzucić 403 albo zrobić przekierowanie na obrazek-zaślepkę/reklamę.

Trochę przykładów:

https://wiki.dreamhost.com/Preventing_hotlinking

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności