Skocz do zawartości

rfelijak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam sporo stronek (jak pewnie większość z Was hehe) opartych głównie na systemie WordPress. Miałem sytuację gdzie firma hostingująca przy przedłużaniu domeny namieszała coś w DNSach i przez jakiś czas jedna z moich stron była nieaktywna.

Generalnie chciałbym się dowiedzieć czy istnieje i czy znacie jakieś narzędzie (może być online, lub idealnym rozwiązaniem byłaby wtyczka do WP) umożliwiające monitorowanie statusu domeny. Mogłoby to działać np. na zasadzie sprawdzania czy domena jest online lub offline, lub czy domena została "przejęta" - np. w przypadku zmiany DNSów.

Może też fajnie byłoby mieć coś takiego zamieszczonego w folderze domeny: domena.pl/availibilitycheck.pl - plik zwracałby wartość np. "Strona jest online" połączone to z systemem alertowanie przez e-mail czy coś w ten deseń.

Doradzicie coś?

Z góry dzięki

Pozdrawiam

RF

obecnie na PIO jest 2 skrypty co robią miedzy innymi tez te rzeczy web-monitor i OmniManager. Żadnego nie testowałem wiec nie powiem ale kazdy sie rozwija jak widac po topikach. Kiedyś jeszcze był darmowy projekt, ale umarł, zapowiadał się całkiem ciekawie.

Ja korzystam z autorskiego

uptimerobot jest ok - być może przestanie być darmowym rozwiązaniem (we'll at least be keeping the service for free until 01 November 2012)

Korzystam też z monitive - mają dobre raporty, testowanie z wielu lokalizacji (chyba z 10 krajów), itp.

https://monitive.com/en

mniej znaczy więcej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności